Nem bírom elviselni az anyósomat! Hogyan állítsam le? Kérlek adjatok tanácsot!
Nem olvastam el az osszes valaszokat. Nehez ennyi generacionak egyutt elnie. tudom neha nincs mas valasztas es kenytelen az ember um megalkudni, de ha lehetosegetek van tenyleg legjobb a kuloneles meg ha szereny korulmenyek kozott is. az anyosok legtobbje ilyen persze vannak kivetelek. legfokeppen a fius anyukak ilyenek. de persze itt is van kivetel.
en pl laktam egy par honapot ocsem es nejevel es anyammal. Anyu sosem szerette a tesom feleseget meg volt ra az oka. en befogadtam oket mikor kivandoroltak de pl amit anyu kritikakent felhozott a csaj ellen az pl tenyleg egytol egyig igazak. a kulonbseg az volt h anyam turt es csak tesomnak mondta az iget es huzta a szajat dolgokra ami feszultseget szult a ket ember kozott.
En mas voltam a felet sem turtem el annak amit anyam a sajat hazaban elturt a fia kedveert. En ertem h neha az anyagiak azt kivanjak h anyossal lakjunk egyutt. DE tisztelni kell h te vagy az o hazaban es nem forditva. tehat te vagy a vendeg es nem forditva. Persze ennek nem szabad nagyon kielezodnie mert azt sem jo. Pl tesomek tipikusan ugy mukodtek h ok pl nagyon jol um betelepedtek hozzam elvezve mindazon anyagi javakat amiert en dolgozom meg. Egy fillert sem adtak haza, semmivel sem jarultak a csaladi kasszahoz de meg be sem vasaroltak ja csak maguknak neha azt is eldugtak az en hutomben amiert mondjuk en fizetem az aramot. en pl ezt a formatumu egyuttelest mar gustzistalannak tartom. Sot mi tobb anyam vasarolt mar rajuk, ok maguknak megvettek mindenfelet szortak a penzt, de hazaadni azt nem. a kis csaj ezt termeszetesnek vette h neki ez jar a tesom reven. az en velemenyem szerint meg semmi de semmi sem jar neki csak az amiert sajat maga megdolgozik. sokszor volt h nyitom ki reggel a hutot es amit vittem volna masnap munkaba ebedre az szepen elfogyott annelkul h megkerdezte volna h ehet e belole. de venni azt meg nem. mert az penzbe kerul. Honapoikig pl nem dolgozott mert fitymalt minden munkat. Nem is tudom mire szamitott kulfoldon nulla szaktudas, nulla angolal... nyilvan a munkanak az aljan kezdi az ember es kuszik felfele. o inkabb otthon egesz jol elvolt mint a befott. Mikoris nekem betelt a pohar. azert az en hazamban nem en leszek a vendeg meg a tesom kedveert sem!
Meg a mai napig a nyakamon lennenek ha nem tettem volna ki a szuruket h most mar ideje alberletet keresni es adtam nekik egy hataridot ameddig menni kell. Ha a lany mas lett volna akkor maskepp altam volna hozza a dolgokhoz de mivel o olyan amilyen semmi sem kotelez h megturjem a sajat hazamban. ettol meg ocsem elhet boldogan vele ez engem nem zavar csak en nem akarok egy ilyen kaliberu novel egy fedel alatt elni. es nem hiszem h nekem kellene elmennem a sajat otthonombol. Masreszt parom sem szereti a csajt igy addig nem koltozott hozzam mig ocsemek nalam voltak. ami mar eleg nyomaszto volt.
Ezt csak azert irtam le h azert a masik oldalt is meg kell hallgatni. Most nem vedem az anyos partjat mert vannak tenyleg borzalmas anyosok, de valamikor a masik fel tehet a megromlott kapcsolatert pl a mi esetunkben.
Igen pl anyumnak furcsa h o lakik az en hazamban most es nem o iranyit dolgokat hanem en es meg kellett szoknia h en maskepp fozok maskepp vezetem a haztartast maskepp vasarolok mas berendezeseket veszek nem sporolok ugy ahogy o csinalta. sokszor ra kellett szolnom h ahaaaa ez egy draga tuzhely nem igy meg ugy fozunk rajta le kell takaritani. de elobb utobb beletanult. Most anya maradt nalunk meg nekunk is jon a baba jol jon a segitseg, de igen ossze kellett nekunk is razodni es az elso 3-4 honap vitaval telt el.
Kedves kerdezo. Neked szerencsed van es lassan elmentek a sajat hazatokba. nem mondom h midnent nyelj le de probald kerulni a konfliktust, limitald le vele a beszelgetest a koszonesre es ha kerdez egyszeru valaszokat adj igen nem, evvel o tudni fogja nem vagytok baratnok es tartod a tavolsagot tole es nem akarsz kozel kerulni hozza. az h nem beszel most veled sosem bantson. meg mindig a ferjed mamaja ez igy is marad de ettol meg nem kell baratno lenni vele. aztan ha kulon mentek sose nezz vissza.
Bolon' vagyte? Hát örülj, hogy van aki beszedi a ruhát. Nem mondhatod meg anyósodnak, mit csináljon, de megköszönheted ha segít. És megalapozhatod egész életetekre a jó viszonyt. A férjednek is megmondod, mikor veheti fel a gyereket, és mikor adhat a kutyának? Ti vagytok a vendégek, ők tesznek szívességet. Próbálj kedves lenni. És ha segítenek, örülj neki. Nem is értem, miért akarod megmondani, hogy mikor nyissa kiaz ajtót, bvagy meddig hagyja kinn a ruhát.
Édesanyád nem így szokta?
Nem akarlak piszkálni, csak nem értem.
Írd le, kérlek!
Miért baj, ha valaki beszedi a ruhát, felveszi a gyereket, vagy megeteti a kutyát? Ezek jó dolgok, nem ? Nem tudom egyszerűen felfogni, mi zavar téged.
Hagyja sírni az ágyban, míg hazaérsz? Ne adja oda a kaját a kutyának, ?
Nem szeretem ha valaki megmondja mikor mit csináljak!Pláne ha az egy olyan ember akivel egyértelműen nem bírjuk egymást.A gyereket nem hagytam magára hanem letettem aludni és kimentem a konyhába, erre a "kedves mama" felvette a kiságyból!Azt hiszem nem kell nagy ész hozzá hogy tudja az ember (pláne ha három gyereket felnevelt!),hogy egy babát nem hurcolászunk ide oda ahogy a kedvünk tartja!És igenis szeretem én beszedni az általam kiteregetett mosott ruhát, szeretem én megetetni a saját kutyámat.Nem egy 2 éves gyerek vagyok aki nem tudja mit kell tennie, hanem egy 30 éves anyuka!Ha ez pusztán segítség lenne ,azzal nem is lenne semmi baj.Csakhogy!Ezeket a dolgokat én úgy hallom vissza a szomszédoktól, hogy még erre sem vagyok hajlandó...Szerintem ez nem segítség, ez rosszindulat!
Mindenki válaszát köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!