Miért érzek így? Természetes reakció ez az érzés?
Van egy kislány, a lányom ovis társa. 3 hónapos korában elhagyta az anyja, apja nem is volt. Most a nagyapja neveli, a kislány dédijével aki súlyos beteg. Nagyon nagyon szegények. Se víz, se áram nincs a házukban ami egy nyomor tanya.
Mikor ezeket megtudtam igyekeztem segíteni nekik, a lányom kinőtt ruháival, élelmiszerekkel, játékokkal stb.
Most oviszünet van, és tegnap elhoztam a kislányt hozzánk, hogy ne unatkozzon otthon.
Azóta teljesen kikészültem, egyfolytában sírnék.
A kislány gyönyörű szép lenne, de súlyosan alultáplált, teljesen olyan mint az afrikai éhező gyerekek. Hosszú szőke haja büdös volt, az egész gyermek is.
Teljesen neveletlen, de nem rossz, annyira akart szót fogadni láttam rajta, de egyszerűen kiment a fejéből amire intettem.
Soha nem ült még autóban, azt hitte csak az oviban van csap víz stb.
Annyira boldog volt, én meg olyan szomorú...
Nem tudom mit csináljak, nem merem még egyszer elhozni.
Mit tennétek???
"Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ha egy picivel is, de jobb legyen ennek a kislánynak."
De miért csak egy "picivel", ha tökéletesen is mehetne neki??
A szándék nagyon szép és öszinte, de szerintem ezt a problémát nem lehet (és nem szabad) csak privát megoldani akarni.
Az SOS-gyermekfalvakat pont az ilyen esetek miatt alapították meg.
Ezekben jobb dolguk van a gyerekeknek mint sok "átlagos" magyar családban.
Kérlek nézz bele a honlapjukba, tényleg fantasztikus!
Ott megkapna mindent, amire szüksége van, (egészséges táplálkozás, tisztaság, "család", még "mama" is!Támogatnák a képességeiben, tanulhatna zenét, sportot, amit csak akarna stb., mehetne késöbb akár az egyetemre, lenne egy jó szakmája, egy normális élete, egyáltalán: egy jövöje!!
Itt a nagypapa és dédi mellett örökre csak a "falu koldusa" marad és el fog kallódni...
Hogy messze van az SOS-falu Töletek, az nem szabad, hogy akadály legyen, ha a kislány egész jövöje ettöl a lépéstöl függ!?
Ha közelebb lenne a lehetöség, a nagypapáék akkor sem igen tudnák sokáig látogatni már öt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!