Hogyan tudnám sarkallni a férjemet?
10 évig dolgozott egy cégnél, de annyira övön aluli húzásaik lettek az utóbbi években, hogy betelt a pohár és el akar jönni - amit teljes mértékben meg is értek.
A gond az, hogy a hasonló pozícióknál szinte kivétel nélkül feltétel az angol nyelvtudás. Neki egyelőre nincs.
Viszont angoltanárként is dolgozom, így háznál-kéznél van neki az ingyen tanár.
Mivel egy-két héten belül kilép, a tanulás sebességén múlik, hogy mikor lesz lehetősége új állásra. A készségei is jók, ha tényleg keményen ráfeküdne, 1-2 hónap alatt meglenne a szükséges szint.
A gond az, hogy szinte minden második nap van valami, ami miatt kihúzza magát az angol alól. Későn ér haza és/vagy fáradt, nincs épp kedve, sok a meló vele...
Nem értem, mert amúgy szorgalmas, vizsgaidőszakban is napi 12-14 órákat tanul egy seggel.
Viszont a nyelvtanulás sajátossága, hogy igényli a fokozatos, egyenletes tanulást, pláne ilyen rövid határidővel.
Már neki is mondtam, hogy ha tanfolyamra járna, akkor mi lenne? Ott nem lehet elkésni, vagy kihagyogatni órákat.
Mi fenét csináljak vele, már engem is kezd zavarni, hogy ennyire jó érzéke van hozzá, csak saját magát hátráltatja a kifogásokkal?
Semmiképpen nem tenne jót, ha te tanitanád.
1. Te nem vagy annyira személytelen valaki, mint egy idegen tanár, ezért nem lenne meg ugyanaz a tekintélyed.
2. Ha egy idegen tanitja, akkor elötte nem akarja lejáratni magát azzal, hogy nem megy el a megbeszélt idöpontban, meg nem tanul - veled otthon van, és te ugyis tudod, hogy nem tudja a nyelvet.
3. Ha sokat erölteted, akkor csak összevesztek, és a munkahely elvesztés mellett a család is tönkremegy.
KEressetek egy kedvezöbb tanfolyamot, tanuljon ott és te csak akkor segits, ha megkér rá. (De ne te csináld meg a feladatait, csak tippeket adj maximum.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!