Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós problémám van! Mit...

Anyós problémám van! Mit tennétek helyemben?

Figyelt kérdés

Hiába minden én meg próbáltam közeledni felé de semmi:(Mindenkit ellenem úszogat,és olyan ügyesen játssza a szerepét be is veszik az Ő szavait az emberek,a család is!Nem hiszem el,hogy nem látják ki is valójában!!4 éve vagyunk együtt férjemmel,és eddig férjemet akarta,most a fiam is,és a férjem is kell neki.Mióta meg van a picibabánk folyamatosan kérdőre von,mit hogy csinálok mikor hova viszem mennyit adjak neki enni,és még a védőnőmet is bele keveri ebbe az egészbe.Ő azt akarja adjam le neki a 4 hós fiamat ha akarom ha nem,elakarja vinni nyaralni én nem szeretném,hogy elvigye!Fenyeget,bánt és mikor itt van látogatóba addig mondja még ki nem akaszt,én felhúzom magam,és kiosztom.Férjem mellettem áll,hisz így hogy éljük az éltünket mind egy család ha anyós széttakar szedni minket!Ha elválunk se nekem sem a férjemnek sem a gyerekünknek nem jó.De igy sem tudok élni,hogy megyek utcán sétálunk babával,úton útfélen meg állítanak mért vagyok ilyen meg olyan!Én legalább meg próbáltam alkalmaszkodni,de anyós nem.A gyerekem meg addig nem láthatja a még velem,és férjemmel nem bánik normálisan,és a gyerekemet se játékszerként kezeli!Azt mondta én számára senki vagyok,és a szavam is semmi!

Beszólogatok,kritizálósok kíméljetek!

2009. ápr. 6. 14:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férjed melletted áll nincs gond,

beszéld meg vele a dolgot, és ketten tegyétek takarék lángra anyósod,

ha nem működik őrlángra, ha úgy sem , akkor kikapcs!

2009. ápr. 6. 14:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy ki mit hall az anyóstól, az legyen az ő dolguk. Ne hagyd, hogy ezzel sakkban tartson. Mondjon amit akar. Aki ismer, akinek a véleménye fontos, az úgyis tudja, hogy ki vagy, milyen vagy.

Meg kell húznod a határt az anyóssal. Ha pároddal megbeszélted, utána csak! Hogy közöttetek ne legyen konfliktus e miatt. Azt szem előtt kell tartani persze, hogy ő az anyukája... de aki okos, az tudja, hogy akár egy kezdeti sértődés, és megbántottság is jobb, ha helyreteszi , sínre a kapcsolatot az anyóssal, mintha éveken át húzódik a konfliktus.

Ha beleszólás miatt kérdez bármit is, akkor nem kell neki kiadni, elmondani, hogy mivel eteted, mennyit eszik, stb. Nem kell válaszolni ilyenekre. Anyuka, ez a mi dolgunk. - diplomatikusan le lehet zárni a nem kívánt kérdéseket. Azt viszont meg kell értenie, és tudtára kell adni, hogy hozzátok akkor mehet látogatni csak, ha tud viselkedni.

Most próbálgatja, hogy meddig mehet el. Rád akar telepedni. Szerintem nem szabad hagyni. Persze gyakorlatban megvalósítani sokkal nehezebb, mint mondani.

Ha számára senki vagy, és a szavad is semmi, akkor nem ad meg semmi tiszteletet. Ezt neked mondta? Mit válaszoltál rá? Akkor se veled, se a gyermekeddel nem kell találkoznia. Semmilyen emberi kapcsolatot nem kötelező fenntartani olyannal, aki semmibe vesz, és az alapvető tiszteletet nem adja meg. Bárki rokona, anyukája. Mindenki felelős a saját tetteiért, és dolgaiért. Ha valamilyen kapcsolatot fenn akar tartani az unokával, főleg ha nálatok van , akkor vagy viselkedik és tisztel téged , fiát, és a határokat, vagy nem kötelező többet látogatni...

Keménynek kell lenni, nem utálatosan, csak kedvesen, diplomatikusan, de határozottan ki kell mondani ezeket.

Persze hangsúlyozom, a pár nem biztos, hogy ki tudja mondani az édesanyjának, nem várható el tőle. De az igen, hogy jelen legyen, és mutassa, hogy melletted áll. Ha ő is így érzi, ha ebben együttértetek, csak akkor működik ez így természetesen.

2009. ápr. 6. 14:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges ilyen ember felé közeledni.Inkább iktasd ki az életetekből,főleg a gyereketekéből ha másból nem ért.Ha a férjed melletted állna nem lenne most itt a kérdésed,mert már rég megoldotta volna a dolgot.Az én anyám próbálná ezt csinálni a családommal,a társammal amit anyósod.Nem sok húzása lenne.Az én anyósom is megpróbálta ezt,helyretettük rendesen,aztán majdnem 2 év mosolyszünet(ekkor voltam a legnyugodtabban tőlük)aztán jöttek békülni,azóta takarékon vannak.Persze néha megpróbál most is túllőni a célon,de azonnal leállítom hol a határ.Az ilyen emberekkel sajnos máshogy nem lehet.Valamiért azt képzeli,Ő sokkal okosabb mindent jobban tud,és téged hülyének kell néznie helyetted intézkednie.Nem kell hagyni,főleg nem belenyugodni.Mindenki intézkedjen a saját életében otthonában,még anyós is.Az én gyerekemet addig nem tapogatná amíg be nem tartja a játékszabályokat,slussz.
2009. ápr. 6. 14:43
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj vele!
2009. ápr. 6. 14:50
 5/15 A kérdező kommentje:

Lehet az a baj,hogy nem bírom elviselni azt,hogy ki nem áll.

Szerintetek azért áskálódik mert féltékeny?Már ez is felmerült bennem.Vagy élvezi ezt a harcot?Olyan megalázó,hogy kérdőre vonnak az ismerősök rokonok!Mért hiszik,hogy csak én lehetek a hibás?Mindig mondom,hogy nem törődök velük de mindig jön egy beszólás,egy e-mail,és felhúznak,én meg tiszta ideg leszek.

A férjemnek mondta anyós,hogy én senki vagyok,és semmit nem ér a szavam.

Én számára nem vagyok elérhető,engem hiába hív keres,nem vagyok hajlandó szóba állni vele!Férjem csak annyit mondott neki,hogy el lehet azon gondolkozni miket beszél!

2009. ápr. 6. 15:02
 6/15 anonim ***** válasza:
16%

Nem lehet, hogy azért nem szívlel, mert nem állsz szóba vele?

Vagy nem foglalkozol vele egyáltalán, de akkor ne is idegesítsd megad, és kész, vagy próbálod megismerni és megérteni őt. Válassz ezek közül!

Nem lehetne csak úgy elfogadni hogy ő ilyen és kész? Mégiscsak megszülte és felnevelte neked a férjedet.

Egy idősebb nem mindig tud alkalmazkodni, könnyebb a fiatalnak elfogadni őt ilyennek.

2009. ápr. 6. 15:09
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó hozzászólónak szerintem nincs igaza.Pont ez a probléma az ilyen típusú emberekkel független attól,hogy anyósok vagy sem,hogy Ők is így gondolják,hogy csak hozzájuk kellene mindenkinek alkalmazkodni azt tenni ami az ő elképzeléseiknek megfelel.

Hát nem kell.Ő intézkedjen a maga életében ne a fiatalokéban,hagyja had neveljék gondozzák a gyereküket belátásuk szerint,és ha nem kíváncsiak a tanácsaira,akkor tartsa meg magának őket.Miért kellene a menyének hozzá alkalmazkodnia,vagy fordítva?Az ilyen emberek nem tudják tudomásul venni,hogy felnőtt a fiuk,saját családja van,és lehet,hogy másképpen akarnak élni mint Ők anno.Az nem lenne baj,ha nem ért velük egyet,de tartsa meg a véleményét magának.Ha meg semmibe nem nézi a menyét,akkor miért nem hagyja békén a gyerekével együtt?Ő ne foglalkozzon vele,szerintem a menye sem fog,nem megy hozzá intézkedni.A magánéletét mindenkinek illik tiszteletben tartani még akkor is,ha a felnőtt gyerekünkről és annak családjáról van szó. Persze,hogy olyannak kell mindenkit elfogadni amilyen,de a magánéletünkbe akkor sincsen joga beleavatkozni.Felnőtt emberekről lévén szó azért van határ amit nem lépünk át.

2009. ápr. 6. 15:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem alkalmazkodni kell, csak ha nem akar alkalmazkodni, akkor meg mit idegesíti magát? Senkitől se várhatunk el semmit.Amit az illető is nem akar velünk együtt. Mi magunkon tudunk változtatni, vagy ha nem akarunk változni, akkor azok társaságát keressük, KIVEL JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT. hOGY VEHETNÉ RÁ AZ ANYÓST, HOGY MÁS LEGYEN, MINT AMI?Bocs benyomódott.

Nem tudok elképzelni semmi mást, hogy a mama változzon, mintha önként rájön hogy változni akar. Szeretetből. Kényszeríteni nem-igen lehet.

2009. ápr. 6. 15:36
 9/15 A kérdező kommentje:
4 évig tűrtem,és engedtem!De mióta meg van a babánk nem vagyok olyan mind régen!Sokkal másabb vagyok,és nem hagytam rá,hogy bele szóljon a gyerek éltébe,szinte a gyerekünkre is rátelepedett,de ez hosszú történet!Nem nekem nevelte a fiát,ha nem az életre nevelte!Az,hogy én vagyok most a felesége az egy dolog.De nem azt jelenti,hogy térden csúszva másszak anyós előtt,és minden szeszélyét elviseljem.Ha Ő nem akar alkalmazkodni,én meg próbálok,és sehogy nem megy ez kicsit egyoldalú úgy érzem!Persze,hogy nem beszélek vele,mert olyan tett amihez abszolút nem volt joga!Egy egészségügyi személy előtt akart minket befeketíteni nem csak engem férjemet is.
2009. ápr. 6. 15:36
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Költözzetek el!Jó messzire!Akkor is Te leszel a "rossz",de legalább nem kell elviselned nap mint nap :)
2009. ápr. 6. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!