Meghalt a kisfiam. Tönkretesz a környezetem, nem hagynak gyászolni. Mit csinál más ilyen helyzetben?
Na ezen a lepontozáson jót mosolyogtam most. :) Igen, valaki itt a nyomorával küzd, másnak meg a lepontozás a fontos.... Nem értem én sem miért pontoztak le, de ha ez ekkora gond Neked, én felpontoztalak, hátha húz az átlagodon! (Amúgy nem értem, valaki kap valami jutalmat, ha sok pontja van?vagy nyer valamit?) Mindegy, nem ide tartozik....
Lényeg: Nagyon kedvesek vagytok, nagyon köszönöm MINDENKINEK a szép szavakat és válaszokat, igazán szívet melengető. Csak háromra reagálnék, vagyis nem konkrétan háromra, hanem háromféle tartalomra:
-a kisfiammal való kapcsolat és bánásom: ha vele vagyok, nem sírok. Ha vele vagyok nem kesergek. Ha vele vagyok, a testvére is ott van velünk. Egypetéjűek voltak. Ő is veszteséget szenvedett, ugyanúgy mint nekem, neki is a része ment el.Minden vele töltött perc egy csoda nekem, persze bennem van az aggódás, hogy mi lesz ha Ő is, mi lesz ha vele is lesz valami(voltunk egy komolyabb kivizsgáláson, és sajnos Ő is hajlamos rá). Persze tudom, csak pozitív gondolatok, meg bevonzás....de ember legyen a talpán, aki ezt nem ugyanígy aggódná végig, mint én. Hiába van itt Anyukám, vagy a Párom, soha nem fektethetik le Ők, soha nem hagyom. Nekik nem mondtam hogy miért, de minden este rettegek, hogy netán megint megismétlődik, és mi van, ha az az utolsó lefektetés. Senkinek nem kívánom, hogy úgy élje az életét, mintha az lenne az utolsó nap, óra és perc...
-A másik: Apa. Az apák is ugyanannyira megszenvedik ezt. Annyi különbséggel, hogy ők nem tudjáűk magukból kibeszélni még ennyire sem. Csak őrlődnek. Az én párom annyiból szerencsés, hogy a munkahelyén nem éri olyan atrocitás mint engem a faluban. Neki részvétet kívántak a "semlegesek", mert úgy illett, és biztos azért sokakat megviselt, akik meg nem "semlegesek" hanem barátok, azok nem traktálják ilyenekkel. Neki is volt eleinte, de Ő nagyon ügyesen kiszűrte ki milyen, és Ő oda is pirított párszor.Ha velem van "megvéd", de azt sem lehet, hogy amikor hazajön este elpanaszolom ki mivel szúrt meg, és Ő elmegy hozzájuk, leordítani a fejüket... Nekem ez nem megy, én nem tudok csúnyán tenni az embereknek.. Mellettem áll, én is mellette. De annyi feszültség van. Máshogy dolgozzuk fel a történteket. Sok a vita és súrlódás. Mindemellett tudjuk, hogy nem kifelé kell tekintenünk,nem kimenekülni a helyzetből, hanem kart karba öltve felállni,szembenézni az életünkkel, és haladni tovább. Olvasott, értelmes emberek vagyunk mindketten, persze megtaláltak bennünket is a statisztikák, hogy 85-90 %-a szétmegy a pároknak, akik elvesztették a gyereküket. Hiába tudjuk, hiába teszünk ellene, mégis sok a vita. Bízok benne, hogy ez különlegessé tesz bennünket az angyalkák szüleik között, hogy mi nem mindent veszítettünk el. Maradt nekünk valaki, aki miatt élni kell, aki miatt muszáj tolerálnunk, és megbocsájtanunk. Szeretjük egymást. Remélem kibírja ezt a szerelmünk.
-Harmadik: Isten. Én eddig mindig Istennek tetsző életet éltem. Nem vagyok hívő, a családom sem az, de ha minden hívő ilyen őszintén és tiszta szívvel élne, mint én, akkor itt nem lenne gyűlölködés, vallási alapokra helyeztt háború stb. Egyszerűen, szeretve, embereket segítve éltem eddig is. Ezután is így próbálok. Most már hiszek Istenben. De haragszom rá. Nem tudom merre tekintett, amikor a kisfiunkból angyal lett. :(
Részvétem.Az én problémám semmi a tiédhez képest,4babám halt el korai szakaszban de megjegyzések igy is voltak.Biztos beteg volt,Még nincs itt az ideje stb,barátok mondták ezeket,nem rosszbol csak az emberek nem tudnak mit kezdeni egy ilyen helyzettel.
4évig voltam meddő,nagyon sokan tudták,a kedvenc mondat ami belém vésődött_örülj hogy nincs gyereked csak a gond van velük,sogornőm mondta.most erre mit lehet reagálni...semmit.
A szüleim megértöek voltak,tudtak mindenről és kértem őket ne mondjanak semmit,egyszerüen ilyenkor okosat nem lehet mondani.
Kitartást kivánok sok erőt!
Csak egy költői kérdés volt a részemről, mert egyáltalán nem értettem, hogy mi bántót írtam. Egyébként marhára nem érdekel hogy számít-e valahol, vagy mi a lényege, csak feltűnt. Mármint a lepontozás. Egyáltalán nem tartom lényegesnek, egyszerűen nem értettem. De mindegy is. Főleg ennél a kérdésnél. A "tapintatlan tuskót" viszont kikérem magamnak!
De ha már itt tartunk, legalább mosolygott ezen a kérdező. Legalább ennyi haszna volt.
Továbbra is őszinte részvétem.
15:37es vagyok.
Igen van egy gyermekem aki most 18hónapos.
ha nincs kivel beszélned a történtekről az nagy baj.Ha gondolod cstalakozz egy forumhoz ahol hasonlo emberek vannak.nekem segitett tuljutnom a nehezén.olyan társakkal beszélgettem nap mint nap akik ugyanabban a cipőben voltak mint én,ők értetek meg mert ezeket a dolgokat csak az érti meg aki átélte.Elolvastam a történeted megértettem de átérezni nem tudom,nem tudom ilyen helyzetből hogy lehet felállni,hogy lehet a mindenapokat élni,ezt csak az tudja aki elvesztette a már megszületett babáját.mindeknképp javaslom hogy beszélj valakivel.ha magadba tartod felemészt ez a dolog,ez gondolom senkinek sem jó.ha más megoldás nincs én elmennék egy szakemberhez,valahogy fel kell dolgoznod ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!