Lehet depressziós attól a férj, ha a felesége hirtelen nagyon meghízott?
Tavaly súyos beteg lett a kisfiunk,hónapokig bizonytalan volt,hogy rendbejön e valaha,hogy tudok e majd dolgozni még,hogy örökre kiszolgáltatott és ránk utalt lesz e.
Ma már tudom,hogy nagyon rossz módját választottam a fájdalmam és aggodalmam csillapítására,mert 20 kilót híztam egyértelműen emiatt.
A gyermekünk rendbejött,a házasságunk viszont teljesen elsivárosdodott...
Gyakran célozgat a férjem arra,hogy le kéne fogynom,amit én is tudok,mivel úgy érzem bűntet a túlsúly miatt méginkább eszem bánatomban.
Hogyan tegyem meg az első lépéseket felé?
Feladom akkor a büszkeségemet és vállalom a kudarc lehetőségét.
"Csodás, hogy a gyermeketek rendbe jött, a férjed...hát a házasságotok érdekében bocsájtsd meg neki, hogy ennyire infantilis."
Hát igen, ha egy férfinak igényei vannak (mint ahogy egy nőnek, csak más dolgokban) az azt jelenti hogy infantilis... Ez a legrosszabb hozzáállás ami csak létezik. Én hiszem hogy egy kapcsolatban (egy házasságban meg főleg) igenis törekedni kell arra hogy a másiknak tessen az ember. Különben (és nem akarom az ördögöt festeni a falra de) ne csodálkozz ha majd mást keres.
"Hát igen, ha egy férfinak igényei vannak (mint ahogy egy nőnek, csak más dolgokban) az azt jelenti hogy infantilis... Ez a legrosszabb hozzáállás ami csak létezik. Én hiszem hogy egy kapcsolatban (egy házasságban meg főleg) igenis törekedni kell arra hogy a másiknak tessen az ember. Különben (és nem akarom az ördögöt festeni a falra de) ne csodálkozz ha majd mást keres."
Ezt senki sem vitatja,nyílván nem vonzó egy elhízott,saját magával elégedetlen feleség.
Szerintem nem kell magadra venned az egesz vilag felelösseget. A gyermekeddel kapcs. teljesen erthetö es oke, de a ferjed mar nem gyerek, hanem felnött ember, az ö eleteert, problemaiert neki kene vallalni a felelösseget. Mintha nem vallana a közös dolgaitokert a felelösseget? (Gyereketek betegsege alatti helyzet.) Ezenkivül a kapcsolatotokert neki is kell tenni, nemcsak neked, az nem megoldas, h atharitja rad (mintha a fogyasra celozgatassal minden rendbe kene h jöjjön).
Ebben a helyzetben szerintem mindkettötöknek mashogy kellenne viszonyulni (Idealis esetben).
Egyreszt a ferjednek miert kene eltavolodni töled par kilo miatt? Emberek vagyunk, nem? Nem a kilokhoz ment hozza, a lelked meg ugyanaz, es ugyanaz az ember föz, kos ra, gondozza a gyermeket...stb. Oke, h jobban tetszettel neki vekonyan, es örülne, ha megint ugy lenne, de ugy is hozzaallhatna, hogyha igy marad, sem a vilagvege.
Masreszt Neked: Te is belathatnad, h elöfordul, h valaki fogy-hizik, pl. szüles alatt, szoptatas...stb. Föleg, ha egy ilyen eset, mint a tied, ezek a kilok le is adhatok, ez nem olyan nagy dolog, ne tulozd el. Persze, eröfeszites kell hozza, de masnak is mar sikerült. Vannak drasztikus szerek is, akar azzal is, de egeszseges eletmoddal is (ezt valasztanam), pl. nagyon jo a delig csak gyümölcs, zöldseg modszer is. Mellette rendszeres mozgas, akar csak mersekelt (fokozatosan egyre több). A baj csak az, hogy a Te esetedben ott a lelki sivarsag, hogy ez jobban menne, ha a ferjed is tamogat, es amig emiatt kivanod az edesseget, a kilok ezzel vissza is jöhetnek.
Szerintem menjetek el egy parterapiara, ez is segithet! Mindkettötök felfogasa megvaltozhat erröl, jobb lehet a kapcsolatotok.
Emellet a kerdes: mi a legjobb, amit tehetsz? Jobban erzed magad a börödben, ha lefogysz, csak magadert is tedd meg, es persze az is normalis, h a ferjednek teteszeni akarsz, es miert ne jöhetne minden ujra rendbe?
A minden szempontbol legjobbakat!
Voltak hosszabb időszakok az életemben amikoris napi 2x 45-50 percet edzettem,tehát tudom,hogy miképp tudom elérni a célomat,imádtam is edzeni,nagyon megnyugtatott,jól esett.
A lelki sivárság miatt sokat sírok,de nem teszem szóvá.
Ma voltunka Balatonon,de már az odaúton semmi sem tetszett neki,be sem akart jönni velünk fűrdeni,kint üldögélt és gondolkozott,indulatosan rákiabált a parkolásnál valakire,aki meg sem érdemelete,nagyon szégyeltem magamat.
Miközben mi fürödtünk elmenet az autóhoz és nagysokára jöttcsak vissza.
MOndtam neki,hogy így nem sokat ér nekem az egész ha ennyire nincs benne lelkesedés,hogy milyen szuper megyünk a Balatonra.
Azt mondta fáradt...minden nap ezt mondja,hogy ezért nem tud már velem eset beszélgetni egy kicsit,vagy eljönni velünk sétálni egyet.
HOva lett az aze meber aki örült nekem,aki tele volt lelkesedéssel,életkedvvel?
Bocsanat az elgepelesert, mos helyett kos es minden van benne, azert remelem, a lenyeg erthetö.
Közben irtad:
"Nagyon simulékony,alkalmazkodó természet voltam mindig így nemigen szoktam követelni a kedveskedést,figyelmességet,ha magától nem érzi úgy akkor... "
Ebböl is kitünik, h mar a gyereketek betegsege elött is problema volt ez, mert nem alltal ki a jogos igenyeidert, csak ezt igy elnyomtad magadban. Ugy is mondhatjuk, a betegseg csak "tü a szenakazalban", ami felszinre hozta. (De törtenhetett volna mas is, ami felszinre hozza az "alap"-okot.)
Szerintem fontos az adok-kapok egyensulya, jogod van szeretetet kapni, ahogy adsz is.
Nem mindenki jön olyan csaladbol, van, akinek meg kell tanulni ugy viselkedni, kommunikalni, hogy megfelelö viselkedest, udvariassagot...stb erjen el vele masoknal.
Tehat parterapia szerintem.
23.08
Lehet, hogy ő meg ezt gondolja: hová lett az a nő, aki csinos volt, sportos, szép, vonzó? Lehet tagadni, de a külső van olyan fontos, mint a belső tulajdonságok. Egyik a másik nélkül mit sem ér.
Úgyhogy szerintem ne azon keseregj, hogy mi volt, hanem hozd ki a legtöbbet magadtól! Kezdj el futni, tornázni, diétázni. A férjednek ne szólj semmit, hadd vegye észre magától a változást. Már az is tetszeni fog neki, hogy újra adsz magadra - meglátod, újra elkezd majd küzdeni érted!
Nem inkabb Te vagy depresszios? (Vagy hasonlo uton.)
A ferjed szerintem csak nem jol kezel egy helyzetet, mert nem eppen megoldasra hajlonak tünik, valoszinü a beszelökeje sem valami, es mint irtam, a felelössegvallalassal nem is tudom, hogy all...
Mindenhogy megbeszelni kellene, ha ennyire ilyen a ferjed, akkor keszülj fel elöre, hogy röviden es tömören a lenyeggel kezded: szeretned ha rendbejönne a kapcsolatotok, erröl akarsz beszelni, kerdezd meg, mikor lesz neki jo. Majd mindketten elmondjatok, miben latjatok, h eddig jutottatok, es miben latjatok a valtozast. A MASIK es sajat MAGATOK is, miben kene h valtozzon ehhez. Es szepen közelednek majd az allapontok. Ha nem megy, külsö segitseg a parterapia.
Balaton meg ilyeneket egyelöre hagyd szerintem, ki lehet birni egy nyarat vizpart nelkül. Nem miatta, hanem magad miatt, hogy ne erezd magad kenyelmetlenül ilyen szituk miatt. A lelkesedes meg (barmihez) belülröl jön, ha nem jön, nem lehet eröltetni.
Viszont elmehettek akar futni is együtt...
23.08
"Gyakran célozgat a férjem arra,hogy le kéne fogynom,amit én is tudok,mivel úgy érzem bűntet a túlsúly miatt méginkább eszem bánatomban."
Ha sikerül eljutni a megbeszelesig, reszedröl kerheted, h a celozgatasokat, megjegyzeseket hagyja el. Öszinten elmondva, h ez teged hatraltat, mert igy banatodban eszel, fontos lenne a lelki tamogatasa. Szeretned erezni, h akkor is elfogad, ha nem leszel teljesen manöken, hanem eleg, ha törekszel megfelelni es majd valamikor elered azt a sulyt....stb. Több öszinteseg, tapintat, es HA talalt a felelössegvallalasrol irt feltevesem, akkor többet vallalni a közös feladataitokbol, mert a közös dolgok felesben. (Leegyszerüsitve: Amig az egyik "dolgozik", a masik nem tevet nez, hanem együtt dolgoztok, mig befejezödik.)
(Tehat itt nem csak egyszerüen a tulsulyrol van szo.)
Jo ejt, idealis testsulyt kivanok! :)
23.08
A közös felelősségvállalásról annyit,hogy gyakorlatilag énrám hárul az egész háztartás,a gyermekkel kapcsolatos dolgok,orvosi kontrollok intézése,állandó készenlét ha baj van akkor orvoshoz menni azonnal(szerencsére újabban előfordult,hogy csak vaklárma),hivatalos ügyek intézése,emellett dolgozom.
Ő pedig ha hazaér,mindig fáradt,mindig mindenhez.
Gyakran a munkája után nem is igyekszik haza és ilyenkor haza sem szól,hogy ne várjuk,mert órákkal később jön csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!