Belemennél közös ingatlanba a vőlegényeddel úgy, hogy az ő nevén lesz?
ugyanis nem lehet a nevemen ingatlan, akkor amikor venni szeretnék.
később meg fel fognak menni az ingatlan árak, tehát most kell venni.
ok, hogy bizalom, meg minden.
de egy válás esetén én nem tudom kirakna e az utcára, mert ugye válásnál nem a humánusságukról híresek az emberek....
és tudom, hogy nem a váláson kellene agyalnom, de van egy pár példa a szemem előtt, hogy egyeseknek kellett volna....
12:13 lakáscélból vagy támogatva és most akarsz lakást venni. Továbbá most gyakorlatilag azt akarod, hogy a tied legyen a lakás egy része, még ha a tulajdoni lapon nem is lesz az. Mellette meg akarod tartani a támogatást is egy későbbi időre. Mi ez ha nem visszaélés a támogatás eredeti céljával?
Ennél sokkal súlyosabb dolgok is vannak persze, erre mondhatjuk hogy határeset. Ezért is szüntetném meg az összes ilyen támogatást, mert ez mind az adófizetők pénzéből megy.
Mindenesetre az eredeti kérdésre megoldás, hogy írsz egy szerződést a vőlegényeddel, hogy kölcsönadsz neki X Ft-ot a lakásra.
"12:13 lakáscélból vagy támogatva és most akarsz lakást venni. Továbbá most gyakorlatilag azt akarod, hogy a tied legyen a lakás egy része, még ha a tulajdoni lapon nem is lesz az. Mellette meg akarod tartani a támogatást is egy későbbi időre. Mi ez ha nem visszaélés a támogatás eredeti céljával? "
mondatokra reagálás sorrendjében:
1. nekem később is jó lenne a lakásvásárlás, akkor a kérdésem sem állna - a párom érvel azzal, hogy most vannak lent az árak
2."azt akarod, hogy a tied legyen a lakás egy része"ezzel mit akartál mondani?
3.a támogatás megtartása szintén a lakás vásárlás célját szolgálja.
4. tanácsot köszönöm
5. csak a párom nem fogja megérteni
Soha.
Mégcsak a vőlegényem sem volt, csak együttjártunk, amikor megvettük az első lakást - evidens volt, hogy fele-fele alapon.
Szép is volna az a jegyesség, és az a majdani házasság, ahol már úgy kezdik a felek, hogy az egyinek minden, a másik meg csak csak reménykedjen, hogy nem hajítják ki a híd alá.
Kislány, ez már nem Jane Austen kora! Hogy a házasság holtig szól - és még ott is volt vagyonjogi szerzédés, ami a nőnek saját pénzt biztosított.
Szép dolog a szerelem, de ott a kőkemény statisztika: a párok 75%-a elválik és a válás zöme az első két évben zajlik le.
Mi a büdös francot fogsz te csinálni akkor, amikor a férjed kitalálja, hogy rádunt és mehetsz a fenébe? Se lakás, se házasság vagyonjogi szerződés, csak a két szép szemed?! Úgy kisemmiz, mint annak a rendje, mehetsz a híd alá, vagy vissza anyukáékhoz! Kát évig lapáltoltad a lóvét a lakásÁBA, amiből persze szerződés híján nem kapsz semmit...semmiféle támogatás kicselezése nem ér annyit, mint a BIZTONSÁG tudata.
Én a helyedben nem mennék bele semmiféle olyan házasságba, semmiféle olyan lakásbizniszbe, ahol nekem nem jár hivatalosan mindennek a fele. Azért leszel a FELEsége. Nem pedig az ingyencselédje.
Ha nem adsz bele egy fillért se akkor igen jogos hogy az ő nevén lesz, hisz ő veszi. Ezt a haszonélvezet dolgot nem értem, nekem is van lakásom, támogatással lett véve és az adásvételi szerződésben is szerepelt édesanyám mint haszonélvező. Nem kellett várni, rögtön beleírtuk és kész, ettől még a támogatás járt. Biztos mindennek utána olvastál? Vagy csak ő mond valamit.
Viszont ha adsz bele pénzt akkor nehogy már csak az ő nevén legyen. Csúnyán fog hangzani de jogilag ő egy senki számodra.
Azzal kapcsolatban, hogy te leszel a hülye a végén: nagyon jól jegyezd meg, ha szeretsz valakit, nem hozod kiszolgáltatott helyzetbe, még akkor sem, ha neked van kiszolgáltatva. Magyarul: ha a párod tényleg szeret, nem kényszerít bele egy ilyen helyzetbe (ha te nem akarod), hogy egyoldalúan függsz tőle. Ha akarnád, más lenne. De nem akarod. Ha ezért berág, a hiba sajnos benne van, nem benned. Rád nézve ez egy baromi hátrányos szituáció lenne, és ha szeret, akkor nem kérnyszerít ilyenbe.
Házasság után minden közösen szerzett vagyon közös. Ha csak közös pénzből veszitek a lakást, akkor 50-50%. Ha a házasság előtti magánvagyonotokból veszitek, akkor ki mennyit adott bele, annyi jár neki, de ezt tudni kell bizonyítani, szerződéssel (tehát a neveden van a lakás egy része) vagy házassági szerződéssel (amiben leírjátok, kinek mekkora vagyona van a lakásban).
Vagy akkor ha másképp nem megy, a lakás neked járó része legyen anyukád vagy apukád nevén, és majd "megöröklöd" tőlük. Még így is jobban jársz, nyilván anyukádék nem fogják lenyúlni, meg gondolom, úgyis ők támogatnak téged anyagilag a közös lakás megvételében.
"az adásvételi szerződésben is szerepelt édesanyám mint haszonélvező. Nem kellett várni, rögtön beleírtuk és kész, ettől még a támogatás járt."
nem olvastam mindennek utána.
hogy haszonélvezeti jog lehet e a nevemen.
anya nevére íratni a felét (mert én 50%-al állom a megvásárolandó lakást amúgy)gondolkodom, anyát hogy érintené, lehetne e neki belőle hátránya.
"aki szeret, nem kényszerít kiszolgáltatott helyzetbe"
a párom gyakran él (csúnyán hangzik, nem tudok jobb szót)a lelki zsarolás eszközével.
pl. ő a kedvemért bevállalná a helyemben, hogy lehet én ilyen, hogy nem.még az én jellemem lenne az elgondolkodtató...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!