Mit csináljak a barátom családjával?
Tudni kell azt, hogy nagyon különböző családból származunk.
Az én családom jóval szegényebb, de -beképzeltség nélkül mondom- sokkal tájékozottabb és műveltebb, és szerintem kedvesebb is.
Az ő családja gazdag, vállalkozók, de én egyszerűen nem tudok kijönni velük. Lenéznek engem a családom miatt, ez bánt, de az ő dolguk, nem tudok mit tenni.
Viszont tényleg nem tudok velük kijönni.
Nem tudok velük beszélgetni semmiről.
Szó szerint SEMMIRŐL.
Az összes témájuk abból áll, hogy ki mit vett, mit fog venni, mennyiért, hol dolgozik, mennyit keres, és hova utazik nyáron.
És mi mennyibe kerül, melyik a jobb kocsi, hűtő, porszívó, bútor, ruha, bármi, és az mennyibe kerül, és megéri-e?
Ezen túl SEMMI.
Nem lehet velük beszélgetni érzésekről, gondolatokról, tervekről, vágyakról, nem tudom elmesélni, hogy milyen hangulatos volt ülni a vízparton egy fa alatt, és milyen nyugodt voltam, amíg ott olvastam, vagy bármi ilyesmi, mert úgy néznek az emberre, mintha hülye lennék.
Nem lehet felhozni könyveket, zenét semmit, mert rögtön azt mondják, hogy "Olvasásból nem lehet megélni."
Vagy, ha azt mondom, hogy nekem fontosak az emberi kapcsolatok, az emberi értékek, mint kedvesség, önzetlenség, odafigyelés a másikra, barátság, akkor pedig mindig azzal jönnek, hogy "Fizesd be a számláidat a kedvességedből a postán." meg "Az önzetlenségedért nem adnak kenyeret a boltban."
Nem tudok mondani semmit, mert folyton le vagyok szólva ezzel a szöveggel.
Már megszólalni sincs kedvem náluk. Úgy is tudom, hogy semmi értelme, mert jön ez a szöveg.
Nem tudok velük mit csinálni.
És kijönni sem tudok velük.
Egyszerűen nincs közös pont a gondolkodásunkban.
A barátom érzékenyebb ember, de ha sokat van velük, akkor őt is átalakítják, és ő is elkezdi ezt a "Pénz a minden" szöveget.
Mit tegyek szerintetek?
24/L
"Olvasásból nem lehet megélni."
mert ez nem így van?
Nem tudsz velük mit csinálni ők ilyen emberek,"vagy megszoksz vagy elszöksz". Mióta vagytok együtt a barátoddal? Esetleg azt is meg lehetne csinálni hogy nem mész hozzájuk csak ha nagyon muszáj,inkább menjen hozzátok a barátod.
Vagy ahogy az elöttem hozzászólók is írták hozz fel te is felszínes témákat.
"A barátom érzékenyebb ember, de ha sokat van velük, akkor őt is átalakítják.."
Pedig amíg él sokat lesz velük, mert Ők a családja, Te pedig csak a jóval szegényebb, de sokkal tájékozottabb és műveltebb, és szerinted kedvesebb barátnője vagy.
"..és ő is elkezdi ezt a "Pénz a minden" szöveget."
Nem elkezdi ezt a szöveget, hanem elkezd reálisan gondolkozni, attól, hogy Neked egészen más a felfogásod, nem kell átváltani a "He nem értem mi va, a barátom is ugatja má nekem ezt a pénz a minden szöveget." stílusba, hiszen azt állítod, hogy értelmes vagy, legalábbis a barátodnál, és a barátod családjánál értelmesebb. Nem kötelező ezzel a fiúval járnod, nem kötelező átmenned a családjához, az Ő házukba, amikre Ők keresték meg a pénzt, nem olvasással, és önzetlenséggel, hanem munkával. Keress magadnak valaki olyat, akivel olvashatsz egy fa alatt a tó parton, és majd mikor hazaértek boldogan meséli a szüleinek, hogy ez milyen hangulatos volt, a szülei pedig majd egyhangúan bólogatnak, hogy hát igen, az nagyon hangulatos lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!