Barátnőm anyukája rákos. Mit tudok tenni?
Sajnos már a végső stádiumban van a rák, a kemó se használ. Az orvos is megmondta, már csak 2 hónapja van az anyukának.
A durva az, hogy pár hete derült az egész rák dolog ki. Akkor még persze biztattam a barátnőmet, hogy minden rendben lesz, meg lehet gyógyítani, vagy legalábbis lassítani a rák terjedését. Ők is próbáltak mindenféle alternatív megoldást..
Persze én tiszta fejjel sejtettem, hogy egy rák 3 helyen áttéttel már rég nagyon rossz.. Főleg, hogy az anyuka alapból soha nem volt erős, egészséges ember..
Most viszont már ha az orvos is így megmondja, nem tudok tovább reménykedni. A barátnőm viszont nem tudja elhinni, hogy 2 hónap múlva ne legyen anyukája.
Már fogalmam sincs mit mondjak erre az egészre, szeretném támogatni, amiben tudom, és erőt adni neki, de attól félek, a biztatással már nem teszek jót, még ha tudom, hogy azt is várja el tőlem.
23 évesek vagyunk
Kiegészítés:
Az ima egyébként mindíg nagyon fontos (és hatásos, hiszen az EGYETLEN orvos, az Jézus!), akkor is, amikor (még) nem beteg az ember...
Kedves 11:10!
Igazad van, meg nem is.
Ha a gyógyulást csak testi síkon értjük, akkor édesanyád esetében igazad van. Bár én ismerek eseteket, nem is egyet, ahol CSAK imával, gyónással (sokszor pld. a megbocsátani nem tudás tart betegen minket!!) és a betegek kenetjével pld. egy AIDS-es meggyógyult.
Biztos vagyok benne, hogy édesanyád egész életen át való hitbeli kitartása nem szolgált hátrányára....
(Ki tudja, milyen lett volna az élete ima, hit nélkül?? Jobb??)
Meghalni mindenki fog és nem valószínü, hogy egészségesen... Az egyik hamarább, a másik késöbb...
A test így, vagy úgy a földbe kerül...
De a lélek megy tovább és a legfontosabb dolgok csak a halál után következnek, dölnek el...
Hogy milyem irányba és milyen következményekkel, azt most, itt a földi életünkben határoz(hat)juk meg.
Kérlek, ne add fel a hitet, édesanyád ÈL(!), erröl ma már annyi könyvet is lehet olvasni (a YouTube-n is van egy csomó "élménybeszámoló"), a mai technikai lehetöségek (reanimáció) megengedik, hogy egy kis pillantást vethessünk a halál utáni létbe...
De nagyon fontos, hogy ha meg kell halnunk, megnyugodva, minden és mindenki iránti megbocsátással (és egy jövö életbeli reménnyel) a szívünkben haljunk meg.
Kiegészítés:
Halálod után édesanyáddal ÙJRA EGYÜTT leszel!!
Ez a remény (ami ma már szerintem bizonyosság) éltessen és ne engedje, hogy megkeseredj!
Halottainkért különben sokat tehetünk (erre most nem akarok részletesen kitérni) szintén imával...
Az imánk elér hozzájuk.
Kedves Kérdezö!
Megint én jelentkezem (gyónás, betegek kenetje stb.), Éppen most találtam ezt a linket, amit nagyon kérlek, olvass el, tanulmányozz elöbb alaposan!!
Nem fogod megbánni...
Ez lehet(ne) egy megpoldás a szegény anyuka számára!!!
Minden jót!
Folytatás:
Ezt a "Kilencedet" (9 napon át minden nap el kell imádkozni) meg kéne próbálnotok a barátnöddel, de még jobb lenne, ha minél többen csinálnátok!!
Kilenced Jézus Szívéhez:
Pio atya „ellenállhatatlan kilencednek” – mondta ezt az imát. Mérhetetlen tapasztalataiból szűrte le megállapítását. A hívek közösségével naponta végezte az imájába ajánlott szándékokra. Még most is naponta végzik a San Giovanni Rotondoi templomban azok szándékára, akik Pio atya közbenjárását kérik.
I. Jézusom, Te mondtad: „Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek.”
Íme zörgetek, keresek és kérem a kegyelmet, hogy …
Miatyánk… Üdvözlégy… Dicsőség… Jézusom Szent Szíve, remélek és Bízom Benned.
II. Jézusom, Te mondtad: „Amit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.”
Íme most nevedben kérem az Atyától a kegyelmet, hogy…
III. Jézusom, Te mondtad: „Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.”
Íme most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom és kérem a kegyelmet, hogy…
Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlenek iránt, légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is. Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyengéden szerető Édesanyánknak közbenjárására a kért kegyelmet.
Szent József, Jézus nevelőatyja, könyörögj értünk.
Üdvözlégy Királyné, irgalmasság anyja, életünk, édességünk, reménységünk, üdvözlégy! Hozzád kiáltunk Évának számkivetett fiai. Hozzád sóhajtunk sírva és zokogva e siralom völgyéből. Fordítsd reánk szószolónk, irgalmas szemedet, és e számkivetés után mutasd meg nekünk Jézust, méhednek áldott gyümölcsét! Ó irgalmas, ó kegyelmes, ó édes Szűz Mária!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!