Anyukám terhes, aki volt hasonló, vagy ilyen helyzetben, hogy bírkózik meg a dologgal? Hogyan fogja fel?
Anyukám terhes, és aggódom, hogy a kapcsulatunk tönkre fog menni. Egyedül álló anyuka, nincs aki támogassa, a baba apukája nem szerepel, és nem is fog szerepelni az életünkben.. Nagyon drága az iskoláztatása a tesómnak, nekem, és önmagának, mert még egyetemre is jár.
Én nagyon szeretnék neki segíteni, de nem fogom hagyni, hogy a tanulmányaim rovására menjen. Ez lehet, hogy egoista dolog, de nem akarom miatta elrontani az én életemet. Mióta tudjuk, hogy terhes, azóta aggaszt a dolog. Sokszor beszéltünk már erről, és azt mondta, hogy nem kell aggódnom, ő ugyan úgy fog szeretni engem, minket, ugyan úgy fog foglalkozni velem, velünk, tehát ugyan úgy lesz minden mint eddig, csak egy emberrel többen leszünk.
Néha kétségbe esek, a baba pont suli elejére várható.
Normális hogy félek, és hogy ilyeneket gondolok?
Aki ilyen helyzetben van, vagy hasonló helyzetben, ő hogy fogadta el a dolgot, és hogy tett, hogy mindenkinek jó legyen, ne bántson meg senkit?
16/L
Szeresd azt a pici babát:) ha egészséges lesz,akkor is ő a legnagyobb ajándék..és ha nem is lesz egészséges esetleg(nem ijesztgetni akarlak),akkor is ő a legnagyobb ajándék:) nyugodj meg.. egy kisbaba sosem árthat a családnak.Nem fog ettől anyud kevésbé szeretni:D
15/L
"...Figyelj, az anyagi része anyukádra tartozik, hogy hogyan oldja meg, ő vállalt 3 gyereket..."
Sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert sokan úgy vállalnak be sokadik gyereket, hogy közben nincs meg rá a fedezet.
Simán lehet, hogy hülyeséget csinált az anyja (gondolom nem így tervezte ő se) és jogos az aggodalom.
Persze ezzel nincs mit kezdeni, fogadd el és állj pozitívan a helyzethez.
Egy biztos; a születendő baba nem tehet semmiről, nem érdemel gyűlöletet.
Nem lehetsz ilyen önző. Ha nem akarod (és fent áll a vesszélye) hogy a tanulás rovására menjen majd később (nyílván a középiskola nem fizetős) akkor szépen eltudsz menni dolgozni ahogy a többi főiskolás/egyetemista teszi. A család nem CSAK a te életed hanem mindenkié aki ott él, és ha anyukád bevállalt még egy gyereket ahhoz neked sem és másnak sincs semmi köze. Az élet nem mindig ugy alakul ahogy eltervezzük, ha valaki akkor én tudnék erről mesélni...
18/L
Minden ismerősöm azt mondja, hogy tuti rám fogja hagyni a gyereket, akitől majd nem fogok tudni tanulni, stb.
Apum meg mindig azzal jön, hogy miért nem mentem diákmunkára, és emiatt meg magamat érzem hibásnak, mintha cserben hagynám anyumat, mert azzal a pénzzel tudnék rajta segíteni, mégha enyém is a pénz, nekem ugysincs rá szükségem.
Tudom, hoyg az anyagiak anyukám dolga, de engem bánt a dolog, hogy ilyen a helyzet.
Na igen, arra számolhatsz, hogy nem sokat fogsz tudni aludni, kivéve ha nagy szerencséd lesz és nem bömböl folyton a baba :) Meg nyilván befog bebiszitternek anyukád. ez van. Ő se fogja tudni megoldani hogy mindig a gyerekkel legyen, úgyhogy második anyuka leszel. Ez ellen sem lehet mit tenni, jobb ha felkészülsz. Hiába mondja most hogy nem így lesz, így lesz. És igen, kevesebb ideje lesz rátok, nagyobbakra. De ettől még szeretni fog ugyanúgy, csak nem fog ráérni. Ezt is előre meg kell emésztened, hogy ki kell majd várni az alkalmas időt hogy mikor ér rá megbeszélni ha valami fontos van. Meg így ahogy mondod, anyagilag is sokkal megterhelőbb egy kicsi gyerek. Úgyhogy a buliköltségeidet magadnak kell előteremteni majd. vagy lehet hogy még többet. Ez is benne van. Hiába mondják hogy ne foglalkozz ezzel, ez is a része a kistesó biznisznek. De mindig gondolj arra, hogy anyukád mégis mit tehetett volna, megölni nem akarta a babát, nagyon helyesen. hát akkor meg mind viselitek a terheit. Te is járhatsz még így, hogy becsúszik egy gyerek, és akkor azért örülnél, ha a családod támogatna ebben. Úgyhogy talán próbáld meg erről az oldalról nézni.
32/N
"...Apum meg mindig azzal jön, hogy miért nem mentem diákmunkára..."
Ez a helyzettől függetlenül egy okos és hasznos tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!