Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzek így? Természetes...

Miért érzek így? Természetes reakció ez az érzés?

Figyelt kérdés

Van egy kislány, a lányom ovis társa. 3 hónapos korában elhagyta az anyja, apja nem is volt. Most a nagyapja neveli, a kislány dédijével aki súlyos beteg. Nagyon nagyon szegények. Se víz, se áram nincs a házukban ami egy nyomor tanya.

Mikor ezeket megtudtam igyekeztem segíteni nekik, a lányom kinőtt ruháival, élelmiszerekkel, játékokkal stb.

Most oviszünet van, és tegnap elhoztam a kislányt hozzánk, hogy ne unatkozzon otthon.

Azóta teljesen kikészültem, egyfolytában sírnék.

A kislány gyönyörű szép lenne, de súlyosan alultáplált, teljesen olyan mint az afrikai éhező gyerekek. Hosszú szőke haja büdös volt, az egész gyermek is.

Teljesen neveletlen, de nem rossz, annyira akart szót fogadni láttam rajta, de egyszerűen kiment a fejéből amire intettem.

Soha nem ült még autóban, azt hitte csak az oviban van csap víz stb.

Annyira boldog volt, én meg olyan szomorú...

Nem tudom mit csináljak, nem merem még egyszer elhozni.

Mit tennétek???

2011. júl. 21. 15:06
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
69%

Sajnos mindez magával fogja vonni azt a kellemetlen helyzetet is, hogy a kislány megutálja a nevelőszüleit. Mit lát otthon? A nevelőszülők nem tudnak megadni neki semmit sem, mert annyira szegények, és még csak nem is tehetnek róla. Mit lát nálad? Autót, édességet, luxust, mindent, ami otthon képeken sincs. Nem telik bele sok idő, és megkérdezi a nagypapát: Nagypapa, nálunk miért nincs ez meg az? Én ezt és azt akarok, mert annál a néninél kaphattam. Te miért nem adsz, nem szeretsz?

Szerintem ez így elég ártalmas félmegoldás. Mert egyrészt te tényleg meg tudsz adni neki mindent, amit a nagyapja nem, de mégsem a tiéd, nem veled lakik, nem hozzád megy haza, hanem a nyomorba. Ez zavart okoz a fejében.

2011. júl. 21. 15:19
 12/51 anonim ***** válasza:
46%
Anyanak hivott, mert igy hallotta a Te kislanyodtol. Ha ugy erzed, nem jol hatasra van a Te gyerekedre, akkor ne hozd el megegyszer, viszont ne is sajnalgasd. Ennek a kicsinek nem sajnalatra van szuksege, hanem boldog percekre. De, lehet hogy nem a "gazdagsag' adja ezt meg neki. Lehet hogy otthon is megkap minden szeretetet, csili-vili nelkul.
 13/51 anonim ***** válasza:
83%

Ne féltsd a kislányod! Nem attól fog később rosszalkodni/drogozni/inni/bulizni/szexelni, hogy van egy ilyen szegény kislány barátnője.

Sőt. Szerintem idejekorán megtanulhatja, hogy az elesetteket és szegényeket empátiával kell kezelni, és lát olyat is, hogy valakinek nincs módja szépen öltözni.

Én mindent megtennék azért a piciért. Lehet, hogy "rossz" kislány, de Te és a lányod erősebbek vagytok a "rosszaságnál" és ha a kicsi látja a jóindulatot, ugyanakkor megtapasztal valamennyi "szigort" is (azaz nem tűrsz el neki bármit, de nyugodtan és szeretettel kezeled a rosszaságait) akkor ő fog hozzátok idomulni, és nem a lányod hozzá.

Gondolj arra, hogy az egész jövőjére kihatással lehetsz, ha most segítesz.

14/51 A kérdező kommentje:

Nem akarok villogni, kinek tenném? Egy 4 éves gyereknek?

Segíteni fogok neki, de akkora megrázkódtatás volt látni szegényt, olyan szívszorító ami vele történt...

Én egy kicsit kikészültem ettől.

2011. júl. 21. 15:20
 15/51 anonim ***** válasza:
95%

Ehhez kell lelkierő, de ha sikerül tisztáznod ezt a dolgot magadban, te is sokat kapsz majd érzelmileg ettől a "kapocstól", nem csak a kislány. És természetesen a saját kislányoddal is meg kell beszélned, a maga 3 éves szintjén, hogy miért különbözik ez a kislány, miért "nem fogad szót", miért hívja az ő anyukáját anyának.

ne hagyd magára, mert azt neked legalább olyan nehéz lesz feldogozni, mint a közelségét. Képzeld el, nap mint nap látni fogod az oviban, amikor elhozod a te lányodat. És ő nem fogja érteni, mi rosszat tett, hogy már nem veszel tudomást róla. bántani fog a lelkiismeret, hogy ok nélkül eltoltad magadtól szegényt

2011. júl. 21. 15:21
 16/51 anonim ***** válasza:
68%

Anyának hívott, mert neki NINCS. Ha lenne, nem hívna más néniket így, még akkor se, ha nálatok van és a kislányod téged anyának szólít. Egy három éves meg tudja különböztetni az anyukáját másoktól.

Szerintem nem fogja megutálni a nevelőszüleit. Egy gyerek fejében az a természetes, amibe beleszületett, és könnyen alkalmazkodnak. Gondolj bele, azt is megszokta, hogy az oviban van folyóvíz, de otthon nincs. Elfogadta természetesnek. Ugyanígy lesz ezzel is.

2011. júl. 21. 15:22
 17/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm Palm!

Ez nagyon szép volt.

A párom szerint nem segíthetünk mindenkinek, de szerintem ha csak egynek is...

2011. júl. 21. 15:23
 18/51 anonim ***** válasza:
73%

Ez pontosan így helyes.

Nem menthet meg mindenkit az ember, de ha a sors (Jóisten/szerencse/akármi) eléd tette ezt a kis árvát, akkor helyes segíteni.

És az is jó, amit tanácsoltak már előttem, hogy a lányoddal a maga nyelvén beszélni kel róla.

"Igen, átjön, ő is velünk eszik. Nincs anyukája, aki ilyen finomat főzne neki, ezért velünk eszik."

Bevallom, nagyon meghatódtam a történetedtől... :,)

2011. júl. 21. 15:28
 19/51 A kérdező kommentje:

Igen úgy érzem ezt magamban kell leküzdenem.

A lányom egyébként úgy van nevelve, hogy nem azt nézi kinek mije van, hanem milyen barát. Jó ember ismerő, szereti ezt ezt a kislányt.

Nemrég hallottam, hogy a nagypapája rendszeresen viszi kocsmába Őt. Ettől is kész vagyok..

Nem tudom hogy szólhatnék vagy mit tehetnék ez ellen.

2011. júl. 21. 15:28
 20/51 anonim ***** válasza:
84%

Kényes kérdés... Első körben érdemes lenne a nagypapával beszélni - ha lehet. Talán nem gonoszságból viszi, hanem mert nem tudja kire hagyni. Ha lehetséges, esetleg vedd rá, hogy a kocsma helyett vigye át hozzátok...

Nyilván arról nem fogjátok meggyőzni, hogy ne menjen kocsmába, de a jó szó csodát tehet... Ő is biztosan egy szerencsétlen öregember, akinek a nyakába szakadt a beteg dédi mellé egy hároméves kislány(!!!) azért az se semmi nehéz helyzet ám!

2011. júl. 21. 15:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!