Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most szakítsak vele csak ezért?

Most szakítsak vele csak ezért?

Figyelt kérdés

Szóval van egy nő akivel együtt vagyok 1 éve, már össze is költöztünk. Csak a lányával van baj, aki 13 éves. Például amíg aludtam reggel hagyott egy üzenetet mielőtt elment:"Ha megint arra jövök haza, hogy tele füstölted az egész házat, én kikötözlek egy villanyoszlophoz, felbérelek egy csövest aki rajtad fogja eloltani az összes cigarettádat, és csak azért még bele is fog füstölni a pofádba. Ha már a minimálbéredet dohányra költöd, legalább annyit megtehetnél, hogy kisétálsz arra a cseszett erkélyre, amire egyébként felhívom a figyelmed, ugyanis három lépésre van tőled! Röviden: apádat kényszerítsd passzív dohányzásra." Tehát hogy dohányzom kész tragédiaként éli meg, és szerinte kihasználom az anyját. De nekem már elegem van, mindig talál valamit amiért leszidhat, hiába üvöltök rá, egyszerűen kiröhög. Pedig mindig itt van nála 10-20 ember ha éppen itthon van, és hallottam beszélni a barátaival, velük annyira kedves, hogy nem is ismertem rá, egyszerűen imádják az emberek. De már nagyon elegem van, pedig szeretem az anyukáját. Ő is próbálja fegyelmezni(vele viszont nagyon illemtudó, velem viszont képes volt még ő előtte is ordibálni)de nem hallgat rá engem illetően..

51/F

2011. júl. 23. 19:57
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
78%

22:51: vannak olyan emberek, akikhez hiaba szolsz szepen, hiaba kered oket szepen, nem valtoztatnak. A kerdezo irasabol kiderul, hogy a lany tobbszor megkerte, hogy ne dohanyozzon a lakasban. Nem csoda, hogy most mar eljutott egy olyan szintre, hogy irt neki egy ilyen uzenetet. Egyaltalan nem neveletlen, hanem ertelmes...persze a fiatalokat szidni konnyebb, mint gondolkodni.

Egyebkent nem vagyok tini, nekem is van gyerekem, szoval nem ezert vedem a lanyt. Egyertelmu a kerdes alapjan, hogy kinek van itt igaza.

2011. júl. 23. 22:55
 42/52 anonim ***** válasza:
80%

22:51

Azért te már teljesen másról beszélsz, és túldramatizálod.

A tisztelet nem annak jár, aki idősebb, hanem annak, aki minket is tisztel. Ha valaki a képembe fújja a füstöt, az nem tisztel.

Nekem tetszik, hogy 13 évesen ki tud állni magáért. Ha én is ilyen lettem volna, és nem nyeltem volna le minden sz@rt, sokkal jobban alakult volna az életem.

2011. júl. 23. 22:57
 43/52 anonim ***** válasza:
15%

Hol van írva, hogy a kislány pofájába lett fújva a füst? Mert én sehol nem olvastam.

Nekem ebből az jött le, hogy bármit is tenne a Kérdező, akkor is utálva lenne a kis csaj részéről. Azért, mert nem ő van a középpontban állandóan. El lett kényeztetve.

Milyen jogon kér számon 13 évesen egy 51 éves embert? És milyen jogon fenyegetőzik ilyen stílusban?

Az pedig felháborító, hogy lenézi azt aki minimálbért keres. Ehhez van esze! Meg kérdezném tőle szívesen, hogy ő mennyit tesz a kasszába, ha ilyen nagy a szája.

Szóval, ez a viselkedés szerintem egyáltalán nem dicséretre méltó. Ha már most így beszél más emberrel, akkor mi lesz később?

36/N

2011. júl. 23. 23:15
 44/52 anonim ***** válasza:
80%
Miert te 36/N kit tisztelsz, mikor szerinted egyeseknek pofaja van? Nem kell ahhoz az arcodba fujni a fustot konkretan, hogy mindent atvegyen a fustszag.
2011. júl. 23. 23:26
 45/52 anonim ***** válasza:
88%

Kamaszlány, aki traumaként éli meg az anya új pasiját. Ne haragudj rá, ez majdnem törvényszerű.

Be kell valljam szétröhögtem magam ezen az üzeneten:D

2011. júl. 23. 23:52
 46/52 anonim ***** válasza:
66%

"Milyen jogon kér számon 13 évesen egy 51 éves embert?"

???

Miért, a 13 éves nem ember? Igen, én offoltam valahol a második oldal környékén is, ehhez hasonló megnyilvánulás miatt. De tudod, előbb tisztelném azt a 13 éves lányt, mint téged a 36 éveddel, a stílusod miatt... ehhez nem is kell többet hozzáfűzni. Csak még annyit: igenis, álljon ki a leányzó magáért és az egészségéért, s ha kell, írjon ilyen hangvételű levelet, mert a megfogalmazás sejteti, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy kéri, ne a lakásban dohányozzon. Még mielőtt felmerülne a kérdés: magam is dohányoztam, de a dohányzás kulturált formáját választottam, soha senkit nem zavartam vele, illetve egyszer kaptam megjegyzést, azonnal vettem a lapot.

Mégegyszer bocs az offért.

26/N

2011. júl. 23. 23:53
 47/52 anonim ***** válasza:
62%

"Milyen jogon kér számon 13 évesen egy 51 éves embert?"

Mondjuk úgy, hogy ő otthon van, az 51 éves meg nem. És attól hogy gyerek - a nagypofájú szemtelen tiniktől nekem is viszket a tenyerem és szívesen gyógyítanám őket kézrátétellel - még vannak jogai. Nem azt kérte, hogy éjjel kettőkor mehessen haza részegen, hanem egy olyan alapvető dolgot, amit az 51 éves felnőtt férfinak magától értetődőnek kellett volna lennie.

A kérdésből kiderül, hogy a kiscsaj szól valamiért (a dohányzásban igaza van, lehet hogy a többiben is), a pasi meg üvöltözik vele. Ez aztán kulturált megoldás a felnőtt részéről!

" És milyen jogon fenyegetőzik ilyen stílusban?"

Talán azért, mert amikor normálisan szólt, akkor semmibe vették és üvöltöttek vele.

"Az pedig felháborító, hogy lenézi azt aki minimálbért keres."

A körülményektől függ. Lehet hogy nem a minimálbérrel van baja, hanem azzal, hogy a kérdező tényleg kihasználja az anyját, odaköltözött, elvárja hogy körülugrálják, a kevés pénzét cigire költi, tesz magasról arra hogy az ott élőknek ez zavaró, a számlákba lehet hogy nem segít, házimunkát nem végez, csak üvöltözik ha szólnak neki valamiért. Az anyja meg lehet hogy azért nem rúgja ki, mert örül hogy van férfi akihez hozzábújhat. Még az is lehet hogy a kislány látja reálisan a helyzetet, az anyuka meg nem.

2011. júl. 24. 12:52
 48/52 anonim ***** válasza:
14%

:"Ha megint arra jövök haza, hogy tele füstölted az egész házat, én kikötözlek egy villanyoszlophoz, felbérelek egy csövest aki rajtad fogja eloltani az összes cigarettádat, és csak azért még bele is fog füstölni a pofádba.

Akkor, egy 13 éves használhatja azt a szót egy felnőttel szemben hogy "pofádba"? Na, ezen nem akadt ki senki aki védi ugye? Ez nem lett észrevéve igaz?

Azt akartam kérdezni, hogy honnan van kitalálva hogy a kislány arcába lett fújva a füst.(Egy előttem válaszolótól kérdeztem és a pofája helyett, képébe szót akartam írni.Nem figyeltem oda eléggé , fáradt voltam. Sajnálom a tévesztést.) Kedves és nagyon okos/tapasztalt tegnap, 23:53 Válaszoló. Gondolod hogy engem érdekel, hogy te kit tisztelsz és kit nem? A stílusomhoz meg szerencsére semmi közöd. Nagyon bírom, amikor valaki okoskodik. Talán az 51 éves Kérdező az nem ember? Az ő érzései nem számítanak igaz? Szóval, azt helyesled egy 13 évestől hogy ilyen hangvételű levelet ír bárkinek is? Nem hiszem, hogy a dohányzás miatt így kellene beszélni valakivel. Na, mindegy..... Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja és azt enged meg neki amit akar. Aztán az első verésnél sem csodálkozzanak majd az ilyen szülők, amit az agresszív/akaratos gyereküktől kapnak.

2011. júl. 24. 21:32
 49/52 anonim ***** válasza:
66%

"Akkor, egy 13 éves használhatja azt a szót egy felnőttel szemben hogy "pofádba"?"

Miután a felnőtt semmibe vette az ott lakók JOGOS igényeit, és ki tudja mi minden történhetett még - érdekes, több példával nem jött a kérdező, hogy de neveletlen is a lány - , ráadásul üvöltözik a lánnyal, akkor igen, használhatja.

"Talán az 51 éves Kérdező az nem ember? Az ő érzései nem számítanak igaz?"

Ő tette be a farkincáját egy család életébe, ő neki kell alkalmazkodnia.

"Szóval, azt helyesled egy 13 évestől hogy ilyen hangvételű levelet ír bárkinek is?"

Körülményektől függ. Amit a kérdező leírt, az alapján neki igen, és sokat elmond az is, hogy a lány másokkal és a saját anyjával is kedves és illemtudó.

"Nem hiszem, hogy a dohányzás miatt így kellene beszélni valakivel."

Ha az én lakásomban gyújtana rá valaki, az lenne az utolsó napja amikor betette oda a lábát.

2011. júl. 24. 23:06
 50/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából a minimálbéremmel is baja van, mert szerinte biztosan csúfoltam régen a strébereket, és azért lett belőlem egy "senki". Ő szerinte nagyon fontos a tanulás.

2011. júl. 25. 16:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!