Barátnőm anyukája rákos. Mit tudok tenni?
Sajnos már a végső stádiumban van a rák, a kemó se használ. Az orvos is megmondta, már csak 2 hónapja van az anyukának.
A durva az, hogy pár hete derült az egész rák dolog ki. Akkor még persze biztattam a barátnőmet, hogy minden rendben lesz, meg lehet gyógyítani, vagy legalábbis lassítani a rák terjedését. Ők is próbáltak mindenféle alternatív megoldást..
Persze én tiszta fejjel sejtettem, hogy egy rák 3 helyen áttéttel már rég nagyon rossz.. Főleg, hogy az anyuka alapból soha nem volt erős, egészséges ember..
Most viszont már ha az orvos is így megmondja, nem tudok tovább reménykedni. A barátnőm viszont nem tudja elhinni, hogy 2 hónap múlva ne legyen anyukája.
Már fogalmam sincs mit mondjak erre az egészre, szeretném támogatni, amiben tudom, és erőt adni neki, de attól félek, a biztatással már nem teszek jót, még ha tudom, hogy azt is várja el tőlem.
23 évesek vagyunk
Pontosan. Varga gombák!!!
Keresztanyám is azt szedi, és javul!!! Pedig tele van áttéttel, és nem tudják az orvosok, hogy honnan ered a daganat!!!!
Nekem annak idején, amikor a nagymamámat elveszítettem, nagyon jól esett, hogy volt egy idősebb barátom, aki a meleg támogatás mellett tárgyilagos volt velem, és elmondta, hogy búcsúzzak el a Mamámtól, mert már nem fog felépülni. Nagyon hálás vagyok neki érte, mert ha ő nem lett volna, tudom, hogy becsaptam volna, hitegettem volna magam a végéig, és nem lett volna alkalmam elbúcsúzni, és elmondani mindent, amit akartam.
Ez az, ami eszembe jut, amivel például segíteni lehet ilyenkor, persze a szeretet és a támogatás mellett. Vigyázz rá, akkor is, ha esetleg ingerlékeny, goromba lenne, sokan sajnos így kezelik a gyászukat. Ha biztosítod arról, kimondva is, nem csak éreztetve, hogy mellette állsz, és mindig fordulhat hozzád, akkor már megtettél majdnem mindent amit lehet. Ha megtörténik a legrosszabb, az ügyintézésben ha esetleg segíteni tudsz, azért biztos nagyon hálás lenne.
A barátnőd anyukájának nagyon nehéz most, biztosan beszélni akar majd a halálról, elbúcsúzásról, és nagyon jó, ha ezt valaki képes meghallgatni, és megérteni. Persze ez nagyon nehéz... Valószínűleg tudni akarja majd, hogy minden rendben lesz-e a lányával, ha ő nem lesz.
Nagyon sok erőt kívánok a barátnődnek, és neked is. Nagyon jó barát vagy. Adja az isten, hogy csoda történjen, és felgyógyuljon az édesanyja, ha mégsem, akkor pedig adjon erőt az egész családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!