Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt időszak mikor nagyon...

Volt időszak mikor nagyon szegények voltatok, éheztetek?

Figyelt kérdés

Hogy emlékszel vissza az egészre? Milyen körülmények között éltetek? Hogyan fordult jobbra a sorsotok?

A történetedre lennék kíváncsi, amiből mások (köztük én is) erőt meríthetek. Sajnos én most vagyok lecsúszóban...

2011. júl. 24. 19:58
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eléggé hullámvölgy az életem. Főiskolás koromban vajas kenyéren, pirított kenyéren káposztával-éltem, mert nem nagyon tudott anyu pénzt adni, s kérni sem szerettem volna, mert nagyon sajnáltam, miután végeztem 10000-ret adtam neki, mert annyi pénzt megspóroltam. Majd jött jobb világ (boltunk van) (girardi kalap és társai). Aztán elkezdtem dolgozni-saját lábamon állni- olyan kevés fizetést kaptam, hogy éheztem, mert félre is akartam tenni, s a szüleimtől nem szerettem volna pénzt kérni. Joghurtot ettem kiflivel, hogy legyen vitamin is a szervezetemben. Nagyon sokat fogytam, s tönkre ment a gyomrom. Azóta nagyon fáj, ha egy kicsit is éhes vagyok. Majd kaptam jó állást, jött a jó világ, én segítettem a szüleimet. Pár hónap múlva a főnököm feladta az üzletet, s én átvettem. Sok stresszel, de eléggé jól éltünk. Aztán jöttek a megszorító intézkedések-"áldott" volt kormányunk részéről, s hónapról hónapra rosszabb lett a bevétel, s tudtam, hogy tönkremegyünk. Abba hagytuk a boltot. Elmentem szülni. Elég türhetően éltünk volna, ha nem kellet volna az apehnak perkálni, meg a törlesztőt fizetni a kocsi után. De azt is letudtuk, csak most már a 2. gyereknél már 40.000-rel kevesebb a gyedem, mint az elsőnél volt. S belekeztem egy főiskolába is, úgyhogy ismét nyomor van. De a semmiből való főzésnek a mestere lettem. Magam sütöm a kenyetet. Egy lesütött tyúkból, 3 napra elegendő ebédet kihozok, s nagyon finom a sült hagyma kenyérrel kimártogatva.... S kertet is művelek. Ezért éhezni nem éhezünk, de minden másról le kell mondanunk. Egyet megtanultam:- mindent túl lehet élni-igaz- de milyen áron. De cél lebeg a szemem előtt, s így nagyjából kibírható. Pedig rengeteget sírtam,s sírok a kilátástalanságtól. De ezt is túléljük-remélem. S mindig az jut az eszembe, hogy nem lehet mindig rossz,bár amikor azt hittem nem lehet már rosszabb, akkor mindig rosszabb lett.
2011. júl. 27. 21:37
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

A nagyim mondásai voltak:

-Mindig volt úgy, hogy valahogy ne lett volna.

-Nincs az a kevés, amit ne lehetne beosztani, és nincs az a sok, amit ne lehetne elkölteni.

Nagyon igaza volt.

2011. júl. 27. 22:11
 33/55 anonim ***** válasza:
100%

Volt bizony. :( Bár ne lett volna!

Gyerekként, de különösen nagyon fiatal felnőttként sokszor éltem meg, hogy nemigen volt mit ennünk.(Fiatal ember vagyok, nem a padlássöprős ötvenes évek nyomora volt az enyém.) Apám gyermeteg, rendkívül önző ember volt, soha nem törődött magán kívül senkivel. Anyám a párja, de dicséretére legyen mondva annyi, hogy legalább nem hagyott minket éhen veszni.

Konyhán dolgozott, a maradékot hozta haza, azt ettük. Kapott cukrot, lisztet, olajat; a főnöke iszonyú rendes ember volt, amit nem használtak el, azt felosztotta a dolgozók között. Ezért nem haltunk éhen. Rendkívül megalázó érzés volt, nagyon szégyelltem magam a családom miatt. Egyetemista voltam, kuporgattam minden fillért, dolgoztam ezer helyen a suli mellett és csak magamra támaszkodhattam. Nagyon nehéz idők voltak. :(

2011. júl. 27. 22:44
 34/55 anonim válasza:
100%
Mi szerencsére soha nem voltunk/vagyunk annyira szegények hogy kajára ne telt volna.
2011. júl. 27. 22:46
 35/55 anonim ***** válasza:
95%
Annyira szomorú az, ha egy családnak már ételre sem telik.Főleg ha kisgyerekek is vannak.Szomorú,hogy vannak,akik úsznak a pénzben, míg mások éheznek.:(Túl nagy a különbség manapság.Valakinek vagy mindenre telik, vagy semmire...
2011. júl. 27. 23:05
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

Mi is most vagyunk nagyon legalján, párom igazi rokkantnyugdíjas, engem a jó állásból kirúgtak, soxor zsíroskenyér hagymával, a munkahelyemen, ahol jutalékos kényszervállalkozóként dolgozom, azt hazudom,h azért nem eszem a többiekkel a kajáldában,mert fogyózom. Holott pénzem nincs rá és zsíroskenyeret meg mégsem vihetek be...

Ebben csak az a legrosszabb,h amikor azt mondom, nincs pénzem, akkor nekem tényleg nincs 3 ft-om se, más meg ezalatt azt érti, h nincs nálam ,20000 ft.

2011. júl. 27. 23:37
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálok mindenkit! Én, vagyis mi is ebben a szituációban vagyunk... A múlt héten nem volt még 100 forintunk sem... SOHA NE ADD FEL!
2011. júl. 28. 00:10
 38/55 anonim válasza:
100%
Nem nagyon emlékszem olyan időszakra, amikor hosszabb ideig jól álltunk volna pénzügyileg, sokszor kellett szűkölködnünk, de valahogy mindig volt kajára. Most anyukám tartja el a családot, úgy, hogy nyelviskolában dolgozik, több helyen, és hetente más helyről kap pénzt. Nem keres rosszul, de amint megkapja a pénzt, el kell költeni, és még adóságai vannak. Gyakran az én utolsó fillérjeimből szerzünk kaját.
2011. júl. 28. 01:35
 39/55 anonim ***** válasza:
79%

Lehet bunkóság ilyet mondani,de most megkönnyebbültem az olvasottak alapján!:S

Másfelől viszont nagyon kiábrándító ilyeneket látni!Borzasztó hova jut ez az ország!:S

Mi 1 éve élünk együtt a vőlegényemmel eddig azt hittem hogy nagyon rosszul élünk...de a többiek írása alapján,mi "baromi gazdagok" vagyunk!...

"Szerencsére" nincs még babánk így csak magunk miatt kell aggódnunk,de ez is épp elég!

1 év alatt:

-nincs farmerom csak melegítő gatyám

-alsógatyát,bugyit a napokban bírtunk venni 1 év után

-tavaly ősszel lyukas cipőbe járkáltunk az esőben

-nem telt bérletre így a városba napi séta volt munka után

(kb 4-5 km bejutni plusz az ott elsétált kilométerek plusz haza,tehát napi 10 kilométer minimum)

-leszoktam a cigiről hogy több maradjon

-nincs tévénk hogy ne kelljen fizetni a szolgáltatást

-havi nagy bevásárláson(kb 15ezret fizettünk) utoljára tavaly októberben voltunk

jelen pillanatban egy forintunk nincs és tegnap kaptunk a szülőktől 10 zsemlét meg egy doboz vajat hogy legyen mit enni!

-ebédre a szülőkhöz járunk

-amit csak tudtunk eladtunk hogy ezen a rohadt körülményem változtatni tudjunk

De én úgy nézem a dolgokat hogy legalább ezek után a páromat maximálisan tudom tisztelni és felnézek rá hogy ebben a helyzetben is megállja a helyét és kitartunk egymás mellett,tudom becsülni a kicsit is,és amíg ezt le tudom írni nektek,nincs panasz mert van internetem,nincs milliós hitelünk,bár van tartozásunk,néha telik egy kis nasira is!Szóval akkora sz*rban még se vagyunk!

Ennek ellenére nagyon nagyon rossz volt ebből a szempontból az elmúlt 1 év,de szerencsére annyira szeretjük egymást hogy megszépítette ezeket a dolgokat így átvészeltük és tovább tudunk lépni!

És mivel szerencsére erősek vagyunk így jövőhónaptól szinte milliomosok lesz mert mentünk a dolgok után nem csak panaszkodunk ülve a babérjainkon!

A többi hozzászólónak és természetesen a Kedves Kérdezőnek is kívánom hogy jobbra forduljon a helyzete!!!!!!

24 éves lány

2011. júl. 28. 07:18
 40/55 anonim ***** válasza:
100%
Most van.... Én két hete csak üres kenyeret eszek, hogy a gyerekemnek tudjak valamit mást is enni adni, de így is csak krumplira meg tésztára futja... Alig várom már, hogy kezdődjön neki az iskola és normális ételt kapjon
2011. júl. 28. 08:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!