Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy érzitek, párotok mennyire...

Hogy érzitek, párotok mennyire értikeli, hogy igyekeztek főzni rendszeresen és amennyire tőled tellik igyekszel jól csinálni?

Figyelt kérdés

Én néha nem tudok eligazodni, van mikor megdícséri ez finom lett, stb... máskor meg olyan kijelentései vannak, hogy a főzés nem nagy dolog, stb... és akkor úgy érzem lenézi...

Mikor összekerültünk nem igen tudtam főzni, együtt létünk alatt tanultam meg, nem mondanám, hogy jól tudok főzni, de nem is rosszul, minden ehető, és van íze. Meg is eszik mindent. Lehet ezzel be kéne érnem?

Nem egy házias típus, de segít ha kell, s nem esik le akkor sem a karika gyűrű az újjától ha csinálni kell, de magától ritkán jön neki...

Néha jól esne, hogy jobban elismerné az igyekezetem, főleg úgy hogy van már két gyereke (elvált), és akkor már egy egész családot kell ellátni, ami nem is az enyém :S

25L

2011. júl. 22. 09:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
56%

Én háztartásbeli vagyok, így minden nap főzök, nem is egy fogást.A fiam is nagy étkű, és a férjem is szereti a finom ételeket, igazi hedonista.

És ezek szerint egy kincs van a birtokomban, mert 16 év után is minden nap elmondja, hogy igazán jól sikerült a kaja, vagy xy étteremben sem ettünk jobbat.És ez engem inspirál is, az igazat megvallva.Van, hogy hétvégeken együtt főzünk, akkor kiélheti a konyhában a kreativitását, olyankor hagyom kibontakozni.De nem is bánom meg sosem, Ő is tud főzni, csak nem sűrűn van hozzáférése a dologhoz.

2011. júl. 22. 09:26
 12/28 ava87 ***** válasza:
78%

Hát, a férjem szereti amit főzök, nem volt még rá panasza sosem, de persze azzal tisztában vagyok, hogy nem olyan, mint amit az anyukája főz. Csak ez azért nem is tűnik fel annyira, mert én egészen más ételeket szoktam főzni.

Na, lényeg az, hogy meg szokta dicsérni, amit főzök, és ennek örülök is :) Csak azt nem szeretem, amikor főzés közben "jótanácsokat" próbál osztogatni :D

2011. júl. 22. 09:32
 13/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Hát igen, én is úgy érzem, hogy icipicit jobban érezném, hogy értékeli, jobban kinyílvánítaná szóban is, akkor engem is jobban inspirálna a további főzöcskére, fejlődésre. De így csak időnként van ez, ha látom jó ízűen megeszi, vagy ha mondja is, de van mikor meg visszahőkölök, hogy akkor nem érdemes, ha éppen más kijelentést tesz.

Ő talán olyan típus aki többnyire természetesnek véli, pedig úgy érzem, ha kicsit tudatosan jobban értékelné, többre mennék :P (De sajnos sok ilyen dolgot otthonról hoznak a pasik, mi meg max hosszú idők után tudjuk őket kicsit formálni)

2011. júl. 22. 09:32
 14/28 anonim ***** válasza:
90%

Én se főzök rendszeresen, és nagyon értékeli, hogy nem egy nyúzott mosogatórongy várja finom kajával. :)

Viccet félretéve, mindig együtt csináljuk a kaját, szóval ilyen gond nincs.

2011. júl. 22. 09:45
 15/28 anonim ***** válasza:
Én csak hétvégente főzök, olyankor mindig értékeli. :)
2011. júl. 22. 09:46
 16/28 anonim ***** válasza:
9:13 Hisz látod, nem tudjuk formálni...és itt most jöhetne a vita, hogy miért is kéne formálni a férjed, de úgy érzem ez egy olyan dolog, ami kevés energiabefektetést igényelne a részükről, alapvetően a személyiségét nem változtatná meg. Nem kell, hogy csöpögősen dicsérjen, de azért bizony időnként megerőltethetné magát, ha már én meg tudom.
2011. júl. 22. 09:48
 17/28 A kérdező kommentje:

Hm, akinek nem kell hétközben főzi, szerencsés! Mert azt én is észrevettem, hogy ha pihentebb vagyok és jobban van kedvem jobban sikerült maga a kaja is, komolyan!

Kedves utolsó! A formálást ne úgy értsük, hogy megváltoztatni, hanem ez a párok összecsiszolódásának egy része, s hát igen, ha én is teszek valamit, akkor úgy lesz az egyensúly, ha a másiktól is érezzük az igyekezetet kicsit jobban. Nekem ezzel gondom nincs azért, mert tudom, hogy engem is el kell fogadni a dolgaimmal, amit ő jól kezel, más pasi meg lecart volna pl...

2011. júl. 22. 09:54
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem főz mindennap,én értékelem és dicsérem is,mert rossz kaját még nem csinált sosem.Mondjuk egy kicsit idegesítő,hogy minden vacsoránál 3X rákérdez,hogy izlik-e a kaja,de anyám is ugyanezt csinálja,úgy látszik,hogy a főző embereknek szüksége van a dícséretre.
2011. júl. 22. 10:15
 19/28 anonim ***** válasza:

Én vagyok a HTB.

Azért a "nyúzott mosogatórongytól" igen csak messze állnak azok a nők, akik minden nap főznek./Még ha vicc volt is:)/

2011. júl. 22. 10:20
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

De HTB, az más, ha valakinek nincs más dolga. Én a legboldogabb randizós rózsaszínfelhős időszakban már előre közöltem, hogy nem fogom főzőcskével eltölteni se a hétköznap estéimet, se a hétvége délelőttjeimet, és én egyáltalán nem gondolkodom úgy,hogy a főzés női munka. Azóta megismert annyira, hogy tudja, ezt komolyan is gondolom, de nem bánja. Ételszállító, vagy közösen illetve felváltva főzés a megoldás. De ha mindketten dolgoznak, nem természetes, hogy a nő a tűzhelynél ácsorog. Így ha megteszi, meg kell dicsérni, meg kell köszönni az ételt (fordítva is, ha a férfi főz)

Ha főzök valakinek, aki nem öreg, nem gyerek, nem béna, nem beteg, stb. akkor az szívesség, tehát meg kell köszönni.

2011. júl. 22. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!