Ha valaki rengetegszer dicséri önmagát, az mire utalhat? Mi váltja ezt ki belőle?
Ilyen volt az exem! Elmondta a nevét bemutatkozásánál, szinte a következő mondat már az volt, hogy ő milyen hihetetlenül sikeres a munkájában! :O Ez másoknak is szemet szúrt.
Külsőre nem volt egy nagy szám szegénykém és a munkáján kívül sem volt jó úgy nagyon semmire, tehát ez az egy dolog volt az életében, amivel villogni tudott. Ezen a téren viszont kifogástalanul tejesített és ezt tudta magáról és kellett neki a visszaigazolás, hogy igenis jó valamire, van egy olyan terület, ahol ő is tud remekelni.
Különben ugyanaz a szakmánk és abban az időben egy helyen dolgoztunk, nem hencegésképpen mondom, de én is dolgoztam úgy, ahogy ő és dolgozom a mai napig, de eszembe nem jutott volna a barátoknak vagy a távolabbi rokonoknak fényezni magam! Hogy miért? Talán mert más dolgok is vannak az életemben, ahol ki tudok teljesedni, van egy hobbim, amiben szintén jó vagyok és élvezem is csinálni, de mások előtt sosem dicsérném magam, ha mások megdicsérnek, természetesen jól esik, de sosem provokálnám ezt ki szándékosan! :)
27/N
Jajjjjj, ennyi önjelölt pszichológust.
Attól függ. Miben dícséri önmagát? Ez fontos.
Ráadásul manapság azt is beképzeltségnek veszik, ha valaki nem álszerénykedik, és büszke arra, amit csinál.
Személyszerint pl. szépnek tartom magam, de nem azt mondom, hogy szép vagyok - hisz a szépség relatív - hanem azt, hogy tetszem magamnak. Viszont azt kijelenthetem bátran, hogy okos vagyok, mert a hivatalosan mért IQ-m nagyon magas. Ez egyszerű tény.
Tehát fontos, hogy miben dicséri magát.
Egy felfuvalkodott hólyag, aki sokat képzel magáról, jártam egyszer egy ilyen sráccal...
Még szakítás után is olyan leveleket írt, hogy "sose felejtsem el az izmos testét, a gyönyörű szemét, és az édes mosolyát" - hát elég jókat derültem mindezeken.
Kedves utolsó hozzászóló:
gyakorlatilag mindenben.. van amiben jogos, van amiben kevésbé. Legyen az munka, kapcsolatok, külsőségek... sokszor ellentmondásos.
Nem vagyok önjelölt pszichológus, csak a kérdező feltett egy kérdést, én pedig válaszoltam rá. Ennyi.
Nem írtam, hogy ez egy tudományosan alátámasztott tény, csupán leírtam a története, hogy esetleg okuljon belőle...ha akar. Semmi sem kötelező! :)
Hát mondd meg neki kerek perec, hogy okos ember nem dicséri saját magát, mindig megvárja, hogy más dicsérje!
Ha pedig továbbra is ezt fogja folytatni, akkor nem tudsz vele mit csinálni sajna, vagy megszokod, vagy szakítasz vele.
én minden reggel és este dicsérem magam, de nem mások előtt hanem mikor a tükör elé kerülök akkor szoktam mondogatni, hogy jaj de jól áll ez a ruha,milyen jó alakom van és mennyire örülök én ennek. Vagy ha valami új kaját csinálok és jól sikerül akkor is mondom, hogy de ügyes vagyok. Örülök a kertemnek, és szoktam mondogatni magamnak, hogy de jó hogy nem voltam lusta veteményezni.
Én nem vagyok beképzeld, de örülök az apró sikereimnek.És azért dicsérgetem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!