Szerintetek muszáj, hogy a férfi legyen az "úr"?
A barátommal 2 éve vagyunk együtt,együtt is élünk 1 éve.Szeretjük egymást,de azért szoktunk veszekedni,sokszor kis hülyeségeken,mert a fontos dolgokról általában hasonlóan gondolkodunk...
Kb. 1 hete volt egy vitánk,aminek az egyik unokatestvére is fültanúja volt sajnos.Elég csúnyán összevesztünk egy apróságon.Utána ez a kedves unokatestvér elmesélte a barátomnak,hogy náluk ilyen elő sem fordulhatna,mert ő ugyan meghallgatja a felesége véleményét,de ha ő valamit eldönt,akkor a nő ebbe bele kell ,hogy törődjön,mert le van fektetve,hogy ő az úr a háznál,és így nincsenek viták,és hogy a barátomnak is így kellene csinálnia.
Ezen felbuzdulva a párom közölte velem,hogy mostantól ha pl. akarunk venni egy új autót,akkor elmondhatom a véleményem,ő is elmondja az övét,megbeszéljük,de ő hozza meg a végső döntést.Vagy teszem azt én a saját pénzemből akarok venni egy polcot a lakásba,akkor fel kell őt hívni,megkérdezem,hogy lehet-e,és ha ő azt mondja ,hogy igen,csak akkor vihetem.Fordítva ő önállóan dönthet,elég bejelenteni.Tehát elmondhatom mindenről a véleményem,de övé a döntés joga,és nem veszekedhetek,ha olyan döntést hoz,ami nekem nem tetszik.
Én persze ettől totálisan a plafonon voltam/vagyok,mert úgy érzem,hogy ez nem egyenrangú...Meg úgy érzem,hogy ez megalázó számomra,hogy mindenről ő döntsön,ami kettőnket érintő dolog (az én saját dolgomba azért nem szól bele),és minek mondjak véleményt,ha úgyis ő dönt,és az van,amit ő akar?
Már mindent megpróbáltam,próbáltam vele normálisan beszélni,hogy ez így milyen igazságtalan,aztán egy darabig semmire nem mondtam véleményt,mindenre azt mondtam,hogy ahogy akarod és a legapróbb hülyeségekre is engedélyt kértem,hátha elkezdi idegesíteni,és inkább mindent visszaszív,aztán próbáltam kicsit cinikus lenni,elmondtam,hogy a családfőnek remélem tudja,hogy kötelezettségei is vannak,és mivel volt olyan kedves,hogy magára vállalta ezt a nehéz feladatot,akkor én holnaptól nem megyek dolgozni,mert neki kell eltartania...mindent...semmi nem használ...mit csináljak?:(
Ez abban az esetben helytálló lenne, ha a férj rakná le a keresetét. Az ő pénze ő osztja be.
De te is keresel és mivel gondolom ugyanannyit adsz bele a közös dolgaitokba mint ő ezért neked is annyi jogod van, mint neki.
Én a a helyedben otthagynám, hidd el, hogy két héten belül ott fogja kaparni a küszöbödet, és szerepet fognak játszani nagyon komolyan a te feltételeid is, de csak akkor ha legalább két hétig nagyon keményen tartod magad.
Pl: eleinte ne is vedd fel neki a telefont és társai.
Menj oda, mondd meg neki, hogy te nem vagy hajlandó egy harmadik fél /az unokatesója/ szabálya szerint élni és kezdj el pakolni, de bármennyire is könyörög ne engedj neki, hanem költözz el.
Bármit mondd is, költözz el, meg kell leckéztetni, másképp nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!