Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha szülés közben megkérdezé...

Ha szülés közben megkérdezé az orvos, hogy a saját vagy a baba életét választod, mit választanál? És a párod?

Figyelt kérdés

Filmekben sokszor láttam már ezt, nem tudom mennyire reális, de vegyük csak feltevésképp.

Én megmondom őszintén, szerintem a saját életemet választanám. Akármilyen fájdalmas lehet egy baba elvesztése, szerintem sokkal nagyobb fájdalom lenne a páromnak és a családomnak az én elvesztésem. Ha a babát veszítenénk el, előbb utóbb, ha nehezen is, de lábra állnánk, megpróbálkoznák mégegyszer. De ha magára hagynám egy babával, biztos belerokkana, nem tudná gondját viselni. Meg amúgyse hiszem, hogy fel tudnám áldozni az életem egy olyan babárét, aki még nem is láttam. Szóba jött ez egy barátnőmmel és azt mondta, hogy ő a babát választaná és milyen önző vagyok, hogy én saját magamat. Lehet másképp gondolom majd, ha terhes leszek, de most így látom.

Vélemények?

2011. aug. 4. 23:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Én is magamat választanám!Mármint hogy én éljek!
2011. aug. 5. 00:13
 12/27 anonim ***** válasza:
72%

Ijesztő...

Nem tudnék megbirkózni a lelkiismeretemmel, hogyha a saját életemet választanám a kislányomé helyett.

25 hetes kismama

2011. aug. 5. 01:07
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Szülés közben nem vagy olyan állapotban, hogy bármiről is dönteni tudnál.Főleg, ha az életed is veszélyben van.Az orvos dönt, előírás szerint az anyát kell menteni.Nincs mese, bármilyen fájdalmas is.
2011. aug. 5. 06:29
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

Megkérdeztem a párom,mi lene ha....ő engem választot volna.szülés közben megkérdezték volna tuti a babát mondom,abban az állapotban nem tudsz józanul gondolkodni,majd lesz másik meg ilyenek.

Persze ez mind csak elmélet,gyakorlatban nem kérdeznek,ez csak a filmekben van.

2011. aug. 5. 08:29
 15/27 anonim ***** válasza:
91%
Egyértelműm, hogy a sajátomat... Ha a gyerekét választanám, az majdhogynem önzőség lenne, én megmenekültem a tehertől, a küzdéstől, és ráhagyok mindent az apára... Viszont abban az esetben ha engem meg lehet menteni, pár év alatt kilábalok a bajból, és akár hozhatok világra másik babát... Vagy örökbefogadhatok, stb. Nem akarnám, hogy a gyerekem anya nélkül nőjön fel, az borzalmas lehet.
2011. aug. 5. 09:39
 16/27 anonim ***** válasza:
89%
Ha lenne már gyermekem, amikor ez az eset történik, mindenképpen a saját életemet választanám. De igazából, ha első gyermekem lenne, szerintem akkor is a sajátomét választanám, bármennyire nehéz.
2011. aug. 5. 10:21
 17/27 anonim ***** válasza:
75%
én is a sajátomat választanám, de nyilván helyzetfüggő.
2011. aug. 5. 11:21
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Amelyikünk még menthető. Ha a babának kevesebb az esélye, mentsenek engem. Ha nekem kevesebb az esélyem, mentsék őt. De amúgy mindig az orvos dönt. Ő látja át a helyzetet.
2011. aug. 5. 11:21
 19/27 anonim ***** válasza:
74%

sok olyan párt láttam már akikek elvesztettek egy babát (a terhesség alatt), és ez nyilván szörnyű, de idővel túljutnak ezen, gyerekeik lesznek, és teljesen normális életet élnek.

személyesen nem ismerek olyat, ahol az anya meghalt, és az apa egyedül neveli a picit, csak hallottam ilyenről, de szerintem ez sokkal szörnyűbb, sokkal természetellenesebb, és fájdalmasabb, mint az első eset.

én saját magamat választanám. és nem azért, mert nem merem magam úgymond feláldozni, hanem mert ez a helyes döntés. nem menteném meg vele a baba életét. tönkretenném az övét is meg a férjemét is, plusz az idősebb gyerekekét, ha vannak.

2011. aug. 5. 13:46
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is magamat választanám. A szabály sem véletlenül van így kitalálva.

Mi lenne akkor szegény gyerekkel meg szegény apjával és a szüleimmel? Olyan fájdalmat okoznék mindenkinek, hogy jó eséllyel a gyerekem egész gyerekkorára rányomná a bélyegét és ha később megtudná mi történt örökké úgy érezné, hogy hibás a történtekért.

2011. aug. 5. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!