Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kényszerítheti-e a kiskorú...

Kényszerítheti-e a kiskorú lányát egy szülő abortuszra?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 19:21
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
74%

14 év alatti: kiskorú.

14-18 éves kor között: fiatalkorú.

Jogilag nem kényszerítheti rá a szülő. De minden más eszköz az ő kezében van.

2011. júl. 16. 19:31
 12/45 anonim ***** válasza:
76%
Gyereknek játékbaba való, nem csecsemő...
2011. júl. 16. 19:31
 13/45 anonim ***** válasza:
79%
Kiskorú az a személy, aki a 18. életévét még nem töltötte be, kivéve, ha 16 és 18 éves kora között házasságot kötött, mert ekkor a házasság megkötésével a nagykorúság bekövetkezik. Korlátozottan cselekvőképes az a kiskorú, aki elmúlt 14 éves, és nem cselekvőképtelen.
2011. júl. 16. 19:33
 14/45 A kérdező kommentje:
Igazatok van, pontatlanul fogalmaztam: úgy értettem, hogy a lány NEM NAGYKORÚ.
2011. júl. 16. 19:35
 15/45 anonim ***** válasza:
55%

Te a 15 éves terhes csaj vagy?

Meg akarod tartani??

Felnevelni ki fogja?

Milyen pénzből?

Válaszolhatsz nyugodtan...érdekelne.

2011. júl. 16. 19:36
 16/45 anonim ***** válasza:
48%

Kényszeríteni egy nőt arra hogy elvetesse a gyerekét akárhány éves is undorító dolog!Ne mond azt hogy jót akarsz neki!Mert lelkileg összetörhet,és bizony előfordul hogy nem lehet többet gyereke,és akkor jogosan fog gyűlölni a saját lányod!Inkább támogasd vagy ha nem tudod beszéld rá örökbe adásra vagy engedd el egy anya otthonba!

Amúgy 14éves koráig a gondviselőnek bejegyzett szülő vagy illető dönt.14-18éves korig szülői bele egyezést kell vinni.

2011. júl. 16. 19:38
 17/45 anonim ***** válasza:
78%
Így a faxa... kihordani a terhességet, megszülni, aztán soha többé nem látni.
2011. júl. 16. 19:38
 18/45 A kérdező kommentje:

Nem én 20 éves lány vagyok:) Csak érdekeltek a válaszok. Múltkor egy ismerősömmel vitatkoztunk ezen. Egyébként hol írtam én, hogy a lány 15? Az a lényeg, hogy még nem töltötte be a 18-at.

Én egyébként úgy gondolom, ahogy páran írták: kényszeríteni nem lehet hogy elvetesse. Ha a szülőnek nem tetszik, kitagadhatja...

2011. júl. 16. 19:39
 19/45 anonim ***** válasza:
79%
A lány hiába akarja megtartani, ha a lány szülei nem vállalják, hogy felnevelik, tehát abortusz lesz a vége. Ha meg nem kell a lánynak a gyerek, akkor meg csak engedi a lány anyja elvetetni. Mindenképpen abortusz a vége, ha a szülő azt akarja, de a lány véleménye semmit nem jelent, hisz egyedül meg nem vállalja. Van itt olyan anyuka, aki kényszeríteni, hogy megtartsa? Van itt olyan anyuka aki a gyerekének gyereket enged szülni? Ha a szülő engedékeny, akkor azt csinál a lány, amit akar, de szerencsére ez nem így működik.
2011. júl. 16. 19:39
 20/45 anonim ***** válasza:
86%
először is nem az anyuka hanem a tanácsadó akarja majd lebeszélni a lányt a szülésről, mivel még fiatalkorú és jövedelme semmi.
2011. júl. 16. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!