Most komolyan ciki a családdal nyaralni? :O
Nem ciki, de a kamaszoknál már csak így van ez, ennyi idősen próbálnak kicsit függetlenedni a szülőktől. Inkább annak van meg a varázsa, hogy otthon lehet lenni, szülők nélkül a lakásban :)
Abban meg tényleg nem látom a problémát, hogy a szülők is akarnak kettesben "nyaralgatni". Most ez tényleg akkora gond? Ők nem lehetnek kettesben? Persze az már bajos, ha a gyereknek rosszul esik, hogy őt sehova nem viszik el, de azt nem értem, miért ne mehetne két felnőtt ember, egy pár együtt, csak ketten nyaralni.
Nem ciki, bár családja válogatja, hogy telik egy ilyen együttlét.
Nálunk pl. az történt, hogy ugyan nem tartottam cikinek velük menni, de előre tudtam, hogy a túlsúlyos anyám sosem fog pancsolni a Balatonban, apám szégyellős, bezzeg minket már-már belelöködnek a vízbe, menjünk csak, és nem érdekli őket, hogy engem zavar az igazítatlan bikinivonalam vagy a tömeg.
Én csak kényelmetlenül éreztem magam, mert az egynapos "sétálgassunk a balatonparti városban, a mólónál, aztán hajózzunk és vonatozzunk haza" általában olyan veszekedésekbe torkollott, ami arról szólt, hogy "ne menjünk el tőlük messze, maradjunk mellettük" vagy "tűző napon ácsorogjunk, amíg apám az őskövület fényképezőgépével bepózol". És hát... emiatt rosszul sültek el a mini-nyaralások.
A ciki-érzet inkább a szokásokból ered. Nyilván nem rohangálhatsz őrjöngve, ahogy megtennéd, felszabadultan a barátokkal, a szüleiddel, mert ők jobban fognak.
Egyébként meg rengeteg ember megy a szüleivel nyaralni, ezt látják is egymáson, de végül mindig felülkerekedik az emberen a "neki jobb fej szülei vannak, az enyémek itt nyúznak" életérzés. Nem tudom, miért. Ösztönös védekezési, önállósodási reakció. xD
ma 00:29
Azt, hogy füves vagy? Nő létedre? Szép.. én is szívtam azt a szart egy ideig de kinőttem belőle, de egy nőnél már akkor is visszataszítónak találtam, hogy rombolja magát.
Én szeretek mindenhova járkálni, legalább más környezet meg tanulhatok is valami újat, ahova alapból nem biztos pont elmennék.
Nevetséges, aki cikinek gondolja.
Viszont én nem tudom megérteni, hogy valaki otthon hagyja a gyerekét. Felénk ez nem divat, a gyerek a család része. Én sem lennék képes otthon hagyni őket. Nem tudom felfogni ezt a gondolkodásmódot.
Majd ha ő nyaral a mamánál, akkor kettesben leszek a férjemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!