Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyának "muszáj" jóba...

Egy anyának "muszáj" jóba lennie a gyerekével?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy engem pl egyáltalán nem ért anyám ő persze azt hiszi igen. Teljesen elmegyünk egymás mellett, de ő úgy gondolja az anya-lánya kapocs nagyon szoros. Persze szoros, egy darabig, de felnőtt fejjel nem vagyok vele egy hullámhosszon, abszolút eltér mindenben a véleményünk. A kérdésem hülyén fogalmaztam meg, mert persze "jóba" vagyok vele, csak nem érzem társamnak. Szeretem, tisztelem, de ha nem az anyám lenne, messziről kerülném ez biztos.
2009. ápr. 4. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Nálam is pont ez a helyzet annyi eltéréssel,hogy nálunk sosem volt "szoros" kapcsolat. Nem sokat tudott rólam sosem,igaz ritkán is kérdezett.Most hogy már felnőttem ( 33 év ) és van családom most jöttem rá,hogy igazából mindig a saját nyomorával foglalkozott és velem nem annyira. Ez most is így van de már túl léptem rajta.

2009. ápr. 5. 11:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
20.57 vagyok, nem értem, mi rosszat mondtam.
2009. ápr. 5. 16:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem szoros a kapcsolatom anyuval (34 eves lany). sosem volt az. ebben a kezdetekben o a hibasa, most talan meg inkabb en h nem tudok fele elegge nyitni, mert nem igazan szoktam meg h vele osztom meg oromom es banatom. sok a kulonbseg koztunk en maskepp latom a vilagot mint o. ez meg odaig nem lenne baj ha egy piciket is elfogadna az en ertekrendemet de erre nem igazan hajlando. abban is van igazsag amit egy elottem levo hozzaszolo irt h sok szulo azt hiszi h a szeretet az jar neki mert o az anyuka, de ezt nem lehet igy kikovetelni. es talan itt esunk hibaba. en latom h anyu hol ment el velem rosszul a neveles folyaman, es igyekszem nem elkovetni ugyanezt a hibat az en szuletendo picimmel. de ez meg majd a jovo zeneje lesz, h nekem hogyan fog menni a gyerekneveles. felek is egy kicsit tole.
2009. ápr. 6. 04:19
 14/15 anonim ***** válasza:

1.nem muszály,de egy anya úgy ahogy van a gyerek úgy szereti

2.csak tudom érzem hogy anyám nem csak "muszály"miatt szeret

3.Nem azérért adtál(adott)életet neki mert egész életében kínozni akarod(akarja)őt

4.A gyerek "Boldog"ha nincs harag közte és anyja között.

5.Ha lány,akkor szereti az anyjával megbeszéli a TiTkOs dolokat!!!!

Szerintem béküljetek ki!!!!

2010. febr. 7. 19:51
 15/15 anonim ***** válasza:

3 generáción keresztül látom jelenleg ezt a helyzetet a saját életemben.

Én vagyok középen.

A huszonéves fiam értékrendje, életfelfogása teljesen más, mint az enyém. Sajnos (remélem csak pillanatnyilag) eltávolodtunk egymástól, mert az Ő értékrendje, erkölcsi, morális beállítottsága gyökeresen eltér az enyémtől. Hiába tartom magam mindenre nyitott, érdeklődő, tájékozott embernek, nyilván nekem is megvannak a saját korlátaim. Nem tolerálok mindent, amit a mai világ kitermelt és nem fogadom el, ha valaki azonosul olyan felfogással, ami számomra elfogadhatatlan.

A 70 év körüli szüleimmel az a helyzet, hogy többnyire fel sem fogják, mi történik a világban. Beszűkült a gondolkodásuk, az életvitelük. Ők nagyon egyszerű, tanulatlan emberek, akik csak egy bizonyos szemszögből látják a világot. Nem próbálom velük megosztani a gondjaimat, a gondolataimat, mert nem igazán képesek felfogni azokat a változásokat, amit az elmúlt 20-30 év hozott.

Viszont ha a szeretetről, gondoskodásról, feltétel nélküli segítségnyújtásról van szó, mindentől függetlenül mindnyájan azonnal ugrunk, ha valakinek arra van szüksége.

Számomra ezt jelenti a CSALÁD...

2010. febr. 8. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!