Melyik nevet adnád a gyerekednek az alábbiak közül? Csak ezek közül választhatsz 1 fiú és 1 lány nevet, olyan válasz nincs, hogy egyiket sem!
Fiú nevek: István, József, Sándor, Benedek, Zsigmond, Béla, Dezső, Lajos, Mihály, János
Lány nevek: Erzsébet, Ilona, Mária, Annamária, Magdolna, Zsuzsanna, Ibolya, Gizella, Margit, Irma.
Köszi :D
apukám Zsigmond :D
Tehát a fiú nevek közül a Dezső, a Lajos és a Béla kizárt, a többi még szóba jöhetne, a lány nevek közül az Irmát, a Margitot kivéve mind lehetséges:) nekem még az Emma tetszik egyébként:)
"OFF: miért borzalmasak ezek? mi legyen jessica, kevin?"
"Most komolyan emberek, ha szerintetek ezek csúnya és ódivatú nevek, akkor milyet adjanak? Mi ma a trendi? Lara, Dzsenifer, Kevin meg Armandó?"
Nem kell átesni a ló másik oldalára, de ezek akkor is ódivatú nevek, és valószínűleg közröhej tárgyai lennének a hordozóik.
Ezeken kívül rengeteg nem "magyartalan", de nem is őskori név van, ami szépen cseng.
Fiúnévből:
Péter, Tamás, Máté, Márk, Dániel, András, Dávid, Gábor, Norbert, Balázs, stb.
Lánynévből:
Szandra, Réka, Laura, Petra, Zsófia, Eszter, Enikő, Dóra, Brigitta, stb.
Szerintem ezekre nem fújjognának a válaszolók.
Arra is gondolni kell, hogy adott esetben egy bulin elég égő olyan névvel bemutatkozni, hogy Károly, vagy Mihály. És tetszik, vagy sem, a mai generációk járnak bulizni. Ahogy egyébként a régiek is jártak, szóval ez nem valami ördögtől való dolog.
Elég gáz lenne egy 5 éves kisfiúnak olyan nevet adni, amiről mindenkinek egy 60 éves papa jut eszébe - lévén, hogy más olyat nem ismer, akit így hívnának.
Nem kell ehhez dzsordzsó, meg puliszka, meg mittudomén milyen nevet adni, de a kettő között van az arany középút.
Az is sokat mondó, hogy - ahogy láttam - senki nem szólalt fel, hogy "jé, az én nevem is köztük van!" (legfeljebb egy, de ő is úgy, hogy utálja.)
Még csak azt sem mondták, hogy "a barátnőmet, a tesómat", stb így hívják.
Csak annyit, hogy "a szüleim, a nagypapám, a nagymamám neve volt", stb.
Azok között, amiket én felsoroltam, viszont biztos vagy egy-kettő, amit visel valamely válaszoló, és mégsem dzsesszika, vagy kevin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!