Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülés után megmaradtak a...

Szülés után megmaradtak a régi barátaid, vagy önhibádon kívül eltávolodtak tőled néhányan?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert az én legjobb barátnőm sajnos már nem igazán érdeklődik irántam amióta szültem. Más is volt így ezzel?
2011. júl. 13. 14:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%

Van két olyan barátnőm, akik az elmúlt 1-1,5 évben szültek.

Nekem nincs még gyerekem, nem vagyok házas sem, és egy olyan "botrányos se veled-se nélküled" kapcsolatban élek, mint az egyik válaszadó ismerőse. Azért élek így, mert egyelőre nekem így jó.

Az egyik barátnőm a tipikus "csakababárólbeszéjünk" anyuka lett, és ha nála vagyok (egyre ritkábban, mert ugye én menjek, mert én ráérek - a munkám, a suli és a párom, az ugye nem rendes feladat), szóval ha elmegyek hozzájuk, csak azt hallom, hogy a gyerek így meg úgy, a gyerekes barátok így meg úgy, és hogy jaj, majd csak lesz már neked is normális kapcsolatod meg gyereked, és akkor megérted. Hozzáteszem, amikor elmegy pl tisztába tenni a babát, addig a férje megkérdezi, hogy hogy vagyok, hogy halad a suli, milyen a munka, mi újság a párommal... Tehát apukával lehet beszélgetni.

A másik babás barátnőmmel szervezünk közös sétálós programokat, átjönnek a picúrral egy kávéra, "pletykálunk", és időnként én vigyázok a gyerkőcre, mert szeretem a babákat, és nem önfényezésből mondom, de értek is hozzájuk. Épp most tervezünk egy közös strandolást is, ötösben. Természetesen bababarát-strandot választunk, de nem hagyjuk, hogy elvesszenek a közös programok.

Az újdonsült anyukáknak meg a barátnőknek is alkalmazkodniuk kell az új helyzethez. Ennyi.

2011. júl. 13. 15:11
 12/25 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy sokan arra fognak következtetni, hogy biztos én voltam az, aki nem foglalkozott a barátnőjével a baba miatt. Nem így történt. Mindig én vagyok az aki hívja, aki emailt ír neki, ő pedig arra hivatkozik, hogy sok a munka.
2011. júl. 13. 15:33
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
ez esetben van valami gondja a gyerekekkel, talán szeretne és nem jön össze neki...
2011. júl. 13. 15:35
 14/25 A kérdező kommentje:

pont nem az a típus vagyok, aki csak a babáról tud beszélni. És igenis szeretnék programokat szervezni a barátnőmmel kettesben, párom tud vigyázni a gyerekre. Múltkor elhívtam egy koncertre (sms-ben), nem is válaszolt.

Eleinte úgy voltam vele, hogy kivárom amíg újra minden visszatér a régi kerékvágásba, de szerintem ez már soha nem fog bekövetkezni. Amikor nálunk volt múltkor (3 hete), akkor egyébként csak róla beszélgettünk. munkájáról, pasijáról stb. Az hogy velünk mi van , szóba se került. Szóval erről a részéről meg ennyit.

2011. júl. 13. 15:37
 15/25 A kérdező kommentje:
Utolsónak: nem tudom, lehet-e gyereke mert még nem próbálkoznak a párjával de azt tudom, hogy akar (de ezt csak azóta mondja, hogy én szültem.) Nekik most anyagi okokból nem lehet.
2011. júl. 13. 15:38
 16/25 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm mindenkinek a véleményét! Gondoltam, hogy nem csak én jártam így, és hát a másik oldal is ugyanolyan érdekes, amikor egy kismama hanyagolja a barátnőket. És én elhiszem hogy ez a gyakoribb. De sajnos nálunk nem így van.
2011. júl. 13. 15:39
 17/25 anonim ***** válasza:

A 15:11-es vagyok.

A vásár mindig kettőn áll, én nem a barátnőket akarom védeni, mert ők is épp annyira lehetnek hibásak a dologban.

Ha te nem hanyagolod el őt, akkor egyértelmű, hogy ő a hunyó.

De tény, hogy vannak anyukák, akik önszántukból költöznek be a gyerekszobába, és zárják magukra belülről az ajtót...

2011. júl. 13. 15:42
 18/25 A kérdező kommentje:
Utolsónak: igen én is ismerek ilyen nőket. Olyat is ismerek, aki miután terhes lett, azt mondta egy régi barátjának, hogy neki már kismamákkal kell barátkoznia mostantól. Szerintem ez szánalmas, és én nem akarok emiatt új barátokat keresni! Csak remélhetem hogy még rendbe jön a dolog...
2011. júl. 13. 15:46
 19/25 anonim ***** válasza:

15:00 vagyok. Először is köszönöm a lepontozást!

Ha ennyire nem néz emberszámba, hogy nem válaszol az sms-eidre, nem keres, holott te pedig igen őt, akkor meg ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel! Nem azt mondtam, hogy te olyan vagy, aki nem tud másról beszélni, csak a babáról, hanem azt, hogy ez is lehet egy probléma! írtam azt is, hogy aki tud másról is csevegni, azt nem hibáztatom. Ez csak egy lehetséges ok, de azt, hogy nálatok mi a helyzet, azt én innen nem tudhatom! Vannak olyanok, akik minden ok nélkül eltávolodnak.

Nekem is volt ilyen barátnőm, akivel egy idő után eltávolodtunk, csak neki nem babája született, egyszerűen csak bepasizott és nem volt képes arra, hogy megossza az idejét a pasi és a barátai között, teljes mértékben a pasija irányította az életét, oda mentek, ahova a pasi akart menni, azokkal barátkoztak, akivel a pasi akart stb. Nem az én hibámból lett vége, mert én is, ahogy te írod, továbbra is kerestem őt, de valami miatt megszakadt a kapcsolat. Ilyen az élet, sajnos ezek nem igazi barátok...

2011. júl. 13. 15:46
 20/25 A kérdező kommentje:

15:00-nak: én nem pontoztalak le, ha ezt nekem írtad.

Ja az a másik, amit "szeretek", valaki bepasizik és rögtön nem lesznek érdekesek a barátnők. Sajnos ezek nem igazi barátok, csak azt sajnálom az egészben, hogy ennek 5 év után kellett kiderülnie, amikor már ragaszkodom hozzá. Úgy látszik ez fordítva nincs így :-(

2011. júl. 13. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!