Ha szülés közben megkérdezé az orvos, hogy a saját vagy a baba életét választod, mit választanál? És a párod?
Filmekben sokszor láttam már ezt, nem tudom mennyire reális, de vegyük csak feltevésképp.
Én megmondom őszintén, szerintem a saját életemet választanám. Akármilyen fájdalmas lehet egy baba elvesztése, szerintem sokkal nagyobb fájdalom lenne a páromnak és a családomnak az én elvesztésem. Ha a babát veszítenénk el, előbb utóbb, ha nehezen is, de lábra állnánk, megpróbálkoznák mégegyszer. De ha magára hagynám egy babával, biztos belerokkana, nem tudná gondját viselni. Meg amúgyse hiszem, hogy fel tudnám áldozni az életem egy olyan babárét, aki még nem is láttam. Szóba jött ez egy barátnőmmel és azt mondta, hogy ő a babát választaná és milyen önző vagyok, hogy én saját magamat. Lehet másképp gondolom majd, ha terhes leszek, de most így látom.
Vélemények?
Egyébként nem akarok megbántani senkit, de szerintem a gyerek nem olyan dolog amiből "van/lesz másik"
Ugyanannyira egyedi személy mint az anyja. Ezekszerint akkor bármelyikünkből LESZ MÁSIK :)
ember embert pótol vagy mi??
szomorú...
Tudom hogy régi a kérdés, de egy pici újszülött is ugyanolyan értékű, mint az anya.
Szerintem az teszi az anyát anyává, hogy a gyermekéért a saját életével is fizetne, ha az az első másodpercekben is van.
Ha nekem gyerekem lenne, akkor nem tudnék abba belegondolni, hogy őt öljem meg, csak mert lehet másik...
Én még gyerek vagyok, van egy 3 éves öcsém, ugrok érte a vonat elé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!