Miért szaporodtak el ennyire újabban a névválasztással
kapcsolatos kérdések?
Sokaknak fog tavasz közeledtél kisbabájuk születni.
2011. jan. 8. 13:04
Nem tudom, de szerintem elég idegesítő. Az ember maga válasszon nevet a gyerekének. Ha én azt írom, hogy nem tetszik teszem azt az Éva, viszont odavagyok az Eszmeraldáért, akkor a gyerekét inkább úgy nevezi el?
2011. jan. 8. 13:06
Próbálnak társadalmilag elfogadott neveket adni a gyerekeknek, ezért kérdezik meg a többieket és próbálják megkönnyíteni a gyermekük jövőjét ezáltal. Bár én sem tartom érdekesnek az ilyen kérdéseket azért még sem leszek ettől ideges.
2011. jan. 8. 13:08
4/11 A kérdező kommentje:
Oké, de úgyis vagy családi kapcsolatok alapján fognak nevet adni a gyereknek, vagy pedig egy személyes benyomás alapján nem? Ha pl. itt 99 azt írnák, milyen király név a Róza, valszeg akkor sem adnák a kérdezők ezt a nevet a gyereknek. De akkor meg teljesen érdektelen a kérdés. Hm?
Épphogy nem igazán elfogadott nevekről van szó többségében, hanem különlegesen hangzókról.
2011. jan. 8. 13:10
mert nagyon sokan esnek teherbe a hosszú őszi téli éjszakákon
szeptemberben több gyerek születik
a legtöbb ember szűz
2011. jan. 8. 13:11
Alapjában véve semmi bajom azokkal a kérdésekkel, ha a kérdező tényleg, őszintén kíváncsi a véleményekre, de pl tegnap ismét volt egy ilyen dömping, az a gyanúm (lehet hogy tévedek), hogy ugyanaz a személy írta ki mindet, ő például rendesen besértődött az amúgy kulturáltan tálalt negatív vélemények miatt. Akkor ennek mi értelme? ha ő már eldöntötte, hogy neki márpedig tetszik, akkor felesleges ezeket a köröket lefutni.
25/N
2011. jan. 8. 13:12
8/11 A kérdező kommentje:
13:12-es : Elképzelhető, bár úgy tudom van valamennyi időkorlát két kérdés feltevése között.
OFF 1 óra az időkorlát, de akár 5 percenként is kiírhat valaki kérdést, ha több e-mail címmel is regisztrált
2011. jan. 8. 13:15
Szerintem azért, mert a leendő szülők nem mernek önállóan dönteni a névről. Olyan nevet szeretnének a gyereknek, ami kellőképpen átlagos és elfogadott.
Még a különleges nevek esetében is azt nézik, hogy melyik közülük a legátlagosabb.
2011. jan. 8. 13:17
Kapcsolódó kérdések: