Anyós problémám van! Mit tennétek helyemben?
Hiába minden én meg próbáltam közeledni felé de semmi:(Mindenkit ellenem úszogat,és olyan ügyesen játssza a szerepét be is veszik az Ő szavait az emberek,a család is!Nem hiszem el,hogy nem látják ki is valójában!!4 éve vagyunk együtt férjemmel,és eddig férjemet akarta,most a fiam is,és a férjem is kell neki.Mióta meg van a picibabánk folyamatosan kérdőre von,mit hogy csinálok mikor hova viszem mennyit adjak neki enni,és még a védőnőmet is bele keveri ebbe az egészbe.Ő azt akarja adjam le neki a 4 hós fiamat ha akarom ha nem,elakarja vinni nyaralni én nem szeretném,hogy elvigye!Fenyeget,bánt és mikor itt van látogatóba addig mondja még ki nem akaszt,én felhúzom magam,és kiosztom.Férjem mellettem áll,hisz így hogy éljük az éltünket mind egy család ha anyós széttakar szedni minket!Ha elválunk se nekem sem a férjemnek sem a gyerekünknek nem jó.De igy sem tudok élni,hogy megyek utcán sétálunk babával,úton útfélen meg állítanak mért vagyok ilyen meg olyan!Én legalább meg próbáltam alkalmaszkodni,de anyós nem.A gyerekem meg addig nem láthatja a még velem,és férjemmel nem bánik normálisan,és a gyerekemet se játékszerként kezeli!Azt mondta én számára senki vagyok,és a szavam is semmi!
Beszólogatok,kritizálósok kíméljetek!
Szerintem ki kell neki mondani ezeket a dolgokat. Lehet nagy sértődés lesz belőle elsőre, de meg kell neki mondani, hogy nem szólhat bele és kész. Hogy ha másoknak beszél rosszat rólatok, akkor nem fogja látni az unokát.
Úgy néz ki , nem csak anyós gond van, hanem a személyisége is ilyen "keverős", hogy még a védőnőtökkel is beszél, főleg ellenetek. Megértem, hogy bánt a dolog.
Tényleg le kell állítani, mielőtt teljesen kiborulsz és csak indulatból mondod ki amit gondolsz. E helyett tervezzétek el, hogy mikor (hamarosan), hol és pontosan mit fogtok mondani. Készüljetek fel rá (párod is), hogy egy darabig meg lesz sértődve. Kedvesen és dipolomatikusan mondjátok azért amit mondtok. Mondhatod Te is, csak párod legyen jelen, mutatva, hogy egység vagytok előtte.
Szóval meg lesz sértődve, bántva, az tuti. Viszont utána már Ti diktáljátok a szabályokat a baba körül. A gyermeketeknek is és a kapcsolatotoknak is fontos. Még időben vagytok!
Köszönöm a sok biztató kedves szavakat!Igazán jól esik,hogy megértitek a helyzetet,és próbáltok segíteni!
Mi már meg próbáltunk mindent leültünk vele meg beszélni a dolgokat anyóssal,de mind ha a falnak beszélnék komolyan mondom.Ő szerinte minden úgy jó ahogy Ő csinálja,Ő gondolja stb.Amit mi mondunk gondolunk az semmit nem jelent a számára.Volt ilyen kijelentése is,hogy adjuk ide a gyereket mi meg mehetünk amerre akarunk!Úgy érzem mind ha azt hinné az én fiam az Ő tulajdona.Főleg egy ilyen picikével nem értem mit akar!Én már arra is gondoltan pszichésen beteg,mert ilyen nincs,hogy nem ért a szép szóból!
Azért van egy hasonlóság az anyósok között! Ez a "keverő" is egy típikus anyóstulajdonság. Érdekes, én csak anyósokról hallottam ilyen szörnyűségeket, amiket írsz. Érdekes, a nővéred akárkije nem akarja kisajátítani a gyerekét... na mindegy. Bocs, csak eszembejutott, mert ezen a fórumon már kiigazítottak, amikor azt írtam, hogy minden meny-anyós konfliktus az anyósból indul ki, mivel a meny elvette a fiát, csak a mértéke különböző, attól függően hogy ezt mennyire tudja magában tolerálni az anyós. (Az én anyósomról is volt már szó ezen a fórumon, inkább itt le is zárom az említését.)
Hogy egy kicsit jobban érezd magad, írom a pozitívumokat:
-szerintem pozitívum, hogy kimondja amit gondol, mert ne gondold ám, hogy aki nem mondja ki, az nem semminek nézi a menyét és nem áskálódik a menye mögött, nem akarja lejáratni...stb. (Persze vannak akik jól tudják tolerálni, szerintem most MÉG kevesebben.)
-tök jó, hogy külön laktok tőle
-emiatt eladható a házatok, bárhová költözhettek
-a férjed melletted áll (ill. a különlakás miatt tudtok úgy beszélni, hogy egyre jobban melletted áll)
Most ennyi jutott eszembe.
Sajnálom helyzetedet, remélem, sikerül megoldást találnod!
Szia!
Nálunk annyival tetéződik a dolog hogy velünk él. :( Egy kifejezett bányarém, okoskodó mindenen megsértődő szemét. Én ha a te helyedben lennék, tuti biztos, hogy még a lakásba sem engedném be!!! Az a tiétek szívja más vérét, akasszon ki mást!
A gyereketeknek ti kelletek, nem egy agyalágyult vénasszony!!
Mikor mi összeköltöztünk (mert ő olyan beteg, hogy majd meghal egyedül), én mondtam a férjemnek, hogy hát jaj szegény, persze jöjjön.... Hirtelen olyan baromi jól lett, hogy minket tesz a sírba!! Nekem gyomorfekélyem van, a férjemnek vacakol az epéje, ő meg egy-egy veszekedés után vihogva meséli a boltba, hogy mennyire szemetek vagyunk. A kisfiunkkal szeretnénk törődni aki alig múl fél éves, de annyira érzi, hogy idegesek vagyunk, na mint nap....
Bocsáss meg, nem akartalak terhelni az én verziómmal, de ha tehetném (és a te helyedben ezt tenném) dögöljek meg ha beengedném a lakásba, akármiért is!!!
Kitartás, légy erős (és meg már teszek arra nagy ívben, hogy kinek mit mond rólam ez a szenilis vén barom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!