Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most komolyan ciki a családdal...

Most komolyan ciki a családdal nyaralni? :O

Figyelt kérdés
Nagyon meglepődtem,amikor a kérdések között lapozgattam. Sokan cikinek tartják 15-16 éves fejjel,hogy egy strandra elmenjenek a szüleikkel. Sokan otthon akarják hagyni a gyereküket,amíg kettesben nyaralgatnak.Most hogy is van ez? Kamszok és szülők mit gondoltok erről? 15/L
2011. aug. 8. 23:42
1 2 3 4
 21/33 ava87 ***** válasza:

Nem ciki, de a kamaszoknál már csak így van ez, ennyi idősen próbálnak kicsit függetlenedni a szülőktől. Inkább annak van meg a varázsa, hogy otthon lehet lenni, szülők nélkül a lakásban :)

Abban meg tényleg nem látom a problémát, hogy a szülők is akarnak kettesben "nyaralgatni". Most ez tényleg akkora gond? Ők nem lehetnek kettesben? Persze az már bajos, ha a gyereknek rosszul esik, hogy őt sehova nem viszik el, de azt nem értem, miért ne mehetne két felnőtt ember, egy pár együtt, csak ketten nyaralni.

2011. aug. 9. 00:41
 22/33 anonim ***** válasza:

Nem ciki, bár családja válogatja, hogy telik egy ilyen együttlét.

Nálunk pl. az történt, hogy ugyan nem tartottam cikinek velük menni, de előre tudtam, hogy a túlsúlyos anyám sosem fog pancsolni a Balatonban, apám szégyellős, bezzeg minket már-már belelöködnek a vízbe, menjünk csak, és nem érdekli őket, hogy engem zavar az igazítatlan bikinivonalam vagy a tömeg.

Én csak kényelmetlenül éreztem magam, mert az egynapos "sétálgassunk a balatonparti városban, a mólónál, aztán hajózzunk és vonatozzunk haza" általában olyan veszekedésekbe torkollott, ami arról szólt, hogy "ne menjünk el tőlük messze, maradjunk mellettük" vagy "tűző napon ácsorogjunk, amíg apám az őskövület fényképezőgépével bepózol". És hát... emiatt rosszul sültek el a mini-nyaralások.

A ciki-érzet inkább a szokásokból ered. Nyilván nem rohangálhatsz őrjöngve, ahogy megtennéd, felszabadultan a barátokkal, a szüleiddel, mert ők jobban fognak.

Egyébként meg rengeteg ember megy a szüleivel nyaralni, ezt látják is egymáson, de végül mindig felülkerekedik az emberen a "neki jobb fej szülei vannak, az enyémek itt nyúznak" életérzés. Nem tudom, miért. Ösztönös védekezési, önállósodási reakció. xD

2011. aug. 9. 00:51
 23/33 anonim ***** válasza:
majd kinövöd ezt a szüleidet szégyellő korod ^_^
2011. aug. 9. 01:03
 24/33 anonim ***** válasza:
54%

ma 00:29

Azt, hogy füves vagy? Nő létedre? Szép.. én is szívtam azt a szart egy ideig de kinőttem belőle, de egy nőnél már akkor is visszataszítónak találtam, hogy rombolja magát.

Én szeretek mindenhova járkálni, legalább más környezet meg tanulhatok is valami újat, ahova alapból nem biztos pont elmennék.

2011. aug. 9. 01:09
 25/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ciki inkább minél idősebbek a gyerekek annál inkább mennek egymás agyára a szüleikkel, egyre nehezebb tolerálni egymást. Mellé egy bizonyos kor után természets hogy inkább a barátaiddal és/vagy a szerelmedel töltöd a szabadidőd így a vakációdat is.
2011. aug. 9. 01:10
 26/33 anonim ***** válasza:
Igen tipikusan az jön le belőle, hogy nem lehettek teljesen felszabadultak, úgy mint a barátaitokkal. Na de ha majd úgy viselkedtek a valós életben, nem viszitek sokra. Megint megvan a varázsa a barátokkal kirúgni a hámból, meg kulturáltan kikapcsolódni mint az átlag emberek. Inkább az utóbbit többször.
2011. aug. 9. 01:13
 27/33 anonim ***** válasza:

Nevetséges, aki cikinek gondolja.

Viszont én nem tudom megérteni, hogy valaki otthon hagyja a gyerekét. Felénk ez nem divat, a gyerek a család része. Én sem lennék képes otthon hagyni őket. Nem tudom felfogni ezt a gondolkodásmódot.

Majd ha ő nyaral a mamánál, akkor kettesben leszek a férjemmel.

2011. aug. 9. 01:22
 28/33 anonim ***** válasza:
Én bármikor elmegyek családdal nyaralni. De nélkülük is, abszolút nem ciki...
2011. aug. 9. 01:41
 29/33 anonim ***** válasza:
Elég szomorú ez a helyzet, hogy ilyen kérdések vetődnek fel, már elnézést, nem a te hibád. Azzal elmenni nyaralni aki téged, nevel, szeret, és együtt vagytok ezt csoportba szedve nevezik CSALÁDNAK. Itt olyan emberek vannak ebben a csoportban akikre akár mikor akár hol akármit mindent megtennének érted, ha meg kéne tenniük! Ne tartsd cikinek a családoddal való együtt létet, ugyanolyanok mint TE, és TE ugyan olyan vagy mint ők.
2011. aug. 9. 02:52
 30/33 A kérdező kommentje:
Persze,én is szívesebben ,,lógok" a barátaimmal..szívesebben mennék fiúval nyaralni.Attól akadtam ki,hogy valaki cikinek tartja..:)
2011. aug. 9. 10:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!