Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire igaz ugye? "Azt...

Mennyire igaz ugye? "Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít. Ez nem így van. Az agy idővel - hogy megóvja magát - szövetekkel veszi körül a sebet. Így csökken a fájdalom, de a seb megmarad"

Figyelt kérdés
2011. júl. 24. 18:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem se igaz, csak enyhíti.
2011. júl. 24. 18:05
 2/5 anonim ***** válasza:
A seb annál jobban marad meg, minél többet tépkedik.
2011. júl. 24. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyik kedvenc idézetem. Valahogy így gondolom én is.
2011. júl. 24. 18:14
 4/5 anonim ***** válasza:

nem gyógyítja be teljesen.

nekem már soha, semmi nem tudja visszahozni azt a 6 embert, akikel elveszítettem.

őket már soha nem láthatom, és nem hallhatom, mert NINCSENEK, és ha eltelik 10-20-30 év, attól még ugyanúgy hiányozni fognak, és ugyanúgy üres lesz a helyük.

de annyi igaz, hogy az agy tényleg védekezik. ezért van a sokkos állapot pl., meg ezért van az, hogy a sokadik rosszat már nem hisszük el, nem egészen fogjuk fel, nem tudatosul.

egy idő után aztán eltompul nemcsak a negatív, de a pozitív eseményekre való befogadás képessége is, és az illető nem éli bele magát semmibe.

alvás- iskola/munka - megmarad a napi rutin, és gyógyszerek nélkül is olyan lesz, mintha álomban járnánk.

20/L

2011. júl. 24. 18:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Pszichologiai szempontbol erdemesebb ezt nezni. A trauma/rossz elmeny utan az ember szakaszokon megy at. Az elso szakasz a legrosszabb, utana valoban jobb lesz idovel. Tehat az ido elhalvanyitja a sebeket. Ha nem olyan komoly dolog volt, akar el is felejtodhet. Nem mindegy, hogy milyen sebrol van szo. Pl. egy ismeretlen megbant a hivatalban valami piti dologgal vagy meghal egy hozzatartozod. Nem ugyanolyan merteku a seb.
2011. júl. 24. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!