A férjem meghalt és két kiskorú gyermekünk örökölte az életbiztosítását. Az életbiztosítás összegét befektethetem nekik egy ingatlanba?
Csatlakozom az előttem szólóhoz...
Soha nem szabad kiskorút megadni kedvezményezettnek!!!
Jó lenne tudni, hogy volt a díjmentesítés az életbiztosításban, mert ha igen ebben az esetben a biztosító fizeti a díjat a lejáratig és akkor vehetik igénybe a gyerekeid. Az Én javaslatom, ha jót akarsz a gyerekeidnek, hogy nem követed el ugyanazt a hibát, mint a férjed és kiskorúnak a nevére nem veszel ingatlant, mert míg a gyerekek kiskorúak a gyámhivatal engedélye kell minden döntéshez. A legjobb amit tehetsz, hogy lekötöd vagy befekteted nekik ezt a pénzt és 18 éves korukban szabadon eldönthetik mire kell nekik ezen összeg.
Jól gondold meg a gyerekek jövőjéről van szó és gondolj bele mivel járna, ha ingatlant vennél a nevükre, megbánnád hidd el.
1. befektetésre is meg kellene kérdezni a gyámhatóságot, de én kétlem, hogy lakás vásárlásán kívül bármire is odaadnák a pénzt.
2. Amire gondolsz az nem díjmentesítés, hanem halál esetére szóló díjátvállalás lenne, amely ilyen esetben nincs, mert kárkifizetés történt és a szerződés megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!