Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt időszak mikor nagyon...

Volt időszak mikor nagyon szegények voltatok, éheztetek?

Figyelt kérdés

Hogy emlékszel vissza az egészre? Milyen körülmények között éltetek? Hogyan fordult jobbra a sorsotok?

A történetedre lennék kíváncsi, amiből mások (köztük én is) erőt meríthetek. Sajnos én most vagyok lecsúszóban...

2011. júl. 24. 19:58
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
43%

Én most piszkosul elszégyelltem magam. Többet nem költök hülyeségekre!

N 24

2013. aug. 25. 00:16
 52/55 anonim válasza:
90%
Én hat év után most csúsztam nagyon le. Nincs már jó fizetéssel járó munkahelyem, hanem egy nagyon orsszul fizető fizikai munka. Nagyon rossz í]y a jobb életmódból ide lecsúszni, mert már ételre alig van pénzünk, ráadásul egyre depisebb és gyenge vagyok , vhogy elmúlt az erő küzdéshez és belül már nagyon kezdem feladni.... ki tudja hogyan tovább, és merre.. pláne erő nélkül. Ez az ország és az emberei amúgy is behúznka, nem segítenek csak eltaposnak, még én személy szerint nem találkoztam olyannal konkrétan, aki segítene rajtam akár csak annyival, hogy meghallgatja az életem. :) Ez van, kinek sikerül, ki pedig kerül a süllyesztőbe....
2014. jún. 9. 23:03
 53/55 anonim válasza:
100%
Volt, van, lesz is ilyen időszakom 8+1 osztállyal
2021. okt. 28. 00:56
 54/55 anonim válasza:

Igen mi is voltunk már szegények… Nekem 2 kisebb tesóm van és a legkisebb még anya hasában volt amikor szegényesen éltünk. Én viszont nagyjából emlékszem mindenre.

Mikor megszülettem már akkor szegények voltunk és apám szüleinél laktunk azaz a mamám házába ,,születtem”. Eleve kis szegényes házikó volt. Aztán amikor 4 éves lehettem sikerült venni anyuéknak egy saját házat. Nem nagy cucc volt; konyha, fürdő, egy szoba és egy kis előszoba. Aztán kb. 7-8 éves lehettem mikor apa kiment Németországba dolgozni. Azt már nem tudom mennyi ideig maradhatott ott de amikor hazajött, nem nagyon emlékszem, hogy nagyon jobb lett volna az anyagi álláspontunk. Majd amikor 9-10 éves lehettem apa beindította a saját vállalkozását, ács vállalkozását, de nem akármilyen ács az apám, büszke vagyok rá, egy EGÉSZ házat meg tud csinálni, beleértve a tetőcserét, ablakcserét, betonozást, BÁRMIT! Szóval a kis házunkból lett egy nagy; 4 szoba, 2 fürdő, konyha, étkező, és egy nagy nappali. Nagyon szép házunk lett:) Viszont jövőre költozünk…

De igazából amióta beindult apa vállalkozása azóta nagyon jól élunk, van 2 cipője mindenkinek, egy nagy tv-nk, ruháink, és nyilván élelmiszerünk is van!! Régen nem tehettük meg, hogy legyen itthon mit rágcsálni ,,éddességként”, és a tv-nk is kicsi volt, és csak pár adás ment rajta, és nyilván a körülményink is teljesen mások voltak.:)

Ebben nyilván az is számít, hogy romák vagyunk…hát igen még így ilyen becsületesen is lenéznek nagyon sok helyen…van amikor mi gyerekek érezzük a feszültséget egy helyen ahova éppen beléptünk, ez elég szomorú, de én a pozitív oldalát probálom nézni.

Mégse naddzolok, mint pár pénzes magyar.

2022. nov. 28. 17:21
 55/55 anonim ***** válasza:

21es vagyok

Jelentem, 11 év után már nem így élünk, hanem nagyon jómódban, gazdagon :) Sosem hittem volna! És mégis.

2022. nov. 28. 22:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!