Szerintetek muszáj, hogy a férfi legyen az "úr"?
A barátommal 2 éve vagyunk együtt,együtt is élünk 1 éve.Szeretjük egymást,de azért szoktunk veszekedni,sokszor kis hülyeségeken,mert a fontos dolgokról általában hasonlóan gondolkodunk...
Kb. 1 hete volt egy vitánk,aminek az egyik unokatestvére is fültanúja volt sajnos.Elég csúnyán összevesztünk egy apróságon.Utána ez a kedves unokatestvér elmesélte a barátomnak,hogy náluk ilyen elő sem fordulhatna,mert ő ugyan meghallgatja a felesége véleményét,de ha ő valamit eldönt,akkor a nő ebbe bele kell ,hogy törődjön,mert le van fektetve,hogy ő az úr a háznál,és így nincsenek viták,és hogy a barátomnak is így kellene csinálnia.
Ezen felbuzdulva a párom közölte velem,hogy mostantól ha pl. akarunk venni egy új autót,akkor elmondhatom a véleményem,ő is elmondja az övét,megbeszéljük,de ő hozza meg a végső döntést.Vagy teszem azt én a saját pénzemből akarok venni egy polcot a lakásba,akkor fel kell őt hívni,megkérdezem,hogy lehet-e,és ha ő azt mondja ,hogy igen,csak akkor vihetem.Fordítva ő önállóan dönthet,elég bejelenteni.Tehát elmondhatom mindenről a véleményem,de övé a döntés joga,és nem veszekedhetek,ha olyan döntést hoz,ami nekem nem tetszik.
Én persze ettől totálisan a plafonon voltam/vagyok,mert úgy érzem,hogy ez nem egyenrangú...Meg úgy érzem,hogy ez megalázó számomra,hogy mindenről ő döntsön,ami kettőnket érintő dolog (az én saját dolgomba azért nem szól bele),és minek mondjak véleményt,ha úgyis ő dönt,és az van,amit ő akar?
Már mindent megpróbáltam,próbáltam vele normálisan beszélni,hogy ez így milyen igazságtalan,aztán egy darabig semmire nem mondtam véleményt,mindenre azt mondtam,hogy ahogy akarod és a legapróbb hülyeségekre is engedélyt kértem,hátha elkezdi idegesíteni,és inkább mindent visszaszív,aztán próbáltam kicsit cinikus lenni,elmondtam,hogy a családfőnek remélem tudja,hogy kötelezettségei is vannak,és mivel volt olyan kedves,hogy magára vállalta ezt a nehéz feladatot,akkor én holnaptól nem megyek dolgozni,mert neki kell eltartania...mindent...semmi nem használ...mit csináljak?:(
Exem is próbálkozott hasonlóval...
Mondtam hogy ok,akkor mától adjon havi 300ezret a rezsin kivül,én meg elfőzőcskézek otthon és bólogatok neki :D
De amig nem a k.rvája vagyok,hanem élettárs,addig felejtse el a hülyeségeit,vagy pakolom össze a cuccát...
(ő otthon nőtt fel ugy hogy anyucinak csitt a neve)
Kb 30%-ban ez is közrejátszott abban hogy kitettem a szűrét...
Vannak normális férfiak,keress te is egyet :)
Szerintem pedig maximálisan igaza van a férjednek (illetve a férjed unokatestvérének)! Egy kapcsolatban az a normális, ha a férfi az úr! Ostoba, modernkori felfogás, hogy csak úgy működhet jól a párkapcsolat/házasság, ha mellérendeltek a felek! Nézzük már meg, hová vezet ez a nagy mellérendeltség! Hány tönkrement kapcsolat/házasság van most, s mennyi volt 50 vagy 100 évvel ezelőtt?
Épp az a probléma, hogy a nőkből kiveszett minden alázat és önzetlenség, képtelenek áldozatot hozni a párjukért/férjükért!
Fogadd el, hogy ő az úr, s próbáld meg meglátni ennek a helyzetnek a szépségeit - mert igenis vannak! Ez a helyes gondolkodás, nem az, amit most sulykolnak belénk, nőkbe a médián és egyéb szennyeken keresztül.
"Egy anti-feminista"
Kedves Angyalka20, ki vagy te, hogy megmondd, mi A Helyes gondolkodás?
Felőlem te élhetsz a férjed alárendeltjeként, de ne mondd már, hogy mindenkinek úgy lenne a jó.
És kérlek ne gyere azzal, hogy ekkor vagy akkor hány tönkrement kapcsolat volt a maiakhoz képest. Egyrészt, te ott voltál akkoriban? Gondolom nem. Akkor honnan veszed az infóidat? Valami megbízható statisztikád van róla? Másrészt: azért, mert két ember nem válik el, nem jelenti azt, hogy boldogok is együtt.
Angyalka, nincs igazad. Az, hogy régen nem volt válás, nem azt jelenti, hogy minden házasság boldog volt, csak azt jelzi, hogy nem volt lehetőségük a nőknek önálló életet kezdeni, elválni. Mert ugyan miből éltek volna meg, miből tartották volna el a gyerekeiket? Akkoriban a nők nem dolgoztak, nem volt bevételük, tűrniük kellett, hogy a férjeik lábtörlőnek használják őket.
Kérdező ! Jól érzed a dolgokat, keressen erre a szerepre a barátod valaki mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!