Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adjatok tanácsot! Veszekedünk...

Adjatok tanácsot! Veszekedünk a semmiségen!?

Figyelt kérdés

Négy éve vagyunk együtt a párommal, az esküvőt tervezgetjük már régtől. 3 évig minden a legnagyobb rendben ment, nagy szerelem és szeretet, hatalmas ragaszkodás, mostanra viszont minden semmin megharagszunk, összeveszünk, és nem látom azt a nagy odaadást sem. Azt elfogadom, ha a szerelem szeretetté alakul, de az utóbbi időben mintha az is csak kis mértékben képviseltetné magát, és mintha elhidegültünk volna... Próbálkoztunk szünettel, de nem ment. Egy napig voltunk külön, de annál tovább nem bírtuk. Pár napig minden rendben volt, aztán megint előjöttek a semmin való veszekedések.

Nem tudom mit lehet tenni ilyen helyzetben. Meg szeretném menteni a kapcsolatot, mert nagyon szeretem, csak nem tudom mit kell ilyen helyzetben lépni...

2011. júl. 16. 22:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Na, ez valóban semmiség. Viszont én is duzzogós vagyok néha, ráadásul én is meg tudok sértődni a semmiségeken is alkalmanként. Most épp ezen "dolgozok":) Próbálok odafigyelni, hogy duzzogás helyett, aminek ugye csak úgyis vita a vége, inkább poénosan reagájak mondjuk egy ilyen helyzetre. Megpróbálnék viccesen, de úgy reagálni, hogy értse, hogy nem tetszik ez a "ez lesz, mert ehhez van kedvem" stílus.
2011. júl. 16. 23:39
 12/20 anonim ***** válasza:
...Ebből értene, hogy máshogy kellett volna fogalmaznia, de nincs vita mégsem. Csak esetleg poénkodtok egyet, még az is lehet:)
2011. júl. 16. 23:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Azért szerintem a pasik a poént egyszerűen poénnak veszik, nem többnek.
2011. júl. 17. 00:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Tudom hogy felesleges volt, és utólag nagyon butaság! Igen, gyakran kimegyünk így hétvége esténként, valószínű ezért volt neki olyan egyértelmű, én meg kissé fáradt állapotomban elvártam volna, hogy rákérdezzen...
2011. júl. 17. 00:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Nos, igen, az elvárások amik tökéletesen tönkre tudnak tenni egy kapcsolatot.
2011. júl. 17. 00:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Nálunk működik amit írtam. Épp előtte nem sokkal majdnem belefutottam egy sértődésnek induló, vitába torkolló dologba.

Ehelyett, inkább csak közöltem a férjemmel, hogy milyen aranyos volt az előbb mikor aludt. Majd rögtön hozzá tettem nevetve, hogy -akkor legalább nem kötözködtél-Erre nevettünk mindketten, értette, nem kötözködött tovább. Mennyivel jobb így, mint hogy éjszakára jól össze vesztünk volna.

2011. júl. 17. 00:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Tényleg nem a világvége, amit leírtál :) és nekem ebből úgy tűnik, megvan még az a szerelem.

Minden kapcsolatban vannak ilyen apróságok, na meg olyan időszakok, amikor minden összejön és mindketten egyszerre vagytok fáradtak ahhoz, hogy energiát fektessetek a másik felrázásába. Plusz kánikula, frontok... :)

A lényeg, hogy jóhiszeműen, empatikusan viszonyuljatok egymáshoz és ne kezdj összeesküvés-elméleteket gyártani, hanem mindig gondolj a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldásra.

Legjobb gyógyír, ha kizökkentek kicsit a napi rutinból és csináltok valami pihentető-feltöltő közös programot. Kicsit randizzatok újra :)

2011. júl. 19. 10:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Igen, a pasik nem gondolatolvasók. Ha valami nem tetszik EGYENESEN meg kell mondani. Anyám is olyan mint te. sokszor elkezd duzzogni, aztán nem mondja meg mi baja van. roppant idegesítő tud lenni. Apám meg sokszor tényleg okot is ad arra hogy duzzogjon, de nem mondja meg neki, csak nekem panaszkodik. ha mondom neki, hogy mondja meg apámnak, na az már nem megy. Nem értem én ezt. én sose voltam ilyen.

Tanuld meg, mert úgy látom te generálod a veszekedéseket. Ha bajod van, mondd meg. És ne vedd rossz néven amit a pasid csinál. Nyilván nem bántásnak vagy figyelmetlenségnek szánja. Miért kell mindjárt a rosszat feltételezni? gondolkodjál már!!!!! Egyébként nyilván előfordul hogy tényleg bántó amit tesz, de azt is mondd meg egyenesen !

Mellesleg komolyan mondom, hogy ok, hogy nagy a szerelem, de hidd el, az életben jönnek még változások, és pont egy ilyen hiszti közben, a pasid szemet vethet egy másik nőre, aki nem ilyen. úgyhogy nem ártana elgondolkozni hogy meddig érdemes ezt játszani.

32/N

2011. júl. 19. 10:21
 19/20 anonim válasza:
én féléve vagyok együtt a barátommal és elsö 2 hónap menyország volt utánna elkeztünk veszekedni a semmin szinte mindig..mi is megpróbáltuk a szünetet mi 2 napig birtuk:) de rájöttünk hogy lazábban kell venni a kapcsolatot és akkpr nem veszekszünk hülyeségen.ugyértem legyetek egymással kicsit elnézöbbek:) és ha veszekednél valamin vegyél egy levegöt és mondd neki röhögve hogy "te majom"♥ és hidd el nem lesz annyi veszekedés ha igen mondd meg neki hogy legyen ö is elnézö:) nekünk bevált:) és boldogan élünk szerelemben és békességben:)
2011. júl. 19. 11:30
 20/20 anonim ***** válasza:

A szerelmesek többsége boldog attól a tudattól, hogy a választottja, egyéb közös (jó) tulajdonságon kívül, egy csomó dologról hasonlóan gondolkodik. Ez viszont NEM egyenlő a gondolatolvasás képességével, amihez viszonylag kevesen értenek.

Kedves Kérdező! A felhozott példád elég tipikus arra, hogy lehet "sok hűhót" csapni a nagy semmiért. Ha hasonló ügyekből vannak konfliktusaitok, akkor a fő probléma valószínűleg az; mindketten elvárjátok egymástól, hogy kitaláljátok, mire gondol a másik.

A párodnak volt kedve sörözni, neked viszont nem volt kedved fagyizni. Ezt normális ember úgy közli, hogy " Jó ötlet, de én már fáradt vagyok. Ha van kedved, menj, igyál meg egy sört, én inkább pihennék." Slussz. Ez egyértelmű, nem bántó, nincs min megsértődni, nincs min vitatkozni. Ráadásul mindenki azt teheti amit akar: a párod mehet sörözni egyedül is, ha van kedve, te pedig pihenhetsz.

2011. júl. 19. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!