Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kényszerítheti-e a kiskorú...

Kényszerítheti-e a kiskorú lányát egy szülő abortuszra?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 19:21
1 2 3 4 5
 21/45 anonim válasza:
63%

"Ha a szülőnek nem tetszik, kitagadhatja..."

Olyan nincs, hogy akkor kitagadja, úgy tudom kb. 20 év alatt gyerektartási kötelezettsége van a szülőknek, tehát nem rakhatja ki az autópályára a kisgyerekével..

2011. júl. 16. 19:45
 22/45 anonim ***** válasza:
74%

19:38

Tényleg, szegény csodás lelkivilágát, és értékrendjét biztos eltorzítja egy abortusz...

Ha már tizenakárhány éves korában bekapta a legyet...

2011. júl. 16. 19:46
 23/45 anonim ***** válasza:
87%
Bármikor lemondhat róla. Nincs tartási kötelezettsége.
2011. júl. 16. 19:47
 24/45 anonim ***** válasza:
70%
szerintem nem kényszerítheti, de ha a kiscsaj fél az abortusztól simán a 12. hét után áll elő a terhességgel. Ha annyira peches volt, hogy bekapta a legyet, akkor valszeg azt sem veszi észre időben, hogy terhes. Haza meg csak akkor viheti a kórházból, ha a nagymama vállalja, hogy felneveli az unokát.
2011. júl. 16. 19:49
 25/45 anonim ***** válasza:
79%
Mi értelme egy kiskorúnak szülni? Az első dolog, hogy nem fog többet tanulni. Nem lesz munkája, tehát nem lesz pénze. Mit tudna ő nyújtani egy gyereknek, amikor a saját élete is szar? A szeretet ebben a helyzetben nagyon kevés, nem kapsz érte pénzt. Pénz nélkül nem lehet élni, de éhezni igen. Nem lesz mindig a lány mellett valaki, de élni akkor is kell valamiből. Ha valakinek nincs végzettsége, akkor baszhatja az életét a mai világban.
 26/45 anonim ***** válasza:
68%
Be nem töltött 18. életév esetén az abortuszt a 18. hétig végzik el.
 27/45 anonim ***** válasza:
57%

Bocs az elmúlt 2 órában kicsit megszaporodott a "mit csinálnál, ha a 15 éves...fiatalkorú...stb lányod bejelentené, h terhes"

Valamint az előzőre javarészt abortuszpárti válaszok érkeztek, lehetne UA. a kérdező...

2011. júl. 16. 19:50
 28/45 anonim válasza:
100%

Én végzős orvostanhallgató vagyok és tavaly voltam tanúja egy pontosan ugyanilyen esetnek egyik gyakorlatom során. A lány 16 éves volt, 10 hetes terhes, az édesanyjával jöttek a nőgyógyászhoz abortuszra. Mikor a lány másodjára jött vissza konzultációra a következő történt: A doktor úr nagyban magyarázta a műtét menetét, mikor a kislány könnyekben tört ki és közölte, hogy ő "nem akarja elvetetni a kicsikéjét". Több se kellett az anyának, akkora pofont lekevert neki, hogy csak úgy csattant, viszont az orvos közölte, hogy esze ágában sincs valakin akarata ellenére elvégezni a beavatkozást.

Hogy utána végül mi történt, azt már nem tudom, de gondoltam leírom nektek, hogy ilyen bizony van.

2011. júl. 16. 20:07
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

14 év alatt a gyerek cselekvőképtelen, jogilag a szülei döntenek az abortuszról, de ha a doki nem fogja lefogni, hogy megcsinálhassa a műtétet

14 -18 év között a fiatalkorú dönt, nem a szülők döntik el, hogy lesz-e abortusz vagy sem...viszont, ha úgy dönt, hogy elveteti, akkor a műtéthez KELL a szülői beleegyezés

2011. júl. 16. 20:07
 30/45 anonim ***** válasza:
24%
20:07 a dokinak akkor kellett volna hívni a gyermekvédelmiseket és a rendőröket
2011. júl. 16. 20:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!