Miért baj, ha valaki a kényelmes életet részesíti előnyben?
A családom folyton piszkál amiatt, hogy lusta vagyok.
A lényeg az, hogy nem szeretem lestrapálni magamat, szeretek sokat pihenni, aludni, lehetőség szerint kocsival menni gyaloglás helyett, nem szeretek sokáig főzőcskézni, inkább összedobok gyorsan valamit vagy rendelek kaját.
Ugyanakkor megcsinálom amit kell. Pl. anélkül nem is szeretek lepihenni, hogy kosz és rendetlenség van. Alaposan kitakarítok, utána egész héten nem csinálok semmilyen házi munkát (kivéve a mosogatást).
A munkámat is szorgalmasan elvégzem, de az igaz, hogy főiskola mellett sok lett volna nekem pluszban egy állás és nem akartam dolgozni. Úgy vagyok vele, hogy egyszerre csak egy dolgot csinálok.
Ez miért olyan rossz? Miért kell mindenkinek egyszerre ezer dolgot csinálnia és leterhelnie magát mind fizikálisan mind mentálisan?
Hát de miért vállaljak másod meg harmadállást, ha a mostani munkahelyemen is jól fizetnek? Ráadásul esélyes az előléptetés is, de ezt nem akarom elkiabálni...
Attól még hogy kényelmes vagyok, nem jelenti azt, hogy nem vagyok ambiciózus, nincsenek céljaim és nem teszek azért, hogy fejlődjek.
Az időmet meg kihasználom maximálisan, csak olyan dolgokat csinálok, amihez épp kedvem van. Ha tv-t nézni van kedvem, azt csinálom, ha edzeni szeretnék vagy kirándulni, azt teszem.
A kérdezőnek jó élete van anélkül is, hogy halálra dolgozná magát és ez fáj sok embernek, mert azt hiszik, hogy ha valaki nem dolgozza halálra magát, az nem is élhet jól ... meg vannak akiknek nem kell dolgozniuk, mert örököltek sok pénzt és házat. Ez se tetszik sok embernek. Annyira gáz ez a fajta rossz indulat!
Kérdező! Örülj neki, hogy kényelmes életet élsz és van munkád ami nem is fizet rosszul! Élvezed az életet is! Akkor miért érdekel más véleménye?:) Ha valaki beszól, akkor engedd el a füled mellett.
egyébként a családomban is van olyan aki vasárnap este elmegy és péntek éjszaka ér haza vagy szombaton csak.ja és ő példás apa,meg gondoskodó szülő.legalábbis saját maga szerint.szerintem meg 5 napig nem is látják a gyerekei,szóval gondolom sz*rba se veszik,de lehet h tévedek.
Na mind1,nem vagyunk egyformák és ez igy van rendjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!