Mi a boldogság titka?
Szerintem olvasd el ezt a könyvet: Siker titka Pozitív lelki beállítottság (írta: Og Mandino)
Nekem nagyon sokat segített, a rossz gondolatok azóta messze állnak tőlem. Sokat lehet belőle tanulni.
Remélem, hogy tudtam segíteni! :) Sok sikert a változáshoz :)
Meg kell próbálni mindenben a jót meglátni.
Én talán kicsit naiv vagyok, de például soha nem csalódtam még senkiben. Persze mindenkinek vannak kevésbé szimpatikus dolgai, de attól még jó emberek.
Illetve most hogy belegondolok, ilyenek voltak, hogy egy barátnőm egyik napról a másikra kijelentette, hogy elege van belőlem és nem vagyok a barátnője többé. De ezen túlléptem, bár megértenem soha nem siekrült.
Viszont évekkel később találkoztunk, és rájöttem, hogy jobban jártam így, mert nagyon fura lány lett belőle, jobb hogy nem volt hatással rám.
Önbizalom és a világba vetett hit, ez a kulcs szerintem. Akármi történik veled, ha bízol magadban és a világban, akkor soha nem fogsz így elkeseredni.
Fiatal vagyok még, de annyi mindent megéltem, mint sokan egész életük alatt sem. Voltak időszakok, amikor úgy éreztem, elég, nem bírom tovább, nincs értelme az életemnek. Volt hogy éheztem, hónapokig csak kenyérre, margarinra és krumplira futotta, időnként némi vöröshagymával megízesítve. Alig voltam 18. Képes voltam azért elmenni randevúra valakivel, hogy hátha meghív vacsorázni és akkor ehetek egy jót. Iszonyúan szégyelltem magam. Akkor sokszor éreztem úgy, hogy feladom, nincs értelme az életnek.
Egyedül a világba vetett hit segített, hogy kibírjam. Hittem, hogy nem hagyja a világ, hogy ilyen csúfos véget érjek. És tényleg nem hagyta.
Azóta ha bármi bajom van, mindig eszembe jut ez. Hogy amíg van mit enni, és nem éhezem, addig nincs nagy baj. Persze a szervezetem is rásegít, hiszen teljesen tönkrement akkor a gyomrom és mindig fáj. De ez is jó. Így soha nem felejtem el, milyen is lehetne, és nem felejtek el hálásnak lenni azért, hogy van mit ennem, van hol laknom, és hogy a legnagyobb problémám az, hogy valamelyik munkatárs éppen valótlant állít rólam a hátam mögött. Kit érdekel? Ez még nem tragédia.
Talán az is számít, hogy mihez képest tekinted az életet. Legyenek reális céljaid, reális elvárásaid. Keresd az emberekben a jót, és bocsásd meg nekik a rosszat.
Nem vagyok keresztény, mert nem hiszek Istenben. De érdemes elgondolkozni a bibliai tanításokon. Nagyban megkönnyítik, hogy az ember boldogan éljen, még akkor is, ha elsőre furcsa dolgokat állít. Megbocsátás, tiszta élet és hasonlók - nem elavult hülyeség, hanem egy szinte biztos út a boldogsághoz.
Titok? Erről még nem hallottam.. :)
Ki írta? Szeretném elolvasni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!