Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan büntessem vagy mit...

Hogyan büntessem vagy mit tegyek hogy észbe kapjon a férjem?

Figyelt kérdés

Korábban sajnos együtt kellett laknunk a testvéremmel, de a rossz természete és az állandó rendőrségi ügyei (stiklik) miatt meggyőztük, hogy költözzön el. A lakás a mienk. Ő már kijelentkezett, a rendőrségi levelei mégis nég mindig hozzánk jönnek.

Engem ez nem érdekel, max nem veszem át, de ma a férjem volt otthon amikor jött a postás, és annyira begurult, hogy azt találta ki, ő maga fogja feljelenteni a testvéremet, és tálal ki róla mindent, amit tud. E-mailt is írt a rendőrségre ahogy fél szemmel duzzogva láttam...

Én ezt felháborítónak érzem, márcsak velem szemben is, mert szerintem megtettük, ami megtehető (kiköltöztetés, kijelentetés), én nem szeretnék ennél jobban ártani a testvéremnek, sőt igazából foglalkozni se vele. Úgy érzem, a férjem túllőtt a célon most, rendkívűl érzéketlen az irányomban (nekem ez rossz, hogy pont ő fújja be a tesómat).

Mit tegyek, hogy észbe kapjon, egy család nem viselkedik így a tagjaival, akkor sem, ha nem vér szerinti rokonok? Hogyan adjam tudtára, hogy komolyan megbántott?

2011. aug. 5. 13:25
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a férjednek teljesen igaza van^^...
2011. aug. 5. 13:31
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
egyszerű, a rendőrségen be kell jelenteni hogy már nem ez a lakcíme, ne oda küldjék a leveleket. nem kell feljelenteni meg semmi(nem is értem a férjed miért akarja) bár furcsállom hogy ha kijelentkezett hivatalosan akkor hogyhogy pont a rendőrségi hivatalos levelek oda mennek még.
2011. aug. 5. 13:31
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Talán próbáld szavakkal elmagyarázni neki.

Egyébként egy e-maillel a rendőrség semmit nem kezd. A feljelentésnek hivatalos módja van.

A férjednek meg abban igaza van, hogy ne zaklassák őt, nem köteles tűrni. Ha nem akarod, hogy megbántson, akkor tehermentesítsd, mert ez viszont a te dolgod, mivel a te tesód.

2011. aug. 5. 13:32
 4/26 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem viszont nincs igaza a férjnek.

Kiraktátok már a testvért, kijelentettétek, ennél többet nem tehettetek.

Mire fel akarja feljelenteni? Mondvacsinált ügyekkel? Ennyi erővel te is feljelentgethetnéd őt. Mondjuk a bosszú épp nem a legszebb út.

Próbálj vele beszélni, ne duzzogj most egy kicsit és ültesd le, hogy ne gyerekeskedjen, a tesó kirakva, a levelek meg elvannak a ládában, vagy nem veszik át és ennyi.

2011. aug. 5. 13:34
 5/26 anonim ***** válasza:
87%
Hogyan büntesd a férjed? Miért mi ő egy kutya, aki nem ért a szóból csak a büntetésből? Mond meg neki kerek perec, hogy megbántott, ez neked fáj, normálisabban is lehet ezt kezelni és a rágalmazásért börtön is járhat. Ennyi. Nem büntetgetni kell amit sose fog megérteni, hogy miért is kapja. Beszélni kell vele, emberi lény érti az emberi nyelvet.
2011. aug. 5. 13:36
 6/26 A kérdező kommentje:
Igen, ő is azt mondja, hogy zaklatás, de szerintem családtaggal többet nem csinál az ember, mint kirakja és elveszi a lakcímét. Ha ennél többet akar tenni miért nem elég ha csak ír a rendőrségnek, hogy nem itt lakik a tesóm?? NA szerintem innentől gonoszság amit csinál.
2011. aug. 5. 13:36
 7/26 anonim ***** válasza:
88%

Miért büntetnél meg olyan embert, aki nem vétkes, csak dühös? És joggal dühös!

A rendőrségen be kell jelenteni, hogy a lakcímen már nem található az adott ember, és kész. A férjed joggal van kibukva a bűnöző hajlamú testvéred hátrahagyott szemeteitől, mert úgy érezheti, hogy minden adott levéllel, ami hozzátok érkezik a testvéred nevére, még mindig utána ér a tesókád sara.

Nem megbüntetni kell őt, hanem megnyugtatni, neked pedig beballagni a rendőrségre és cselekedni - megtenni azt, amit már régen meg kellett volna tenned a saját családod (te és a férjed) nyugalma érdekében.

2011. aug. 5. 13:38
 8/26 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, még ő van felháborodva, és erkölcsi kérdést csinál belőle, szerintem viszont családon belül nincs feljelentgetés, nálam meg ez az erkölcs
2011. aug. 5. 13:39
 9/26 A kérdező kommentje:

Én magam vittem be kézen fogva a hivatalba a tesómat, hogy kijelentkezzen, a szemem láttára vágták ketté a lakcímkártyáját.

Most még menjek be egyesével az egyéb helyekre is szólni?

2011. aug. 5. 13:40
 10/26 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nem gonoszság, amit csinál. Ki van bukva, és joggal. Amikor az ember ki van bukva, akkor olyat is mond dühében, amit akár már három perc múlva megbán.

Te viszont bántod, ahelyett, hogy megvígasztalnád és a testvéreddel kapcsolatos sarat elpucolnád a francba.

A postásnak is lehet szólni, hogy már nem lakik ott a testvéred, valamint a levelet vissza lehet küldeni bontatlanul, (a tértivevényeset pedig NEM VENNI ÁT!) olyan felirattal: hogy " a címzett ismeretlen helyen tartózkodik". Ennyi.

2011. aug. 5. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!