Ha el van titkolva hogy van egy gyerekem és kiderül, én szeretném a gyereket, az anya megtagadhatja vagy megtilthatja a láthatást?
5 éves a kis fiú most tudtam meg annó megcsalt ezért hagytam ott 1hó ra rá bejelentette hogy terhes de nem hittem neki azt hittem hogy ezzel akar vissza kapni.
Ami a lényeg hogy akivel magcsalt annak a nevén van aki a lehetséges apa jelölt még.
Köszönöm a válaszokat az exem azt mondta nem az enyém rá 1 hónapra (2003-ban), nem most ébredtem fel 2004 májusáig beszéltünk de nem is mondott semmit.
Csak anyit kérdeznék töletek hogy ha megcsalnának a lakó társatokkal otthagynátok a párotokat vagy sem én otthagytam.
Az a gyerek nem tehet semmiről bárkié is.Nem értem,hogy ez miért 5 év után jutott eszedbe,hogy esetleg a tiéd is lehet.Ha kérdéses volt,miért nem tisztáztátok az apaságot már a születése után.Tehát ha mégis a tiéd,ez nem mentség rá,hogy 5 évig nem érdekelt,és mást tekintett az apjának.
A gyereket szerintem sem kellene beavatni,csak ha beigazolódik,hogy nem az az apja akit annak hitt.
Azért ez nem szép dolog,hogy ennyire nem voltatok tekintettel rá.
Én úgy látom, inkább egy jogászt kéne megkérdezni.
Esetleg Mónika?
01:46 Az apai jogok, az apaság soha nem évül el (mint pl. az anyagi követelések)!
Amúgy meg jobb későn, mint soha. Szerintem kár szapulni a kérdezőt! (Hányan hallgatnának, még ha sejtenék is, hogy esetleg apák, de hogy mentesüljenek az anyagi és egyéb felelősség alól, inkább sunyítanának.)
Most még léphet és akár gondoskodó szülővé válhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!