Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek muszáj, hogy a...

Szerintetek muszáj, hogy a férfi legyen az "úr"?

Figyelt kérdés

A barátommal 2 éve vagyunk együtt,együtt is élünk 1 éve.Szeretjük egymást,de azért szoktunk veszekedni,sokszor kis hülyeségeken,mert a fontos dolgokról általában hasonlóan gondolkodunk...

Kb. 1 hete volt egy vitánk,aminek az egyik unokatestvére is fültanúja volt sajnos.Elég csúnyán összevesztünk egy apróságon.Utána ez a kedves unokatestvér elmesélte a barátomnak,hogy náluk ilyen elő sem fordulhatna,mert ő ugyan meghallgatja a felesége véleményét,de ha ő valamit eldönt,akkor a nő ebbe bele kell ,hogy törődjön,mert le van fektetve,hogy ő az úr a háznál,és így nincsenek viták,és hogy a barátomnak is így kellene csinálnia.

Ezen felbuzdulva a párom közölte velem,hogy mostantól ha pl. akarunk venni egy új autót,akkor elmondhatom a véleményem,ő is elmondja az övét,megbeszéljük,de ő hozza meg a végső döntést.Vagy teszem azt én a saját pénzemből akarok venni egy polcot a lakásba,akkor fel kell őt hívni,megkérdezem,hogy lehet-e,és ha ő azt mondja ,hogy igen,csak akkor vihetem.Fordítva ő önállóan dönthet,elég bejelenteni.Tehát elmondhatom mindenről a véleményem,de övé a döntés joga,és nem veszekedhetek,ha olyan döntést hoz,ami nekem nem tetszik.

Én persze ettől totálisan a plafonon voltam/vagyok,mert úgy érzem,hogy ez nem egyenrangú...Meg úgy érzem,hogy ez megalázó számomra,hogy mindenről ő döntsön,ami kettőnket érintő dolog (az én saját dolgomba azért nem szól bele),és minek mondjak véleményt,ha úgyis ő dönt,és az van,amit ő akar?

Már mindent megpróbáltam,próbáltam vele normálisan beszélni,hogy ez így milyen igazságtalan,aztán egy darabig semmire nem mondtam véleményt,mindenre azt mondtam,hogy ahogy akarod és a legapróbb hülyeségekre is engedélyt kértem,hátha elkezdi idegesíteni,és inkább mindent visszaszív,aztán próbáltam kicsit cinikus lenni,elmondtam,hogy a családfőnek remélem tudja,hogy kötelezettségei is vannak,és mivel volt olyan kedves,hogy magára vállalta ezt a nehéz feladatot,akkor én holnaptól nem megyek dolgozni,mert neki kell eltartania...mindent...semmi nem használ...mit csináljak?:(

2011. aug. 8. 15:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Gondold el: Egy olyan férfit szeretsz, aki Téged nem tisztel annyira, legalábbis, magát feésőbbrendűnek tartja.
2011. aug. 9. 07:18
 22/31 anonim ***** válasza:

Exem is próbálkozott hasonlóval...

Mondtam hogy ok,akkor mától adjon havi 300ezret a rezsin kivül,én meg elfőzőcskézek otthon és bólogatok neki :D

De amig nem a k.rvája vagyok,hanem élettárs,addig felejtse el a hülyeségeit,vagy pakolom össze a cuccát...

(ő otthon nőtt fel ugy hogy anyucinak csitt a neve)

Kb 30%-ban ez is közrejátszott abban hogy kitettem a szűrét...

Vannak normális férfiak,keress te is egyet :)

2011. aug. 9. 08:55
 23/31 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem pedig maximálisan igaza van a férjednek (illetve a férjed unokatestvérének)! Egy kapcsolatban az a normális, ha a férfi az úr! Ostoba, modernkori felfogás, hogy csak úgy működhet jól a párkapcsolat/házasság, ha mellérendeltek a felek! Nézzük már meg, hová vezet ez a nagy mellérendeltség! Hány tönkrement kapcsolat/házasság van most, s mennyi volt 50 vagy 100 évvel ezelőtt?

Épp az a probléma, hogy a nőkből kiveszett minden alázat és önzetlenség, képtelenek áldozatot hozni a párjukért/férjükért!

Fogadd el, hogy ő az úr, s próbáld meg meglátni ennek a helyzetnek a szépségeit - mert igenis vannak! Ez a helyes gondolkodás, nem az, amit most sulykolnak belénk, nőkbe a médián és egyéb szennyeken keresztül.

"Egy anti-feminista"

2011. aug. 9. 15:08
 24/31 anonim ***** válasza:
30%
Bocsánat, most látom csak, hogy nem a férjed, hanem a barátod, de ez a lényegen mit sem változtat. :)
2011. aug. 9. 15:10
 25/31 ava87 ***** válasza:

Kedves Angyalka20, ki vagy te, hogy megmondd, mi A Helyes gondolkodás?

Felőlem te élhetsz a férjed alárendeltjeként, de ne mondd már, hogy mindenkinek úgy lenne a jó.

És kérlek ne gyere azzal, hogy ekkor vagy akkor hány tönkrement kapcsolat volt a maiakhoz képest. Egyrészt, te ott voltál akkoriban? Gondolom nem. Akkor honnan veszed az infóidat? Valami megbízható statisztikád van róla? Másrészt: azért, mert két ember nem válik el, nem jelenti azt, hogy boldogok is együtt.

2011. aug. 9. 15:22
 26/31 anonim ***** válasza:
Angyalka, draga, elj Te igy, kuss a neved orokeletre.
2011. aug. 9. 15:23
 27/31 anonim ***** válasza:

Angyalka, nincs igazad. Az, hogy régen nem volt válás, nem azt jelenti, hogy minden házasság boldog volt, csak azt jelzi, hogy nem volt lehetőségük a nőknek önálló életet kezdeni, elválni. Mert ugyan miből éltek volna meg, miből tartották volna el a gyerekeiket? Akkoriban a nők nem dolgoztak, nem volt bevételük, tűrniük kellett, hogy a férjeik lábtörlőnek használják őket.

Kérdező ! Jól érzed a dolgokat, keressen erre a szerepre a barátod valaki mást.

2011. aug. 9. 20:13
 28/31 anonim válasza:
Hagyd a francba!
2011. aug. 10. 02:29
 29/31 anonim ***** válasza:
81%
Nekem ez a véleményem - s a kérdezőnek szólt, nem pedig nektek. Senki sem mondta, hogy egyet kell velem értenetek, de ahhoz nincs jogotok, hogy emiatt megszóljatok.
2011. aug. 10. 10:17
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,így már egyértelmű,hogy nem én vagyok a hülye kis hisztérika.
2011. aug. 10. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!