Mit csináljak a barátom családjával?
Tudni kell azt, hogy nagyon különböző családból származunk.
Az én családom jóval szegényebb, de -beképzeltség nélkül mondom- sokkal tájékozottabb és műveltebb, és szerintem kedvesebb is.
Az ő családja gazdag, vállalkozók, de én egyszerűen nem tudok kijönni velük. Lenéznek engem a családom miatt, ez bánt, de az ő dolguk, nem tudok mit tenni.
Viszont tényleg nem tudok velük kijönni.
Nem tudok velük beszélgetni semmiről.
Szó szerint SEMMIRŐL.
Az összes témájuk abból áll, hogy ki mit vett, mit fog venni, mennyiért, hol dolgozik, mennyit keres, és hova utazik nyáron.
És mi mennyibe kerül, melyik a jobb kocsi, hűtő, porszívó, bútor, ruha, bármi, és az mennyibe kerül, és megéri-e?
Ezen túl SEMMI.
Nem lehet velük beszélgetni érzésekről, gondolatokról, tervekről, vágyakról, nem tudom elmesélni, hogy milyen hangulatos volt ülni a vízparton egy fa alatt, és milyen nyugodt voltam, amíg ott olvastam, vagy bármi ilyesmi, mert úgy néznek az emberre, mintha hülye lennék.
Nem lehet felhozni könyveket, zenét semmit, mert rögtön azt mondják, hogy "Olvasásból nem lehet megélni."
Vagy, ha azt mondom, hogy nekem fontosak az emberi kapcsolatok, az emberi értékek, mint kedvesség, önzetlenség, odafigyelés a másikra, barátság, akkor pedig mindig azzal jönnek, hogy "Fizesd be a számláidat a kedvességedből a postán." meg "Az önzetlenségedért nem adnak kenyeret a boltban."
Nem tudok mondani semmit, mert folyton le vagyok szólva ezzel a szöveggel.
Már megszólalni sincs kedvem náluk. Úgy is tudom, hogy semmi értelme, mert jön ez a szöveg.
Nem tudok velük mit csinálni.
És kijönni sem tudok velük.
Egyszerűen nincs közös pont a gondolkodásunkban.
A barátom érzékenyebb ember, de ha sokat van velük, akkor őt is átalakítják, és ő is elkezdi ezt a "Pénz a minden" szöveget.
Mit tegyek szerintetek?
24/L
Na, oké, én nem akartam különösképpen panaszkodni a párom családjára, mert ők olyanok, én meg ilyen vagyok, de az a helyzet, hogy ők folyamatosan sértegetnek engem, és a családomat is.
Anyukám óvónő, és az a lenézés, ahogy beszélnek az óvónőkről, hogy nem csinálnak semmit, meg az, amit csinálnak, az nem munka, és jókat röhögnek saját magukon, miközben úgy beszélnek az óvónőkről, meg a daduskákról, hogy "Ezek" ilyenek, meg olyanok, az nagyon rosszul esik.
Sírni tudnék ettől, mert tudom, hogy anya mennyit dolgozott, és dolgozik most is, és ez egy értékes munka, és nem ő tehet róla, hogy nem fizetik meg.
Ahogyan a családunk sem értéktelenebb attól, hogy nekünk csak egy panel lakásunk van.
Az is nagyon bántó volt, amikor kinevették, hogy anya mennyi adóvisszatérítést kapott.
A testvérem is tanár, ő sem keresi holtra magát, és az is nagyon fáj, ha azt mondják, hogy aki ennyit keres, az "igénytelen" ember.
Szerintem ez nem igénytelenség, és nagyon bántó, ha le "igénytelenezik" azokat, akiket szeretek.
De nem szólok, mert nekik tényleg több pénzük van, sokkal több, és mint tudjuk "Pénz beszél, kutya ugat."
Én tényleg próbálok kedves lenni velük, nem szólni, ha bunkóznak, közös témát találni velük.
Ezért nem is írtam bele a kérdésembe azt, hogy ők hogy nyilatkoznak az én családomról.
Mert nem akartam sajnáltatni magam.
Ezt is csak azért írtam le, hogy tisztább legyen a kép.
Úgyhogy senki ne gondolja, hogy az én családom csak olvasgatva üldögél a fák alatt, ahogy én sem teszem, mert van munkám, és csinálom az egyetemet is mellette.
Egyszerűen bántó, az, ahogy nyilatkoznak rólam, és hiába vagyok kedves, hiába mosolygok, beszélek arról, amit én szeretek, csak a szájukat húzzák mindenre.
A barátomat szeretem, mert tud normális is lenni, csak sokszor rá is rájön a "rapli" és elkezdi kritizálni azt, ahonnan én jöttem, és ami én vagyok.
De remélem, hogy ő nem néz le engem, és ez a pökhendi szövege csak a családjától jön.
Legalább is remélem!
"Én tényleg próbálok kedves lenni velük, nem szólni, ha bunkóznak, közös témát találni velük.
Ezért nem is írtam bele a kérdésembe azt, hogy ők hogy nyilatkoznak az én családomról."
Lóf*szt. Azért nem írtad eddig ezeket bele, mert ezek már csak mondvacsinált problémák, amik miatt majd megsajnálunk. Az igazság nem volt elég, arra, hogy azt mondjuk neked van igazad, ezért most tovább ócsárolod az állítólagos szerelmed családját, ez minden, csak nem kedvesség. És az, hogy így fogod fel a dolgokat, és így nyilatkozol róluk, az minden, csak nem műveltség. Úgyhogy ezeket a dolgokat, már ki is húzhatod azoknak a tulajdonságoknak a listájáról, amiket képzelsz magadról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!