Kényszerítheti-e a kiskorú lányát egy szülő abortuszra?
"Ha a szülőnek nem tetszik, kitagadhatja..."
Olyan nincs, hogy akkor kitagadja, úgy tudom kb. 20 év alatt gyerektartási kötelezettsége van a szülőknek, tehát nem rakhatja ki az autópályára a kisgyerekével..
19:38
Tényleg, szegény csodás lelkivilágát, és értékrendjét biztos eltorzítja egy abortusz...
Ha már tizenakárhány éves korában bekapta a legyet...
Bocs az elmúlt 2 órában kicsit megszaporodott a "mit csinálnál, ha a 15 éves...fiatalkorú...stb lányod bejelentené, h terhes"
Valamint az előzőre javarészt abortuszpárti válaszok érkeztek, lehetne UA. a kérdező...
Én végzős orvostanhallgató vagyok és tavaly voltam tanúja egy pontosan ugyanilyen esetnek egyik gyakorlatom során. A lány 16 éves volt, 10 hetes terhes, az édesanyjával jöttek a nőgyógyászhoz abortuszra. Mikor a lány másodjára jött vissza konzultációra a következő történt: A doktor úr nagyban magyarázta a műtét menetét, mikor a kislány könnyekben tört ki és közölte, hogy ő "nem akarja elvetetni a kicsikéjét". Több se kellett az anyának, akkora pofont lekevert neki, hogy csak úgy csattant, viszont az orvos közölte, hogy esze ágában sincs valakin akarata ellenére elvégezni a beavatkozást.
Hogy utána végül mi történt, azt már nem tudom, de gondoltam leírom nektek, hogy ilyen bizony van.
14 év alatt a gyerek cselekvőképtelen, jogilag a szülei döntenek az abortuszról, de ha a doki nem fogja lefogni, hogy megcsinálhassa a műtétet
14 -18 év között a fiatalkorú dönt, nem a szülők döntik el, hogy lesz-e abortusz vagy sem...viszont, ha úgy dönt, hogy elveteti, akkor a műtéthez KELL a szülői beleegyezés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!