Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy szoktátok megoldani a...

Hogy szoktátok megoldani a vitákat?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tegnap vitáztunk a párommal, vagyis kiakadt egy apróságon. Ha nem olyan választ kap valamire, ami neki tetszik, akkor megy a duzzogás. Tegnap mondtam neki valamit(kimenéssel kapcsolatosan), nem hogy válaszolt volna, hanem lerakta a telefont.(bolhából elefántot csinál)Hazajött morcosan,lefeküdt..Én beszélni akartam vele, hogy mi ez az egész, erre nekem állt..Ha megmondtam a véleményem, akkor megkaptam, hogy fogd be a pofád, ne pofázz, de még le is majmozott. Na nekem itt telt be a pohár, hozzá se szóltam se semmi.Reggel én voltam az, aki hozzá "bújt", de ő aztán szeretkezni akart,mondta, hogy este majd úgy várjam.Én viszont mondtam,hogy rosszul esett amit mondott tegnap este, meg is mondtam neki, hogy legalább bocsánatot kérhetne.Ezen felhúzta az orrát, azt mondta nekem kell bocsánatot kérnem-mikor én semmi olyat nem mondtam neki-ment munkába, elkezdett csapkodni, hozzá se lehetett szolni.Néha már félek tőle, azt sem tudom mikor mit mondjak neki.Minden apróságon kiakad.

Hogy oldjátok meg a vitáitokat?Már ha vannak. Én most nem tudom mitévő legyek.

2011. júl. 21. 07:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Én: Addig vitatkozok és provokálom a párom amíg addig el nem jutunk, hogy megbeszéltük a problémát. Gyakorlatilag kiveszekedem magamból.

Párom: Nem szól semmit. Csendben van. Magában tisztázza le a dolgokat.

Valaki minden esetben bocsánatot kér a másiktól. Vagy mindketten egymástól, mert vannak olyan kérdések, amikben mindenkinek igaza van.

A te esetedben én biztos nem szólnék hozzá, amíg rendesen bocsánatot nem kér. Én képtelen lennék ilyen esetben a szexre.

2011. júl. 21. 07:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mit akarsz, ez nem rendes kapcsolat igy, igy semmi értelme.

Elöször ez nem vita, hanem gyerekes megsértödés, meg kinek van igaza játék, aminek semmi értelme.

Másodszor miért türöd el, hogy a párod sértegessen, lenézöen beszéljen veled.

Harmadszor miért nem akarod kivárni, amig ö közeledik - ugyanis ezzel azt jelzed, hogy tudod, te vagy a hibás.

Negyedszer nekem meg tünik olyannak a kapcsolatotok, aminek jövöje van, föként ha (néha legalább is) félsz töle.

Az eredeti kérdésre meg: mi egyrészt NEM telefonon beszélgetünk, hanem személyesen. Ha valamiben nem értünk egyet, akkor mindenki elmondja az érveit, és vagy valaki meggyözi ezekkel a másikat és akkor el van döntve, hogy kinek van igaza, vagy nem jutunk megegyezésre, és akkor maradunk abban, hogy erröl nem egyforma a véleményünk.

Veszekedés, megsértödés nem szokás nálunk.

2011. júl. 21. 07:34
 3/8 anonim ***** válasza:

A párod iszonyatosan gyerekes és önző a leírásod alapján. Biztos vele akarod leélni az életedet?

Én nem érzeném jól magam egy olyan kapcsolatban, ahol a másik fél nem gondolkodik el azon, hogy esetleg ő is lehet hibás valamiben, vagy esetleg ha én nyitok a megbeszélésre, akkor nem nyit ugyanúgy.

Sajnálom, hogy ilyen a párod.

Mi amúgy mindig megbeszélünk mindent. Még ha nehezünkre is esik, de azért beismerjük, ha mi hibáztunk vagy csináltunk hülyeséget és elnézést kérünk a másiktól. És egyáltalán nem várjuk el, hogy a másik mindig nekünk adjon igazat.

2011. júl. 21. 07:34
 4/8 anonim ***** válasza:
dobnám, mint macskát szarni.. elkényeztetett kis hülye. ezt te nem látod, de 10 év múlva már magadat szidnád.
2011. júl. 21. 07:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Mi sem telefonon szoktuk megbeszélni a dolgokat, de épp jött haza és közbe felhivott. Köszönöm, hogy írtatok.
2011. júl. 21. 07:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én párom is állandóan megsértődik minden apróságon és persze én vagyok a szemét.Én már próbáltam mindent, de a legjobb ráhagyni és aztán lenyugszik,de én már nem kérek bocsánatot,mert tudom h. felesleges volt azon megsértődni.Egy idő múlva minden rendben lesz,de tény h. nem beszéljük meg az ilyen sértődéses dolgokat, pont azért mert elöfordulhat h. akkor is megsértődik.Nem értem miért van ez,de godnolom kiskorában elkényeztették, de ettől még lehet vki jó ember és szerethet,csak meg kell tanulni kezelni az ilyen dolgokat.
2011. júl. 21. 07:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Régebben mi is ilyenek voltunk kb. az első évben amikor betelt nálam a pohár. Akkor leültünk, nagyon szakitás szaga volt a dolgoknak. akkor ilyedtét vette a dolgoknak a párom és megváltozott, persze én is változtattam. már 4 éve vagyunk együtt, ha vitatkozunk én is kivitatkozom magamból, addig fúrom, mig a probléma megoldva. Mostanában szerencsére tudunk "felnőttek módjára" vitázni...legtöbször nevetés a vége. Nálam a legapróbb félreértés után is elmarad a szeretkezés, ha minden nincs rendben nekem nem megy. Úgyhogy a kibékülős szex nálunk nem menő:D
2011. júl. 21. 08:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok.Már most én se fogok bocsánatot kérni. Én is rá fogom hagyni..De már felhívott. De még mindig nem kért bocsánatot. Igen, lehet jó ember valaki, az enyém is az, de ezek a dühkitörései...
2011. júl. 21. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!