Régebben jobban nevelték a gyerekeket?
Nem nevelték jobban csak máshogy. Szerintem a mostani és a régi nevelés sem túl jó.
Érdekes azt mondják többen hogy ma kevesebb idő van a gyerekre amivel egyet is értek mégis azt veszem észre hogy ma a világ közepe a gyerek, régen meg olyan mellékes volt. Mármint fontos volt hogy legyen gyerek de magát a gyerek személyét nem rajongták annyira körül és értékesebb volt az aki felnőtt volt.
Az hogy egy gyerek hisztizik teljesen normális,tehát a hisztis gyerek nem neveletlen ezt most szögezzük le.
A hiszti foka más,valamelyik gyerek jobban valamelyik kevésbé hisztizik de minden gyerek csinálja.
A szülön mulik mit kezd vele,neki kell felismerni hogy a saját gyerekénél mi válik be.Könyvből nem lehet gyereket nevelni,báris ugy nem hogy elolvasom és mindent ugy csinálok,alkalmazni lehet dolgokat ugy hogy nézni kell a gyerek személyiségét.
Régebben a nagytatámék idejében nem volt ennyi info,a tudás anyáról lányára szállt,a legnagyobb kérdés az volt most ezért megverjem vagy nem.ma már ez enm müködik más világot elünk.
"Szerintem régen nem nevelték se jobban, se rosszabbul, csak most rengeteg inger éri a gyerekeket. Most kevesebb idő van rájuk, mert sokan hajszolják a munkát.Más munkaidő van, az emberek nem mernek szabit kivenni, és a nagymamák is dolgoznak."
Szerintem is pontosan így van!
Más a világ, rengeteg inger, stressz éri az embereket, miközben küzdenek hogy a lakáshitelt fizessék és megtartsák a munkahelyüket. Erre jönnek az iskolai pluszfeladatok - én csak lesek, hogy milyen követelmények vannak már alsó tagozatban is.
Nehéz helytállni a munkahelyen, a családban szülőként, társként.
nem hiszem hogy jobban nevelték régen, de volt egy nagyjából egységes szemlélet, ami meghatározta a dolgot. Pl. szinte mindenki vallásos volt, nagyobb szigor volt a családon belül, suliban nádpálca, stb.
Manapság meg annyiféle nézet van, hogy sokkal nagyobb a szórás mint régen. Viszont a pszichológia fejlődésével már sokkal több lehetőség van tudatosan normális embereket nevelni, de sajnos a legtöbb szülő még nem él ezzel.
Ez nagyon komplex dolog.
A gyerekneveléshez sok-sok türelem, szeretet , és ész kell.Dönteni, hogy egy adott szitu meddig mehet el? Van, hogy hagyni kell hisztizni, mert még rosszabb lesz, és van hogy közbe kell avatkozni, és nem a "nézőközönség" miatt. Nekem is sokszor az jön le, hogy anyuka nem meri a gyerekét nyilvánosan megfedni (nem ütni!, pl. rászólni), mert hogy "mit szólnak hozzá"? Aztán?? Nálunk ha picúr nem akar hazajönni a játszótérről, akkor sivítózás közepette is, de megfogjuk és kivisszük. (érdekes ez csak addig tart nála, míg kikerül a kerítésen kívülre...)
Nem tudom, a "régen" mit takar, de én most vagyok 23, Anyu 45, és ő mindig kiakad, hogy mennyit tudnak a gyerekek hisztizni. Azt mondta, hogy én egyszer vertem ki a balhét, a húgom viszont egyszer sem.
De az egyik előző válaszolóval értek egyet, régen az volt, hogy megszületett a baba, akkor ő volt az új a családban, neki kellett alkalmazkodni. Ma már a gyerek megékezik, és mindenki körbeugrálja, mint a Megváltót.
Igen, jobban. Legalábbis normális családokban nem volt az, hogy mindig, minden úgy van, ahogyan a gyerek akarja. Húsz-harminc éve azért még voltak szabályok, volt fegyelmezés. Ma, tisztelet a kivételnek, nem így van.
A mai gyerekek nagy része ennek következtében önző, akaratos, hisztériás kölyök, akiknek a s*ggük is ki van nyalva odahaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!