Férj-anyós vita! Kinek van igaza?
Az édesanyámék melletti telken lakunk, külön ház, udvar, kerítéssel elválasztva. Jó a férjem viszonya velük, nincsenek veszekedések, és édesanyáméknak sem volt soha egy rossz szavuk sem volt a páromról. Egyetlen gond van csak, amit most részletezni fogok.
A szüleim idősek, közel a 80-hoz. Elég jól tartják magukat, tesznek vesznek a ház körül. Hosszabb útra nem mennek, így ha valami kell mindig a gyerekeimet küldik, legyen szó közértbe menésről, vagy arról, hogy el kell vinni valakinek valamit stb stb. Napjában legalább két-háromszor küldik a fiamat valamiért, és ez nem tetszik a páromnak. Azt mondja, hogy oldják meg maguk, ne keressenek másnak is foglalkozást. Ezzel nem értek egyet, mert idősek, és segíteni kell nekik. Viszont tegnap felmerült egy olyan probléma melynek kiindulópontja az volt, hogy édesanyám beszélt a testvére lányával, és az elpanaszolta mennyi dolga van (amúgy mindig panaszkodik). Kitalálta édesanyám, hogy menjek el segíteni neki ma. Ezzel nincs semmi gond, mert szívesen megyek, viszont a férjem kiakadt, hogy milyen dolog, hogy édesanyám másnak csinál programot, és hogy másokat küldözget, ha nem tud saját maga segíteni menni, akkor hallgasson és ne tervezze el más napi programját. Ha édesanyámat hallgattam, akkor neki adtam igazat, ha a férjemet akkor a logikus levezetésével meggyőzött. (Végül elmentem segíteni, mert magamra hallgattam, de nem ez a lényeg, hanem a veszekedés sablonja) Kinek van igaza egy ilyen helyzetben mint a fenti? Tényleg bunkóság, hogy másnak programot csinálsz?
A férjednek.
Nálunk most a világ a nagyanyám körül kell, hogy forogjon, mert 84 éves és agyvérzése volt 2 hónapja. Elmondanám, semmi baja nincsen.
De én menjek hozzá mindennap, én ápolgassam -nem tudom mit kellene- holott ott a lánya, aki nyugdíjas és a világon semmi dolga.
És igen, bunkóság másnak programot csinálni. Meg lehet kérni dolgokra és majd ő eldönti, hogy akarja e.
Teljesen természetes, hogy az ember segít a szüleinek. De a férjednek igaza van abban, hogy anyukád kész tények elé állít. Vagy legalábbis nekem úgy jött le abból, ahogy leírtad.
Talán illendőbb még családon belül is, ha úgy vezeti fel az ember, hogy ráérsz-e, tudsz-e jönni stb. Legalábbis mi úgy szoktuk.
Olvasd csak el az utolsó kérdő mondatod.Szerintem rájössz a válaszra.
Még szép,hogy bunkóság..
Részben a férjednek, részben pedig neked... hisz idősek a szüleid. Férjednek milyen idősek a szülei? Ő nem gondol rá, hogy ha neki is ilyen idősek lesznek, akkor fog kelleni segítenie nekik?
Persze megértem, ha napjában 3szor is "ugráltatják" a fiad, és az rosszul esik neki, ez nekem se tetszene.
Azért tűnt úgy, hogy annak van igaza akivel éppen beszélsz, mert így is van. Mindkettejük felfogásában van igazság.
Édesanyád olyan korban nőtt fel, ahol a család, a nagy család volt a legfontosabb.
Férjed ebből a szempontból más, neki a család a szűk családi kört jelenti. Anya+apa+gyerekek. Számára ti vagytok a fontosak, a huszadik unokatestvér kutyájának a kölykének a gazdája már nem izgatja.
Valahogyan ki kell egyenlíteni férjed és édesanyád elvárásait. Anyukád azért szervezett neked programot, mert számára a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy te mész, ha megkérnek. Mert ő is megtette fiatal korában.
Az unokák... hát ebben is egyességet kellene kötni. Ha a nagyszülők meg tudják oldani valahogy nélkülük akkor ne a gyerekeket ugráltassák (persze az a legkönnyebb), hanem keressenek alternatívát. Ha bizonyos dolgokban muszáj az ő segítségükre támaszkodni, akkor pedig jöhetnek a fiúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!