Mit gondolsz az azonos neműek házasságáról és gyerekvállalásáról?
Én személy szerint egyiket sem támogatom. A házasság egy szent kötelék férfi és nő között. Tőlem éljenek együtt, akár még a bejegyzett élettársi kapcsolatot is engedném, de a házasságot nem.
A másik dolog meg hogy egy gyereknek egy anyára és egy apára van szüksége, nem pedig két anyára vagy két apára. Szerintem ez teljesen összezavarna egy gyereket, főleg amikor látná, hogy minden más gyereknek van egy apja és egy anyja. Arról nem is beszélve, ha pl. iskolában elkezdenék emiatt piszkál, csúfolni.
ma 16:50
Neked fogalmad nincs a hazai örökbefogadási rendszerről! Nem azért vannak tele az intézetek gyerekekkel, mert a nagyobbak nem kellenek senkinek, hanem, mert a vér szerinti szülei nem mondanak le róla!!! Inkább elnézik, hogy ott nő fel a gyerekük, minthogy egy szerető pár hazavigye.
Jó, oké, többet nem fogok magyarázni, mert aki nem akarja az nem is fogja megérteni amit akarok mondani.
Azt kell felfognod, hogy az hogy te egyedül mit gondolsz, hogy normálisnak tartod e ezt a homo-s dolgot és hogy te személy szerint nem akarsz gyereket az a TÖBBSÉG szempontjából teljesen tökkúrvamindegy. Mert nem te vagy többségben. És azt ha megnézed, a természetben, minden a szaporodás szolgálatában áll. Azért eszel hogy élj és azért élsz hogy szaporodj. Azért írtam példának az állatokat, mert nekik nincsenek elveik, nincsenek olyan szociális korlátaik mint az embereknek (vannak, de nem olyanok) nem gondolkoznak olyanokon, hogy kellene e melegházasság, szóval elismerheti mindenki hogy van különbség. És fajok szintén mi vagyunk egy faj, ők meg sokmillió faj, tehát amit ők csinálnak, az inkább az "élet értelme" mint amit mi csinálunk.
Ha ott véletlenül (pl a kutyáknál előfordul két fiú kutyánál valami párzásféle) az csak a hatalmas szexuális késztetésnek köszönhető, ezért az emberi homokosok szempontjából ez és a hasonló bakik elhanyagolható jelentég mert más a drive. Ezeken kívül meg elő sem fordul. De mint tudjuk néha lehet az egy plüssmackó, a lábunk vagy egy macska. Elhanyagolható jelenség ez ott.
20:12!
16:50-es válaszoló vagyok. Tény, hogy nem vagyok jártas a hazai örökbefogadásokban, az általam leírtak az azonos neműek általi örökbefogadások elméleti megközelítésésre vonatkoztak, vagyis arra, hogy adott esetben (szerintem) mi szolgálná jobban egy állami gondozott érdekét. Biztos vagyok benne, hogy az adoptáció is ugyanolyan bürokratikus hazánkban, mint bármely más hivatalos ügy. Ha rajtam múlna, jogilag lehetővé tenném a kiskorú eltartására és gondozására alkalmatlan személyek szülői jogainak felfüggesztését. De ez nem az én kompetenciám, és szerintem a kérdés sem ennek gyakorlati megvalósítására vonatkozott.
20:42
Kutyák? Meg még rengeteg állatfaj.
Nem egészen értem, hogy "mi vagyunk egy faj, ők meg sokmillió faj".
Egy vagyunk, a sok millió állatfajból.
Az pedig, hogy társadalmilag mi normális.... Hát ez az! A többség kitalált valamit, többségük nem is a saját akaratából, hanem mások nyomására. Ezt sem azért nem fogadják el, mert nem normális, hanem mert meg kell felelni másoknak, akik szerint nem normális. Mert igazából normális, csak most épp nem.
"Az meg hogy "elveszik" a homoszexuálisok a heteroszexuális párok elől az örökbefogadható gyerekeket, csak azért nevetséges, mert nézzük már meg, hogy hány gyerek van állami gondozásban! Jah bocs, csak a kisbabák kellenek, a kicsit nagyobb gyerekek meg nem."
...én erre reagáltam. Amit itt írtál, nem igaz.
(Bocs az OFF-ért, a kérdésre korábban válaszoltam.)
Mind a kettőt teljes mértékben támogatom.
Mit szólnátok, ha valaki kijelentené, hogy mostantól a cigányok nem házasodhatnak és nem vállalhatnak gyereket? Vagy a kék szeműek. Vagy (mert sokaknak meggyőződése, hogy ez betegség) a rákosok vagy a cukorbetegek. Pedig a melegek ilyen fajta megkülönböztetése pontosan ugyan úgy negatív diszkrimináció, mint ez lenne. Adott két ember, szeretik egymást, ezért összeházasodnak. Józsi és Julcsa szerelme miért különb, mint Ödöné és Ubulé? Miért érdemelnek ők más bánásmódot? Csak azért, mert valamilyennek születtek? Mert ha én kiírom pl az éttermem ajtajára, hogy négereknek tilos a bemenet, akkor meghurcolnak, akkor az állam milyen alapon "írja ki" a házasságkötő terem ajtajára, hogy homoszexuálisoknak tilos?
A házasság szentségéről pedig annyit, hogy igen, az, az egyházi, de hogy is lenne szent egy polgári szertartás? Ráadásul ha annyira rohadtul szent kötelék, akkor tiltsuk be a válásokat, mert az megtöri a házasság szentségét. És honnan tudjuk, hogy egy meleg vagy leszbikus házaspár nem élne példamutatóan? Nyilván a homoszexuálisok is veszekednek, ők is válnának, köztük is vannak alkoholisták, agresszívek, elmebetegek, sorozatgyilkosok, stb, pont, mint a heterók között.
A gyereknevelésről is ugyanígy vélekedem, miért lenne egy hetero szülő jobb, mint egy homoszexuális? A homoszexuálisok is lehetnek szerető, odaadó szülők és a heterók is élhetnek olyan életet, hogy gyereket még a közelükbe sem engednék. És ahogy már más rávilágított, attól senki nem lesz meleg, hogy meleg szülők nevelik fel, pontosan ugyanolyan esélyei vannak, mint heteró szülők gyerekeinek. És nekem személy szerint semmi bajom nem lenne azzal, hogy a gyerekemnek meg kell magyaráznom, hogy petikének miért van két anyukája. Ez ma már az élet része, a világ változik, ehhez hozzá kéne szoknunk.
Mit szólnátok, ha valaki kijelentené, hogy mostantól a cigányok nem házasodhatnak és nem vállalhatnak gyereket?
Ez támogatnám! Pontosabban a második felét.
Jó, légyszi, akkor hozz nekem még példákat az állatvilágból ilyesmire. Olyan szexuális kapcsolatokra ahol a partnerek azonos neműek és esély sincs gyermekáldásra. Már eleve a populáció definíciója az hogy azonos fajú egyedek, azonos helyen tényleges szaporodási közösségekben élnek (és lehet kihagytam még belőle vmit) Ha van is valahol elvétve más az indíttatása mint az embereknél a homok. Pl van hogy így "alázzák le" egymást az állatok. Stb.
A mi egy faj ők kismillió faj arra írtam, hogy belekötöttél hogy a szaporodás lenne az elsődleges szempont. Ők előbb voltak, ők sokkal többfélék, ők nem gondolkodnak az élet értelmén, így amit ők csinálnak, mind kivétel nélkül eszik iszik valahogy mozog, megpróbálja elkerülni hogy elpusztuljon és szaporodik, csak az erre kialakított stratégia változik. Ezek ilyen alapszabályok, amik érvényesek az egyszerűbbre, de az egyszerűbből kialakult bonyolultabbra is vonatkozniuk kell, és vonatkozik is. Mivel te vagy kisebbségben, aki nem akar gyereket. Hát pont arról szól a kérdés! Még azok is akarnak gyereket akiknek "nem lehetne".
A másik meg, hogy kinek mit tiltanak meg, hogy a cigányoknak lehetne e gyerekük, ez is előfordulhat, mint ahogy bármi is előfordulhat, pusztán vezetés és törvények, adott korban levő normák kérdése. Mint ahogy nekünk elképzelhetetlen hogy nem vehetjük fel a pink forrónadrágunk mert tetőtől talpig fekete lepedőbe kell mászkálni és csak a szemünk látszódhat, és ha ránézünk egy pasira megköveznek. Vagy ha valaki ismerte a gyógynövényeket egy kicsit már ment a máglyára. Előfordulhat. De, míg a homokosok szembemennek a természet törvényével (épp ezért nehéz nekik gyereket csinálni) a cigányokat vagy a zsidőkat vagy a vöröseket, barnákat csak hasraütésre lehetne kiválasztani, hogy na most akkor ti már nem tehettek meg ezt vagy azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!