Volt időszak mikor nagyon szegények voltatok, éheztetek?
Hogy emlékszel vissza az egészre? Milyen körülmények között éltetek? Hogyan fordult jobbra a sorsotok?
A történetedre lennék kíváncsi, amiből mások (köztük én is) erőt meríthetek. Sajnos én most vagyok lecsúszóban...
A nagyim mondásai voltak:
-Mindig volt úgy, hogy valahogy ne lett volna.
-Nincs az a kevés, amit ne lehetne beosztani, és nincs az a sok, amit ne lehetne elkölteni.
Nagyon igaza volt.
Volt bizony. :( Bár ne lett volna!
Gyerekként, de különösen nagyon fiatal felnőttként sokszor éltem meg, hogy nemigen volt mit ennünk.(Fiatal ember vagyok, nem a padlássöprős ötvenes évek nyomora volt az enyém.) Apám gyermeteg, rendkívül önző ember volt, soha nem törődött magán kívül senkivel. Anyám a párja, de dicséretére legyen mondva annyi, hogy legalább nem hagyott minket éhen veszni.
Konyhán dolgozott, a maradékot hozta haza, azt ettük. Kapott cukrot, lisztet, olajat; a főnöke iszonyú rendes ember volt, amit nem használtak el, azt felosztotta a dolgozók között. Ezért nem haltunk éhen. Rendkívül megalázó érzés volt, nagyon szégyelltem magam a családom miatt. Egyetemista voltam, kuporgattam minden fillért, dolgoztam ezer helyen a suli mellett és csak magamra támaszkodhattam. Nagyon nehéz idők voltak. :(
Mi is most vagyunk nagyon legalján, párom igazi rokkantnyugdíjas, engem a jó állásból kirúgtak, soxor zsíroskenyér hagymával, a munkahelyemen, ahol jutalékos kényszervállalkozóként dolgozom, azt hazudom,h azért nem eszem a többiekkel a kajáldában,mert fogyózom. Holott pénzem nincs rá és zsíroskenyeret meg mégsem vihetek be...
Ebben csak az a legrosszabb,h amikor azt mondom, nincs pénzem, akkor nekem tényleg nincs 3 ft-om se, más meg ezalatt azt érti, h nincs nálam ,20000 ft.
Lehet bunkóság ilyet mondani,de most megkönnyebbültem az olvasottak alapján!:S
Másfelől viszont nagyon kiábrándító ilyeneket látni!Borzasztó hova jut ez az ország!:S
Mi 1 éve élünk együtt a vőlegényemmel eddig azt hittem hogy nagyon rosszul élünk...de a többiek írása alapján,mi "baromi gazdagok" vagyunk!...
"Szerencsére" nincs még babánk így csak magunk miatt kell aggódnunk,de ez is épp elég!
1 év alatt:
-nincs farmerom csak melegítő gatyám
-alsógatyát,bugyit a napokban bírtunk venni 1 év után
-tavaly ősszel lyukas cipőbe járkáltunk az esőben
-nem telt bérletre így a városba napi séta volt munka után
(kb 4-5 km bejutni plusz az ott elsétált kilométerek plusz haza,tehát napi 10 kilométer minimum)
-leszoktam a cigiről hogy több maradjon
-nincs tévénk hogy ne kelljen fizetni a szolgáltatást
-havi nagy bevásárláson(kb 15ezret fizettünk) utoljára tavaly októberben voltunk
jelen pillanatban egy forintunk nincs és tegnap kaptunk a szülőktől 10 zsemlét meg egy doboz vajat hogy legyen mit enni!
-ebédre a szülőkhöz járunk
-amit csak tudtunk eladtunk hogy ezen a rohadt körülményem változtatni tudjunk
De én úgy nézem a dolgokat hogy legalább ezek után a páromat maximálisan tudom tisztelni és felnézek rá hogy ebben a helyzetben is megállja a helyét és kitartunk egymás mellett,tudom becsülni a kicsit is,és amíg ezt le tudom írni nektek,nincs panasz mert van internetem,nincs milliós hitelünk,bár van tartozásunk,néha telik egy kis nasira is!Szóval akkora sz*rban még se vagyunk!
Ennek ellenére nagyon nagyon rossz volt ebből a szempontból az elmúlt 1 év,de szerencsére annyira szeretjük egymást hogy megszépítette ezeket a dolgokat így átvészeltük és tovább tudunk lépni!
És mivel szerencsére erősek vagyunk így jövőhónaptól szinte milliomosok lesz mert mentünk a dolgok után nem csak panaszkodunk ülve a babérjainkon!
A többi hozzászólónak és természetesen a Kedves Kérdezőnek is kívánom hogy jobbra forduljon a helyzete!!!!!!
24 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!