Egy nemi erőszakból született gyereket hogyan lehet szeretni?
És ha pszichológussal beszélnél?
Hány éves vagy?
Nagyon sajnálom ami veled történt :(
Nem olvastam az előző kérdésedet, de szerintem 20 évesen megszülni egy erőszakból fogant gyermeket meggondolatlanság és hiba! Egyedülállóként is meggondolandó megtartani ilyen fiatalon egy babát, de ilyen körülmények között nem szabad! Ez nem csak rajtad múlik.. hiába próbálod elhitetni magaddal, hogy ő csak a tiéd, ez nem így van! Félig az az ember, aki megalázott és bántott téged.. Benne lesz a vonásaiban, viselkedésében és hajlamaiban. Azt sem hinném, hogy a gyerek normális életet fog élni azután, hogy megtudja a történetet - mert valószínűleg meg fogja - vagy önmagát fogja utálni, mint emléke annak, aki bántotta az édesanyját, vagy egész életében végigkíséri a gyűlölet az apja iránt.. Ilyesmin nem lehet túllépni!
A kicsi nem hibás semmiért, de az ember nem véletlenül azzal vállal gyereket, akit ismer, akiben bízik, és akitől tudja, mit örökölhet a gyermeke.. Te még csak most indulsz az életben, miért akarod, hogy ez a dolog egész életedben megnehezítse az életedet? Nem volt elég átszenvedni magát az esetet?
szerintem inkább add örökbe. könnyebb tőle elválnod, mint azoknak, akik azért kényszerülnek örökbe adásra, mert rosszak a körülményeik.
egy gyerektelen házaspárt biztosan boldoggá tennél vele.
Ha olyan nagyfokú szeretet van benned, mint Teréz Anyában volt, akkor igen. Egyébként SOHA.
Hiába próbálod megmagyarázni magadnak, hogy te csakazért is szereted, nem fog menni, mert a nemi erőszak traumája MINDEN normális érzést elmos és racionalizációból (okoskodásból) nem lehet egy gyereket szeretni. 20 éves vagy, előtted az élet, egy jobb jövő, mint amilyen a jelened most, ne szúrd el azzal, hogy most hülyeségek miatt hezitálsz. A traumát fel kell dogoztatni egy szakemberrel, ne áltasd magad azzal, hogy a megerőszakolón úgy állsz bosszút, hogy a gyerekét megtartod!
A szüleid tudják? Kértél valakitől is segítséget ezután a borzalom után? (van egy honlap az erőszak áldozatainak, Nane vagy hasonló a címe)
Amit a legcélszerűbb volna, ha tennél (szerintem):
1. Feljelentés a rendőrségen (mert a nemi erőszak csak magánindítványra büntethető, ha jól tudom)
2. Elvetetni a gyereket, de azonnal!
3. Irány egy pszichiáter és feldolgoztatni a traumát! Különben az életed gallyra megy, az az egy a biztos.
Ne tedd tönkre azt a gyereket, se magadat! És kitartást, fel a fejjel!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat.
Őt már feljelentettük a szüleimmel.
Remélem idővel minden jobb lesz(bár fogalmam sincs mégis hogyan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!