Mit gondolsz az azonos neműek házasságáról és gyerekvállalásáról?
Én személy szerint egyiket sem támogatom. A házasság egy szent kötelék férfi és nő között. Tőlem éljenek együtt, akár még a bejegyzett élettársi kapcsolatot is engedném, de a házasságot nem.
A másik dolog meg hogy egy gyereknek egy anyára és egy apára van szüksége, nem pedig két anyára vagy két apára. Szerintem ez teljesen összezavarna egy gyereket, főleg amikor látná, hogy minden más gyereknek van egy apja és egy anyja. Arról nem is beszélve, ha pl. iskolában elkezdenék emiatt piszkál, csúfolni.
Házasságról a következő a véleményem:
http://www.youtube.com/watch?v=TkUkwVmTlmk
Örökbefogadásról már leírtam a véleményem egy másik kérdéshez, ezt idézem:
„Én az örökbefogadást is támogatnám. Gondoljunk bele, hogy ma bárki vállalhat gyereket függetlenül az anyagi helyzetétől, intelligenciájától, műveltségétől, erkölcsösségétől stb. (ennek is megvan a következménye, de az egy másik téma). Most ha alaposan, minden szempontból megvizsgálják az örökbefogadó szülőket (függetlenül attól hogy akár azonos neműek), nem hiszem, hogy a gyerek rosszabb helyzetbe kerülne, mint ha mondjuk alkoholista szülei lennének, és akkor az állami nevelőintézetekről már ne is beszéljünk.”
24/F (meleg)
Én ezt nem értem. Ha a gyerek meleg lesz attól, hogy melegek nevelik, akkor miért nem heteroszexuális minden olyan ember, akit heteroszexuális emberek neveltek? Lennének akkor melegek, ha ez ilyen egyszerűen működne?
Szerintem meg semmivel nem rosszabb ha valakit két nő vagy két férfi nevel, mintha lenne anya, anya új barátja, anya új barátjának a gyerekei, apa, az új barátnője, annak a gyerekei, anya és a barátja közös gyerekei, apa és a barátnője közös gyerekei... Az meg hogy "elveszik" a homoszexuálisok a heteroszexuális párok elől az örökbefogadható gyerekeket, csak azért nevetséges, mert nézzük már meg, hogy hány gyerek van állami gondozásban! Jah bocs, csak a kisbabák kellenek, a kicsit nagyobb gyerekek meg nem.
És vajon melyik jobb egy gyereknek, ha van két rendes szülője, akik veszekednek, vagy az, ha a két "apja" női ruhába öltözve riszálja magát a melegfelvonuláson?
A házasságról alkotot véleményem pedig továbbra is tartom. Az hogy rengeteg a válás, már teljesen más kérdés, szóval nincs értelme ezzel példálozni.
Szerintem ez tök bonyolult dolog. Először is, ugye akármennyire is "elfogadottak" a melegek, mindig kitalálnak valamit hogy még ezt még azt is akarják, mindent meg minden +1-et is aztán meg minden +2-t akarnak és sosincs vége. Viszont folyamatosan szó van róluk, egy ilyen kis társadalom ellen küzdő elnyomott kis csoportnak érezhetik magukat akik csak egyenjogúságot akarnak. Ez tökre megdobja a csoportösszetartást, sokakban a gyenge szimpátiát vált ki, másokban utálatot.
Szerintem sokkal kevesebb a valódi meleg, mint az aki csak feltűnési viszketegség, egyéb problémái miatt (anyám nem figyel rám, engem nem szeret senki stb) akar csatlakozni valamilyen csoporthoz, és ez ilyen szemmel lehet szimpi - vagy divatos, mert különleges, mert küzdenek és mert sokan nem szeretik őket, viszont ahhoz elegen vannak, hogy legyen valami szavuk és feltűnést csináljanak.
Szóval elvileg ha megkapnák amit akarnak, akkor lehet eltűnne ez a sejtelmes "romantikus" hangulata a dolognak, és nem lenne már annyira különleges ez a dolog, nem lenne se a benne lévőknek, se a külsősöknek érdekes többé, szerintem jelentősen megcsappanna a számuk.
Szerintem sem kellene engedni nekik a házasságot, de ez csak tovább nyújtja a huzavonát. Biztos vagyok benne hogy ilyen olyan jogi úton egy egy kivétellel meg lehet oldani hogy hasonló helyzetbe kerüljenek (vagyonmegosztás stb) mint a házasok. Egyes jogi kérdésekben nem tudják ezt megoldani de a hetero párok sem, mivel M.o alapvetően úgy törvénykezik hogy alapnak veszi a házasságot. Pl hiába vagy valakinek az élettársa 15 éve, ha a párod kómában van, elöször megkérdezik az egyenesági rokonokat, ha nincs akkor testvér stb aztán örökbe fogadott nem tudom mik és a végén az élettársat, de ha a felesége, férje vagy, akár 5 perce is, akkor már téged kérdeznek meg elsőnek.
Gyerekük meg lehet melegeknek is, csak rafináltabb kivitelezni. Kettőjüknek egymással sehogy sem lehet utóduk, keresnek donort, vagy egy bevállalós barátnőt, gondolom meg lehet oldani, ezt nem lehet korlátozni. Aki elég leleményes az megtalálja a módját hogy szaporodjon. Az meg hogy hogy papírozzák ezt le az más kérdés.
16:50
Nagyon tetszik ez a videó! =)
"És vajon melyik jobb egy gyereknek, ha van két rendes szülője, akik veszekednek, vagy az, ha a két "apja" női ruhába öltözve riszálja magát a melegfelvonuláson?"
Na látod, itt is látszik az előítéletességed és a tudatlanságod.
1.) Akik női ruhába öltöznek, transzvesztitáknak nevezzük, ami nem azonos kategória a melegekkel. A legtöbb meleg különösen ügyel arra, hogy minél féfriasabb, sportosabb legyen.
2.) A melegeknek csak elenyésző része (kb. 0,1%-a) vesz részt a melegfelvonuláson. A legtöbben teljesen normális életet élnek, mindenféle feltűnősködés nélkül. Sokan (köztük én is) az egész felvonolást ellenzik.
3.) Az idei melegfelvonulásról megnéztem az interneten néhány videót, egy kezemen meg tudnám mutatni, hány erkölcstelenül öltözött felvonulót láttam. Az ellentüntetők közül a "mocskos b...k, a pokolra kerültök" és ehhez hasonló frázisokat bekiabáló nagymamától és az izomagyú nagymagyaroktól biztosan többet, és jobb dolgokat tanulna egy gyerek.
24/F
Amúgy sosem értettem, hogy a nagy homofóbok mégis miért foglalkoznak ennyit a melegekkel? Attól, hogy utáljátok őket még voltak/vannak/lesznek. Megéri utálkozni bele a semmibe? Vagy ennyire unatkoztok?
Én nem vagyok egyik tábor mellett kampányoló sem. Nem érdekel mások nemi és családi élete, de lehet ,hogy ezzel egyedül vagyok. Talán valami hobbi kéne nektek ami leköt.
21/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!