Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennél közös ingatlanba a...

Belemennél közös ingatlanba a vőlegényeddel úgy, hogy az ő nevén lesz?

Figyelt kérdés

ugyanis nem lehet a nevemen ingatlan, akkor amikor venni szeretnék.

később meg fel fognak menni az ingatlan árak, tehát most kell venni.

ok, hogy bizalom, meg minden.

de egy válás esetén én nem tudom kirakna e az utcára, mert ugye válásnál nem a humánusságukról híresek az emberek....

és tudom, hogy nem a váláson kellene agyalnom, de van egy pár példa a szemem előtt, hogy egyeseknek kellett volna....

2011. aug. 5. 11:51
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

15:51:

nem tudom téged érdekelne e ha kínkeservesen(!) összekuporgatott millióidról lenne szó, hogy nem lesz a neveden....

mert ha nem, attól még nem kellene elítélni azt, akit igen.

16:33 úgy döntöttem húzom az időt és próbálom besaccolni, meddig lesznek lent az árak, nekem elég lenne 5-7 év.

utána lehet a nevemen ingatlan.

2011. aug. 5. 18:31
 32/38 A kérdező kommentje:
és még csak nem is házasságon belül lenne másnak a nevén....
2011. aug. 5. 18:43
 33/38 anonim ***** válasza:
Írjatok egy szerződést a lakás árának feléről, hogy te azt kölcsönadod a vőlegényednek. Amikor már lehet lakás a neveden és a felét rád íratja, akkor meg megsemmisítitek a szerződést.
2011. nov. 24. 19:35
 34/38 A kérdező kommentje:
köszi az ötletet :)
2011. nov. 30. 19:32
 35/38 anonim ***** válasza:
ha kozosen veszitek es kozosen fizetitek akkor NEM. az mas ha egyik felnek mar volt ingatlanja a hazassag elott es marad a neven, de amit eleve kozosen vesztek abba sosem mennek bele h a masiknak a neven legyen.
2012. júl. 31. 08:38
 36/38 anonim ***** válasza:
miert nem lehet a neveden az ingatlan ha szabad kerdezni?
2012. júl. 31. 08:39
 37/38 A kérdező kommentje:
nem szép dolog, de csalás miatt
2012. aug. 1. 20:36
 38/38 anonim ***** válasza:

*és a legszebb az egészben, hogy meg sem tudom beszélni a párommal, mert arra hivatkozik, hogy ő simán belemenne a helyemben hogy lehetek én ilyen.

+ a lelki zsarolásról írt mondatod

Kérdező, rengeteged lehet spórolni egy teljesen felesleges esküvőn is... Én egy ilyen pasinak visszaadnám a gyűrűt. Mi az, hogy nem lehet vele megbeszélni? A házasság nem fenékig tejfel, ha beszélni sem lehet róla, akkor totálisan bukta az egész.

És... az én párom soha nem kért volna ilyet tőlem!!!! Sem esküvő előtt, sem utána, nem hogy még zsaroljon is. De azt hiszem, sokan vagyunk így ezzel, mert ez lenne a normális.

Ilyen előzményekkel nem csodálom, ha gondolsz a válásra, helyesen. Csak eleve nem is kéne ilyen helyzetbe kerülni.

Ha elfogadod az ötletét, akkor a befizetett pénzed lesz a hülyeséged ára.

Ha anyukád nevére veszitek a lakást, nem lesz belőle kellemetlensége, hacsak nem teszitek meg vele, hogy nem fizetitek a hitelt vagy a rezsit rendesen. De még így is lehet rajta neked haszonélvezeti jogod (ezt a vásárlás pillanatában teszik az ingatlanra, nem később, tehát amikor a párodnak és anyukádnak tulajdonjoga keletkezik, neked haszonélvezeti jogod lesz). A haszonélvezeti jog egyébként erősebb, mint a tulajdonjog (ezért valószínű a párod nem is fog belemenni), viszont a kellemetlenségek is rád hárulnak anyukád helyett.

AMúgy meg... még ha engedelmeskedsz neki, akkor se biztos még az sem, hogy egyáltalán elvesz. Még az oltár előtt is meggondolhatja magát, aztán bottal ütheted a nyomát. Meg a pénzedét is.

2012. aug. 2. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!