Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan büntessem vagy mit...

Hogyan büntessem vagy mit tegyek hogy észbe kapjon a férjem?

Figyelt kérdés

Korábban sajnos együtt kellett laknunk a testvéremmel, de a rossz természete és az állandó rendőrségi ügyei (stiklik) miatt meggyőztük, hogy költözzön el. A lakás a mienk. Ő már kijelentkezett, a rendőrségi levelei mégis nég mindig hozzánk jönnek.

Engem ez nem érdekel, max nem veszem át, de ma a férjem volt otthon amikor jött a postás, és annyira begurult, hogy azt találta ki, ő maga fogja feljelenteni a testvéremet, és tálal ki róla mindent, amit tud. E-mailt is írt a rendőrségre ahogy fél szemmel duzzogva láttam...

Én ezt felháborítónak érzem, márcsak velem szemben is, mert szerintem megtettük, ami megtehető (kiköltöztetés, kijelentetés), én nem szeretnék ennél jobban ártani a testvéremnek, sőt igazából foglalkozni se vele. Úgy érzem, a férjem túllőtt a célon most, rendkívűl érzéketlen az irányomban (nekem ez rossz, hogy pont ő fújja be a tesómat).

Mit tegyek, hogy észbe kapjon, egy család nem viselkedik így a tagjaival, akkor sem, ha nem vér szerinti rokonok? Hogyan adjam tudtára, hogy komolyan megbántott?

2011. aug. 5. 13:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
ülj le vele komolyan beszélgetni.
2011. aug. 5. 13:44
 12/26 anonim ***** válasza:
54%

Ha a férjed úgy tesz feljelentést, hogy semmi alapja nincs ( ahogy írtad, kitalál dolgokat a tesódról )és történetesen akkor a férjed követi el a hatóság félrevezetése nevezetű bűncselekményt. Ehhez persze az is kell, hogy a hatóság elrendelje a nyomozást a feljelentés alapján. ( ha elutasítaná a feljelentést a hatóság, akkor a férjednek mákja van.)

Beszélj a férjeddel. Mondd el, hogy gyerekes amit csinál, neked rosszul esik és a büntetőjogi felelősséget kockáztat.

2011. aug. 5. 13:47
 13/26 anonim ***** válasza:
68%

Ezek szerint azóta nincs bejelentett lakcíme, így fordulhat elő, hogy a hivatalok az utolsó ismert lakcímére küldik a neki szánt küldeményeket. Erről igazán senki nem tehet, mert nincs jobb megoldás. Ha a párodat ennyire zavarja, akkor nektek is el kell költöznötök. Más megoldást erre nem nagyon tudok. Ugyanakkor nem értem, miért ilyen nagy ügy ez. Nem veszitek át a küldeményeit és kész. Ahogy te is tetted eddig. A párodnak miért nem felel meg ez a megoldás?

Arra meg egyszerű a válasz, hogy miként tudasd vele, ha megbántott: szavakkal. Elmondod neki. Úgy, hogy meghallja, megértse. Büntetni??? Mi vagy te neki? Ezt sürgősen felejtsd el! Felnőtt, egyenrangú emberek (elvileg egy párkapcsolat ilyenek között van) nem büntetik egymást. Akkor az már nem párkapcsolat, hanem valami más.

2011. aug. 5. 13:48
 14/26 anonim ***** válasza:
79%

Elég furcsa erkölcsi mércéd van, az biztos. Ha a családon belül valaki gonosztevő lesz, bűnöző, és te tudod, hogy mit tett és nem jelented fel, akkor te bűnpártoló leszel vagy bűnrészes - és mégy mellé a sittre. Ezt ugye, tudod?

Mondom, hogy egyszerű a dolog, csak csináld! Menj be a legközelebbi rendőrőrsre, de a legjobb volna, ha oda, ahonnan a leveleket kapja a testvéred, és vidd be magaddal a leveleket! Közöld velük, hogy a testvéred ismeretlen helyen tarózkodik, neked nincs hozzá többé közöd és zavar az, hogy hozzátok küldik a leveleket. (Amit azért tesznek, mert számukra ez maradt az utolsó ismert lakcím.)

Ennyi. És a kérdés megoldva. Ha ezek után is jön valami sz-r, akkor azonnal küldd vissza bontatlanul, a tértivevényt ne vedd át, a férjedet nyugtasd meg és mondd meg neki is, hogy nyugodtan tegye azt, amit te!

És lásd, hogy csoda fog történni: lenyugszik a férjed.

Mert egy embert, amikor baja van, nem büntetni kell, hanem megnyugtatni és kiállni mellette! Ezt volna jobb, ha megtanulnád, nem holmi kettős mércés hamis erkölcsrendet, amire még a jelek szerint még büszke is vagy.

Minden jót!

2011. aug. 5. 13:51
 15/26 anonim ***** válasza:
55%
és ha pedofil lenne egy rokonod, akkor sem jelented fel? csak kijelentkezteted a lakásodból?
2011. aug. 5. 13:57
 16/26 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy stiklik. A bűn az bűn, de talán nem mindegy a súlya. Nem szeretném kiírni mi az, de valami nagyon teenager pitiánerségre gondoljatok, csak sajnos nem egyszer és nem egy helyen.

A problémám az, hogy a tértivevényes levelet átvette (kifejezett kérésem ellenére), kinyitotta, és még ott, akkor dühében írt egy levelet a pont illetékes rendőrségnek, melyben beszámol, miegyébről tud még ő.

Ez szerintem bosszúállás, és legálább olyan gyerekes, ocsmány, mint itt utalt rá valaki.

Engem személy szerint nagyon bánt ez az eljárás, ezt mondtam is neki, jól összevesztünk rajta.

Szerintem ennyiben hagyhattuk volna a dolgot, ő vitte tovább. Szerintem semmi értelme nem volt azon kívül, hogy engem megbántott vele.

A büntetést meg azért írtam, mert sok választ szerettem volna kapni, bocsi :-O

2011. aug. 5. 14:16
 17/26 anonim ***** válasza:
TE tudnál tenni ez ügyben, senki más. Mert neked kéne menni a hivatalokba (igen, mindbe, ahonnét jön levél), hogy a tesódat kijelentettétek, nem tudod merre tartózkodik, ne küldjék hozzátok a leveleket. De gondolj már bele, hogy a férjednek elege van a tesód ügyeiből, hogy kénytelen azt elviselni, hogy rendőrségi leveleket küldözgetnek hozzátok. Tehát NEKED KELL ismétlen menni a hivatalokba ezeket elintézni, hogy ne legyen több ilyen eset. A férjed dühből csinálta amit csinált, de érthető, ha az embernek tele a hócipője!
2011. aug. 5. 14:41
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig az összes kommentet,és lehet hogy most sokan lehurrognak,de én feljelentettem a saját testvéremet. Igaz hogy már több éve történt,de mikor sokadjára lopta el a pénzemet,több 100.000ftot akkor betelt a pohár! Akkor nem érdekelt az erkölcsi,és lelkiismereti oldala. Őt sem érdekelte mikor a teljes havai fizetésem lenyúlta,és fillér nélkül voltam.
2011. aug. 5. 15:08
 19/26 A kérdező kommentje:

Amit tehettem az ügyben, szerintem megtette. És szerintem ezek után túlzás lenne elvárnia tőlem, hogy egyesével mászkáljak el/irogassak különféle szerveknek is, ahelyett a kényelmes megoldás helyett, hogy a postásnak ismételten elmondja: nem, nem lakik itt az illető, a bedobott leveleit meg kidobná. Szerintem ez kizárólag az én csicskáztatásomról, az ő hisztériájáról és érzéketlenségéről szól, továbbá az én szándékos megbántásomról.

Én így látom.

2011. aug. 5. 15:13
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan érzésem hogy ez a történet nem is a testvéredről szól,hanem a férjeddel való kapcsolatodról.
2011. aug. 5. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!