Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülés után megmaradtak a...

Szülés után megmaradtak a régi barátaid, vagy önhibádon kívül eltávolodtak tőled néhányan?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert az én legjobb barátnőm sajnos már nem igazán érdeklődik irántam amióta szültem. Más is volt így ezzel?
2011. júl. 13. 14:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem már a terhességem alatt voltak ilyen barátnőim,hívtam smseztem emaileztem semmi válasz, 3-4 ilyen van,mikor megszületett a fiam írtam nekik gratuláltak,de utána hiába kerestem megint őket. Tudom egyrésze irigy mert neki nem sikerült még eddig eljutni pedig,gyerek az álma.Tudni kell,hogy nem beszélek folyton a gyerekről 1000 más témám van csak akkor említem ha kérdeznek róla de akkor sem órákon keresztül mesélek,max fél órában megbeszéljük ha valóban érdekli,ha csak udvariasan kérdezi 3 mondat,és folytatjuk mással a beszélgetést,nem szűköltem le ugyanúgy érdekel, a vásárolgatás,hogy ki kiért van oda,a mozizás,barátnős napok,sőt majd pár hónap múlva majd egyszer-egyszer elmegyek velük csajos buliba 2-3 órára.Kerestem őket,próbálom tartani a kapcsolatot,de hát nem mindegyik szeretne most már a társaságomban lenni,ez van,Szerencsére maradtak sokan akik nem pártoltak el mellőle.De mindkét félen múlik a dolog!
2011. júl. 13. 16:10
 22/25 A kérdező kommentje:
16:10-esnek: mi hasonlóan gondolkodhatunk. Sajnálom, hogy te is így jártál néhány barátnőddel. Nekem amúgy sincs túl sok barátnőm, nem vagyok az a nagyon könnyen ismerkedős típus. Persze mindkét félen múlik a dolog, de itt úgy érzem hogy rajtam nem múlik. Ahogy te is írtad, ha kérdez a babáról akkor röviden válaszolok, mivel úgyis tudom hogy őt nem érdekli, de egyébként nem is szokott kérdezni, csak nagyon-nagyon ritkán.
2011. júl. 13. 16:24
 23/25 anonim ***** válasza:

Az én egyik barátnőm fejében iszonyatos zűrzavar uralkodott a babázásról. A baráti társaságban az én fiam az első baba, most múlt egy, nehéz volt, de úgy néz ki, sikerült átlendülnünk a barátnőmmel a nehezén.

Először is egy hónapos volt a fiam, mikor másodszor mentünk át hozzá a babával (a férjek is barátok) és akkor konkrétan elmondott mindennek, hogy én le se szarom őt, nem írok neki sms-t,mennyire megváltoztam a szülés óta...(mondom 1 !!! hónapos volt a gyerek, jóformán azt sem tudtam, ébren vagyok-e vagy álmodok) és most már semmi sem lesz olyan mint rég, mert nem járunk el majd sehova.

(a vicces az, hogy akkor már kb egy éve nem jártunk rendszeresen bulizni, max 3havonta)

Aztán utána, ha mentek mégis koncertre, sosem szóltak nekünk, mert szerintük minket ezek a dolgok már úgysem érdekelnek, hiszen itt a baba.

Viszont pont most volt egy program, szóltam, hogy nekem nem jó, családi vállalkozásba kellett besegítenem, itt a fiam, és megint terhes vagyok,nem tudnánk elcsúsztatni? nem, oldjam meg,úgyis otthon vagyok, én bármikor ráérek...

Szóval súrlódások még vannak. Mi sokat beszélgettünk erről, én elmondtam, hogy úgy érzem, lehetetlen elvárásaik vannak velem szemben (ezek jórésze anyukákkal szembeni előítélet) és ő is elmondta, hogy úgy érzi, nem találkozunk eleget, és nem keresem.

Azóta nagyjából rendeződtek a dolgaink.

2011. júl. 13. 16:29
 24/25 A kérdező kommentje:
16:29-re: jó, hogy meg tudtátok beszélni...de a te barátnőd legalább elmondta (ha nem túl jó stílusban is), hogy mi a gondja. Az én barátnőm nem mondja el nekem. Úgy tesz mintha minden oké lenne, csak nem érne rá mert rengeteg a munka. Én elhiszem, hogy sok a meló, na de azért 3 hónap alatt 1-nél többször is találkozhattunk volna. És én felajánlottam, hogy elmegyek a munkahelye környékére egy kávézóhoz, ahol tudunk dumálni. Sokszor megbeszéltük már, hogy talizunk de mindig lemondta. Volt, hogy aznap előtte pár órával.
2011. júl. 13. 16:35
 25/25 ava87 ***** válasza:

Akik igazán fontosak voltak, azok igen. Akik nem, azok főleg azért nem, mert inkább csak haverok voltak, akikkel együtt jártam bulizni, ráadásul nem is egy városban laktunk, csak én sokat csavarogtam régen országszerte, így mindenhol voltak haverok, akikkel havonta, két havonta tuti összefutottam valahol, Győrtől Debrecenig, Komáromtól Pécsig minden nagyobb (és sok kisebb) városban voltam már koncerten. Na, az ilyen koncertes haverok elkoptak mellőlem, hiszen már nem tudtam csak úgy nyakamba venni az országot és elindulni bulizni. Velük maximum annyi van most, hogy Facebook-on írunk egymásnak ha szülinap van vagy névnap, vagy néhányan írnak akkor, ha épp itt járnak, ahol lakom, hogy ha esetleg ráérek, akkor tartsak velük.

Az igazi barátaim viszont megmaradtak, a kórházban is egy seregnyi ember látogatott meg anno, és utána is sokan jöttek fel hozzám épp csak beköszönni, később együtt sétálni, aztán amikor már nagyobb lett a törpe, akkor havonta egyszer szerveztünk egy valahova beülős, beszélgetős estét.

2011. júl. 13. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!