Szereted a keresztnevedet?
megváltoztatni nem, de nagyon nem szeretem...
olyan nemtudom. semmilyen név...
bár inkább hívjanak Emesének, mint Mesinek, azt ki nem állhatom
Engem Krisztinának hívnak és kiskorom óta nem szeretem a nevem. Igazából a Mézga család hülye dala miatt kezdtem el utálni "Kriszta tiszta gyagya.."
ja, és ebből adódóan a Krisztián nevet sem szeretem.
Igen, szeretem, mert ritka nevem van, ugyanakkor régi név is és nem hangzik hülyén, nem szokott vicc tárgya lenni. Bár lenne 1-2 név, ami szívesebben lennék, de az túl tökéletes lenne. Jó így.
Én szeretem ha becéznek, mert a becenevem egyszerű és szép. Viszont mivel egy gyakori fiúnevet szoktak tévesen ugyanígy becézni, ezért aki frissen ismer meg engem, magától ritkán mer a becenevemen szólítani. Nem baj, jó nekem a teljes nevem is. Ám aki magától mégis becézni mer, azokat az embereket nagyon csípem! :-)
Eszem ágában sem lenne nevet cserélni.
nevem: Dorottya
névadóm: apám
egyiket sem szeretem...
Laura és imádom.
A hugom Alíz na ő nem szereti. Simán csak Liznek hívjuk.
16/L
Nekem apu adta a nevet, mondván, hogy náluk az a szokás, hogy az első gyerek ha lány az anyja, ha fiú az apja nevét kapja.. Hát első gyerek lettem.. És anyu se szereti a nevét, meg normális nevet akart nekem, apu meg beíratott így.. Egyébként régi magyar név. Gondoltam már rá, hogy megváltoztatni, de már megszoktam. Nem szeretem valami nagyon, de megszoktam.
18/L
szeretem. az Aranyember egyik főszereplője után kaptam a nevem.
kisebb koromban nem tetszett, de mióta ismerem a jelentését, azóta szeretem :) szerencsére nem sok ilyen keresztnevű embert ismerek, pedig állítólag gyakori név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!