A gyermekemet nálam helyezik el akkor is, ha Bírósági letiltás van a fizetésemből?
Értem Én hogy mit mondasz,de minden a nevemen van.Papíron nem szerepel sehol sem az hogy közössen vettük fel.
Ugysem ismerné el!
Az én úgy tudom teljesen mindegy, ugyanúgy mint házasságnál. Szóval ha én férjnél vagyok, veszünk egy házat, ami az én nevemre kerül, elválunk, attól még a férjemé lesz a fele, hiába csak az én nevemen van.
Úgy tudom ez élettársi kapcsolatnál is így van.
Beszélj egy ügyvéddel, nem létezik,hogy ne legyen jogod a saját pénzedre.
Úgy utálom amikor valaki anyagilag használja ki a másikat. Rettenetesen sajnálom, ami veled történt.
Köszönöm szépen!
Igazad van!Ha megkérdezek egy ügyvédet azzal nem vesztek semmit!
Tévedsz, utolsó! A kérdezőnek van igaza, különösen, ha a szülei házában laktak.
Kérdező! A gyereket nem ítélik olyannak, aki nem érdeklődik utána, apa tehát kizárva. Megnézik, hogy te el tudod-e tartani, ha igen, neked ítélik. Ha nem, keresnek közeli hozzátartozót, nagyszülő, nagynéni, stb, ha el tudják tartani, és vállalják, hozzájuk kerül (ritka eset), ha végképp senki, legvégső esetben ideiglenesen átmeneti gondozásba veszik.
De a te esetedben szerintem el tudod tartani, ezért nálad fogják elhelyezni, teljesen nyugodt légy!
De ez hogy van akkor? Mert tudtommal még örökölni is lehet élettárstól. Sőt, ilyet már láttam is.
Elvileg ha kérnek vagyonmegosztást, egy lakcímen éltek és a szülők bizonyítják az élettársi kapcsolatot meg ott a közös gyerek is, akkor csak lehet vagyonmegosztást kérni, az meg ezt elvileg magába kéne foglalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!