Szereted a keresztnevedet?
Krisztina vok, nagyon szeretem a nevemet. Általánosban Krisztinek hívtak, középben már Krisztának, vhogy véletlenül, nem én kértem. De utána már mindig ügyeltem, hogy Krisztának hívjanak, sms-t is így kezdtem aláírni. Most már azt mondom, hogy a Kriszti unalmas..., a Kriszta pedig olyan menő! :)))) Odavagyok a dilis Mézga Krisztáért, egyáltalán nem zavar, pedig van olyan kollégám, aki néha rázendít... De amikor vmelyik kollégám Krisztinának hív, akkor kenyérre lehet kenni. :)) Egy időben próbálkoztam a Krisz becézési formával, de csak 2 kollégámnál vált be, vhogy nem maradt meg. Ha viszont olyan helyzet alakulna ki, hogy új munkahelyen lenne több Krisztina, akkor én lennék az első, aki nagy kegyesen lemondana a Kriszti, Krisztáról és javasolnám, hogy legyek Krisz, mert úgyis mindenki így szólít. :)))
Elolvastam a hsz-okat, nem tudom, hogy milyen lehet az, aki nem szereti a keresztnevét, illetve rossz lehet, hiszen hallja egész nap. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!