Férj-anyós vita! Kinek van igaza?
Az édesanyámék melletti telken lakunk, külön ház, udvar, kerítéssel elválasztva. Jó a férjem viszonya velük, nincsenek veszekedések, és édesanyáméknak sem volt soha egy rossz szavuk sem volt a páromról. Egyetlen gond van csak, amit most részletezni fogok.
A szüleim idősek, közel a 80-hoz. Elég jól tartják magukat, tesznek vesznek a ház körül. Hosszabb útra nem mennek, így ha valami kell mindig a gyerekeimet küldik, legyen szó közértbe menésről, vagy arról, hogy el kell vinni valakinek valamit stb stb. Napjában legalább két-háromszor küldik a fiamat valamiért, és ez nem tetszik a páromnak. Azt mondja, hogy oldják meg maguk, ne keressenek másnak is foglalkozást. Ezzel nem értek egyet, mert idősek, és segíteni kell nekik. Viszont tegnap felmerült egy olyan probléma melynek kiindulópontja az volt, hogy édesanyám beszélt a testvére lányával, és az elpanaszolta mennyi dolga van (amúgy mindig panaszkodik). Kitalálta édesanyám, hogy menjek el segíteni neki ma. Ezzel nincs semmi gond, mert szívesen megyek, viszont a férjem kiakadt, hogy milyen dolog, hogy édesanyám másnak csinál programot, és hogy másokat küldözget, ha nem tud saját maga segíteni menni, akkor hallgasson és ne tervezze el más napi programját. Ha édesanyámat hallgattam, akkor neki adtam igazat, ha a férjemet akkor a logikus levezetésével meggyőzött. (Végül elmentem segíteni, mert magamra hallgattam, de nem ez a lényeg, hanem a veszekedés sablonja) Kinek van igaza egy ilyen helyzetben mint a fenti? Tényleg bunkóság, hogy másnak programot csinálsz?
Szerintem is a férjednek van igaza.
Egyébként nálunk is hasonlóan viselkedik az anyós. Áthívta a fiamat, hogy segítsen begombolni az ágyneműhuzatot, aztán (ha már ott van a fiam) kitalálta hogy ki is kell teregetni, a fiam ebben is segített, de amikor menni készült haza, szólt neki a nagyi hogy még ki is kéne porszívózni 2 szobát, meg segíteni kéne a szőnyegek porolásában. Persze a fiam mindenben segített neki, de nem értettem hogy ha csak gombolgatni hívja át, akkor miért kell még több munkát adni neki.
Ismerős a szitu.
Nálunk a párom apja (aki 77 éves volt) csinált állandóan programokat a fiának.Nagyon sokszor volt úgy,hogy megbeszéltük a párommal,hogy moziba megyünk,de az apja kijelentette,hogy nem mehet moziba,mert ennek és annak meg kell csinálni a tévét,be kell állítani ezt-azt.Ha a párom nemet mondott,persze jött a szokásos szöveg,hogy egy öregember kérését sem képes teljesíteni??Ne hozza már őt kínos helyzetbe..stb..Végül is mindig megcsinálta amit az apja kért..De tudom,hogy a párom nagyon sokszor vitázott,kiakadt az apjára,mert a nevében ígérgetett mindenkinek.
Nem írom le,hogy milyen harag lett ebből..de érdekesé a végére.
A párom apja később meghalt.Így a párom örökölte a lakást.Mi beköltöztünk,és éltük az életünket..DE! hónapokig tartott az idős szomszédok,és ismerősök zaklatása,hogy menjen csinálja meg azokat amiért hívták..Hiába halt meg az apja,a szomszédok továbbra is nyaggatták a páromat az ingyen munkáért..
Kedves kérdező.Azt hogy az idős szüleidnek segítesz vásárolni,vagy a ház körül az rendben..
De a férjednek igaza van,hogy a ti szabadidőtöket ne ők osszák be.Később már a szülőknek ígérni sem kell,mindenki el fogja várni,hogy menj,és csináld..
Férjednek nagyon is igaza van. Nem anyukád dolga beosztani az idődet.
Anyám nemrég megkérdezte, hogy nem menne-e el neki a férjem betonozni, mert felhúznak egy kis garázst. Mondtam neki, hogy csak vasárnap sanszos a dolog, mert csak akkor nem dolgozik, és külön nem akarom, hogy szabit vegyen ki. De szóljon pár nappal előtte, mikor aktuális lesz a dolog, mert az is lehet, hogy beszervez magának egy kis fusimelót, vagy túlórázni kell. Nincs is ebből vita. Igy meg is igértem neki, hogy ott lesz a férjem, ha ráér, és sértődés nélkül is le tudja mondani, ha mégsem ér rá, vagy egyszerüen nem akar menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!